Rengjøring av fugemasse er alltid en ting i seg selv. Skitne ledd ser ikke bare stygge ut, men er også et kjærkomment sygulv for en rekke bakterier og sopp. Selvfølgelig er det mange kjemiske midler her også som vil hjelpe. Du kan også få en elektrisk fugemasse eller bestille profesjonelle rengjøringsmidler for å bli kvitt de irriterende avsetningene mellom flisene. Men det er mye smartere og billigere å prøve enklere midler først. Du har sannsynligvis allerede de fleste hjemme. Sjekk ut disse 10 effektive rengjøringsmidler for fugemasser og prøv den som passer deg best.

Strålende renslighet takket være enkle fugemasser

rengjøringsmiddel til baderomsmørtel

# 1 natron

Mirakelkuren brus hjelper også her, det samme gjør ren brus eller bakepulver. Bare bland pulveret med lunkent vann i et forhold på 3: 1 og påfør blandingen på den skitne fugemassen. Skyll eller tørk deretter fugemassen på omtrent 10-15 minutter.

Vær forsiktig med silikonfuger!

I dette tilfellet er det bedre å ta Javel -vann fra apoteket i stedet.

Du bør også være forsiktig med marmor og co med natron og brus, fordi agenten vil fjerne glansen av flisene dine.

Ekstra tips: Eddik og sitron er ganske uegnet som rengjøringsmidler for fugemasser, fordi disse midlene inneholder syre, som ikke er bra for sementen i fugemassen, men kan gjøre det porøst.

Hvis du har sensitiv hud, er det best å bruke gummihansker

hjemmemedisiner som fugemasserenser, brus

# 2 skuremelk

Den aktive substansen her er slipende kalsiumkarbonat. I tillegg til mekanisk rengjøring betyr dette også kjemisk rengjøring. Emulsjonen er faktisk en klassiker når det kommer til skitt på badet eller på kjøkkenet. Bare følg instruksjonene på emballasjen.

# 3 Tradisjonell tannkrem

Kalsiumkarbonat spiller også en viktig rolle som fugerenser når det gjelder vanlig tannkrem. Påfør tannkrem på fugemassen og la stå i ca 1 time. Gni deretter bare av det resterende skittet med en klut dynket i natron.

Den brukte tannbørsten vil også hjelpe deg med dette

Brus hjemmemedisiner som fugemasserenser

# 4 piskekritt

Du kan få dette pulverformige produktet på jernvarehandelen. Det er veldig billig og relativt miljøvennlig. Hvalkrittet kan også påføres fliseleddene med en tannbørste og gnides av etter kort tid med en fuktig klut. fullstendig!

Spesielle fugebørster anbefales selvfølgelig også på det sterkeste

Fung ren brusbørste

# 5 neglelakkfjerner

Det beste du kan gjøre er å bruke en som har aceton, fordi dette stoffet, sammen med etylacetat, butylacetat, isopropanol, glykol, etc., ikke bare angriper smuss i leddene, men også ødelegger formen. Påfør med bomullspinner, og tørk deretter av med en fuktig klut.

# 6 skyllemiddel

Du bruker normalt skyllemiddel i oppvaskmaskinen. Men dette middelet er også en utmerket rengjøringsmiddel for fugemasser, spesielt på badet. Fordi glansemiddelet også fjerner kalkavleiringer perfekt.

Du kan bruke en vanlig svamp til dette

Sopprensere ideer

# 7 ammoniakk

Dette produktet er også kjent som ammoniakkvann og kan fås fra apoteket uten resept. Hell litt av væsken i en liten bolle og skrubbe fugemassen med en tannbørste, dypp den regelmessig i ammoniakkløsningen.

# 8 hydrogenperoksid

Dette stoffet er et sterkt desinfeksjonsmiddel og blekemiddel som kan brukes til svært sta skitt og mugg. Det kan til og med brukes med hell på vegger og andre deler av huset. Det er best å bruke stoffet i en 3 prosent konsentrasjon. Dette er tilgjengelig på hvert apotek for lite penger.

Hydrogenperoksid fjerner også gjenstridige flekker

hydrogenperoksid som fugemasse

# 9 damprenser

Med en slik enhet kan du oppnå optimale resultater selv med det mest sta skitt. Slik rengjør du flisemassen din uten kjemikalier, grundig og veldig effektivt.

Enheten er bare perfekt for innendørs og utendørs

høytrykksspyler som fugemasse

# 10 smussviskelær

Noen ganger kalt en mirakelsvamp, brukes dette produktet som et allsidig rengjøringsmiddel for mekanisk rengjøring hjemme. Du kan få det for lite penger i supermarkedet eller på apoteket.

Smussviskere ligner mye på tradisjonelle svamper

Sopprensere naturlige midler

Det ekstra trikset med lyset

Det er ikke akkurat et hjemmemedisin som fungerer som fugemasserenser, men heller et lite triks for å hindre at smuss og mugg kommer inn i fugemassen. Mal flisefugen litt med et vanlig hvitt lys. Og det er omtrent det! På denne måten dannes en usynlig beskyttelsesfilm på leddene. Smuss og vann ruller av den. Dette betyr at flisene dine blir smussfrie lenger.

Konklusjon:

Når det gjelder skitne fliseledd, er det ofte verdt først å handle uten den kjemiske klubben. Mange effektive produkter egner seg veldig godt som rengjøringsmidler for fugemasser, og du vil sannsynligvis allerede ha de fleste i medisinskapet eller i kjøkkenskapet. Men noen ganger skjer det at fugemassen virkelig må byttes ut. Deretter brukes visse ledeskrapere og spesialverktøy for å fullstendig fornye mørtelen. Vurder graden av tilsmussing av fliseleddene dine riktig, og avgjør riktig skjøterenser!

Freshideen -redaksjonen ønsker deg godt arbeid!

fugemasse renere hjemmemedisin brus

Fuktrensemiddel