Tre er tilbake på trenden. Borte er dagene for de fargerike plaststolene og skapene i metall. Flere og flere mennesker velger det naturlige utseendet i hjemmet sitt. Treelementer er spesielt populære på badet. Tre betyr varme og utstråler samtidig styrke og ro. Imidlertid er det noen få punkter du absolutt bør vurdere når du velger treskap eller vinduskarmer laget av naturmaterialet.

Tre – trendmateriale for mange bruksområder

Det er knapt et område på badet hvor tre ikke kan brukes – det er ingen grenser for din egen kreativitet. Det er speil i treramme og trekabinetter for oppbevaring av håndklær og kosmetikk. Det er treholdere for toalettpapir og til og med vasker av ekte tre. Selv toalettskåler er ofte kledd i tre, i hvert fall på utsiden.

Vinduer med elegante trerammer av høy kvalitet gir badet en helt spesiell karakter. Trerammer er spesielt effektive på takvinduer – ikke bare når sollyset skinner gjennom vinduet. Hvis du vil utstyre ditt eget bad med slike vinduer, bør du ta hensyn til de spesielle kravene som stilles til baderomsinnredning. Vær også oppmerksom på informasjonen om takvinduer i tre som du kan få fra ledende produsenter. De er der for å gi deg råd allerede før du kjøper og gi deg verdifulle tips om hvordan du håndterer treelementer. Velset anbefaler “ved behandling av trerammer, å håndtere det naturlige materialet på forhånd og å kontrollere hver del nøye for å behandle feil, sprekker og sprekker.” Fordi tre er en magnet for mugg og må derfor behandles med forsiktighet.

Riktig omsorg for tregulv i servanten på badet

Tre og fuktighet – forsiktighet anbefales her

Hvis du vil bruke tre som materiale for ditt eget bad, bør du være forsiktig. Dårlig forseglet eller dårlig bearbeidet tre utgjør en risiko for mugg – og Eliminer mugg i treverket, er en skikkelig utfordring. Tre kan være den perfekte grobunn for patogene former.

Stoffene i dette materialet, for eksempel cellulose eller lignin, kan metaboliseres av sopp og tjene som en velkommen grobunn for sporer og mugg.

Bad med tremøbler servant med skuffer og hyller

Vinduskarmer i treutseende – plast som en tilstrekkelig erstatning for tre?

Hvis tre er så følsomt og utsatt for ytre påvirkninger, hvorfor skulle du ikke bare bruke plastrammer med treutseende? Plast er robust, værbestandig og slitesterk. Det er lett å rengjøre og mindre utsatt for mugg. Godt laget rammer kan faktisk gi inntrykk av at de er laget av ekte tre.

Det er definitivt muligheten til å velge plastrammer som et alternativ til tre, og mange velger å gjøre det. Til syvende og sist avhenger det imidlertid av den individuelle smaken, fordi begge materialene har fordeler.

Omsorg for badet med treveggbekledning

Takvinduer og vasker i tre: et spørsmål om kvalitet og vedlikehold

Hvis du ikke vil velge plastalternativet og verdsette ekte tre, bør du bare velge den beste kvaliteten. Fordi materialet er avgjørende, spesielt på badet. Dette gjelder tregulvmatter og tilbehør samt trekabinetter, vasker og vinduskarmer. I tillegg bør skogen pleies regelmessig for å kunne vare veldig lenge. Enten det er impregnering av treoljer eller filmdannende lakker – det beskyttende laget sørger for at materialet varer lenger og til og med kan gi det et spesielt elegant utseende.

Totalt sett er tre et virkelig blikkfang på badet. Det gir det ellers kjølige våtrommet mye mer naturlighet og varme. Tre forvandler badet til et rom for avslapning og ro.

 baderomsmøbler med garderobeskap i tre