Flislagte bad har vært trendy en stund. Ved å klare deg uten de klassiske flisene, oppdager du helt nye horisonter når det gjelder veggdesign på badet. Innovative veggbelegg og tetninger av høy kvalitet sikrer større komfort og en umiskjennelig moderne estetikk. I de følgende linjene vil vi fortelle deg hvorfor du bør velge et bad uten fliser og hvilke som er de mest populære alternativene til fliser.

Minimalistisk estetikk på badet uten fliser

bad uten fliser mørkegrå vegger

De viktigste fordelene med et bad uten fliser

Hvis du starter med utsiden, bør du si en ting fremfor alt: Farvel felles rutenett! For når det ikke er flere fliser på badet, er det ikke flere fuger. Og det får veggene og dermed hele rommet til å virke mye mer ensartet. En optisk bredde gir mer ro og bidrar til en viss bevegelsesfrihet.

Det blir bedre. Med forsvinningen av leddene elimineres også den irriterende skjøterengjøringen. Vannavvisende og pustende materialer som gips eller veggbekledning forvandler baderomsveggene til diskrete, stilige overflater som nesten ikke trenger vedlikehold.

Mer ensartethet og visuell harmoni på badet

elegant bad uten fliser jordfargede hvite vegger

Et bad uten fliser er også mye lettere å redesigne eller oppdatere. Du kan velge en ny blant mange veggfarger, kjøpe nytt vanntett tapet eller male over den gamle. Kalkavleiringer og riper har neppe en sjanse her, og veggene ser ut som om de har blitt redesignet mye lenger.

Når du designer et bad uten fliser, har du også en viss grad av fleksibilitet. Dette betyr at områdene med forskjellige belastninger også kan utformes annerledes – forskjellige materialer, forskjellige teknikker, forskjellige farger eller mønstre. På denne måten kan du skape en skikkelig oase av velvære fra ditt eget bad. Nedenfor kan du lese mer detaljert hvilke alternativer som er tilgjengelige for deg.

Myke farger og elegante overflater gir badet en hjemmekoselig teft

bad uten fliser mørk rosa veggfarge hvit dusjalkove med badekar

Og her igjen fordelene med et bad uten fliser:

  • ensartet utseende
  • minimalistisk, moderne estetikk
  • ingen rengjøring av ledd
  • høy omsorg
  • optimal levetid
  • relativt enkel ombygging
  • mer fleksibilitet og badekomfort

Hva er de beste alternativene til baderomsfliser?

Ikke bare fliser kan beskytte baderomsvegger mot fuktighet. Andre materialer er også ideelt egnet for dette og, som allerede sett ovenfor, ganske fordelaktige. Det er opp til deg å bestemme hvilken av dem du vil bruke til veggedesign på badet ditt.

Betongutseende er en av de mest populære veggdesigndesignene

bad uten fliser betong ser panorama speil

Pussede vegger på badet

I stedet for å gi badet ditt det typiske flisutseendet, kan du gjøre det mye mer moderne og stilig. Du kan ganske enkelt pusse veggene for dette. Avhengig av funksjonsområdet er enten den såkalte syntetiske harpiksgipsen eller mineralpussen egnet her. Den første varianten anbefales spesielt for området rundt dusjen og badekaret – der veggene skal tåle mer fuktighet. Veggene som er litt fjernet eller på vasken kan pusses med mineralsk gips. Forskjellen mellom de to plastrene er bindemidlet. I det første tilfellet er det en syntetisk harpiks og i det andre er det vanligvis kalk. En gips i syntetisk harpiks er virkelig vannavvisende, og en mineralsk gips er ikke helt. Men dette er optimalt pustende og forhindrer mugg på denne måten.

Hva med for eksempel en trendy turkis på veggene?

lite bad uten fliser turkis veggfarge

Uansett hvilket gips du bruker, kan du deretter male det med hvilken som helst farge. I tillegg kan gipset ikke bare legges jevnt på veggene, men også litt grovt. Dette bringer med seg enda flere designalternativer og kan kombineres med forskjellige livsstiler.

Papirvegger på badet

Mange velger også vannavvisende eller bedre sagt vanntett tapet. Disse er ekstremt robuste og veldig enkle å ta vare på. Du finner dem i et stort utvalg farger og mønstre. Avhengig av innredningstil og smak kan de kombineres med andre veggbelegg og kan enkelt endres eller males over. Hvis du vil ha badetapet på vasken, bør du fortsatt bruke et gjennomsiktig, vannavvisende belegg for å være på den sikre siden. På denne måten er tapetene enda bedre beskyttet mot såpe og tannkrem.

Blomstermønstre er tidløse og skaper en hjemmekoselig følelses-god atmosfære

bad uten fliser tapet med blomstermønstre

Veggpaneler til badet

Veggpanelene er også et ganske lettstelt og slitesterkt veggbelegg for badet uten fliser. Disse er nøyaktig tilpasset veggen og danner i motsetning til flisbekledning ingen fuger. Platene er ofte laget av akrylglass eller andre komposittmaterialer og er derfor også veldig elastiske, ripebestandige og porefrie. Du kan rengjøre dem veldig enkelt og raskt, og du trenger ikke bekymre deg for at de blir mye brukt. I tillegg fester kalk og smuss neppe til overflaten. Som et resultat kan du nyte optimal hygiene på lang sikt med liten innsats. Heldigvis kan veggpaneler finnes i mange teksturer, farger og design. De fleste panelene er ganske enkle å montere, og noen av dem er til og med selvklebende. Du anbefales definitivt å velge et sømløst bad med veggpaneler.

Spesielt populær og tidløs – marmorutseendet på badet

bad uten fliser marmor utseende veggdekorasjon

Finn ut mer om alle alternativene for et moderne bad uten fliser. Stol på erfarne konsulenter og design badoasen din i henhold til dine egne personlige preferanser. Til slutt er det alt som betyr noe. La deg inspirere av de gjenværende eksemplene på stilig baderomsdesign nedenfor.

Ha det gøy og vellykket oppsett!

bad uten fliser grå vegger

Retro mønster tapet på badet

art deco bad uten fliser bad tapet

Puristisk luksus i hvitt og gull

bad uten fliser luksus stil messing aksenter mørk blå servant

hvite vegger bad uten fliser messing aksenter vegg speil beslag

Subtile tapetmønstre skaper en leken atmosfære på badet

bad uten fliser med mønstret tapet

Klassisk veggpanel gir mer rustikk sjarm

veggbekledning bad i tre uten fliser

rustikt bad uten fliser lysegrå vegger

Du kan også gjøre det på den klassiske måten – i svart -hvitt

bad uten svart -hvitt fliser

Smarte løsninger for små bad

lite bad uten fliser hvite vegger firkantet vask

frittstående badekar lite bad uten fliser

zen bad uten fliser veggbekledning veggpaneler

Kompetent kombinere veggpaneler med vegggips

Bad uten fliser, hvite vegger, treutseende

Og noen ganger er det også noen få flisaksenter

bad uten fliser veggdesign moderne

bad uten fliser vegg farge hvitt badekar dusjkabinett

bad uten fliser hvit lys grå dusjkabinett    lyst bad uten fliser fordeler   luksusbad uten fliser med badenisje

marmorbad uten flyt med frittstående badekar