Et varmt bad i badekaret har lenge vært brukt ikke bare for hygiene, men er også velvære for kropp og sinn. I tillegg er eksperter enige om: Bading er sunt, fordi det stimulerer organaktiviteten og avlaster immunsystemet. De fleste vil derfor ikke klare seg uten badekar i hjemmet sitt. Heldigvis finnes det i dag badekarformer som passer for både små og store bad. Hvordan finne alle vanlige former for badekaret For eksempel på KALDEWEI: I tillegg til klassiske hjørne- og rektangulære badekar, tilbys også uvanlige varianter som ovale og frittstående badekar og spesielle former. Men hvilken form er egnet for hvem?

Badekar nøytral design

Grunnleggende informasjon om badekarets form og størrelse

Generelt er formen på et badekar den ytre formen på et badekar. Noen ganger matcher det formen på innsiden, men dette er ikke et must. Det er for eksempel mange rektangulære badekar som er best plassert på langs mot en vegg. Det indre av badekaret trenger derfor ikke å være rektangulært, men kan også ha en oval form.

Dimensjonene gitt for et badekar er alltid knyttet til de ytre dimensjonene og ikke til vasken du senere vil ligge i.

Moderne badekar på loftet

Løsning 1: rektangulært kar

Klassikeren blant badekarformene er den rektangulære formen. Den er tidløs, kan enkelt kombineres og er tilgjengelig i utallige moderne versjoner. Oftest er den plassert mot en lang vegg. Imidlertid kan den også plasseres i et hjørne eller integreres i en slags plattform ovenfra. Rektangulære kar er vanligvis 80 centimeter brede. Men det er også duo -versjonen med en bredde på 90 til 100 centimeter. Rektangulære kar er også differensiert fra hverandre med lengden: Små versjoner er bare 1,40 meter lange. Standardversjonene har en lengde på 1,70 til 1,90 meter. XL rektangulære kar er også tilgjengelig. De kan være opptil åtte fot lange.

hjørne badekar kaldewei idé

Løsning 2: hjørnebad

Hjørnebadet er også en populær løsning – spesielt på små bad. Den utnytter den tilgjengelige plassen optimalt. Det tradisjonelle hjørnebadekaret ser ut som en likebent trekant ovenfra som passer perfekt i et hjørne. Vanligvis er siden som stikker ut i rommet kledd med fliser. Hjørnebad tilbys i følgende størrelser:

  • Små modeller: 1,20 meter x 1,20 meter
  • Standard hjørnekar: 1,40 meter x 1,40 meter
  • Store versjoner: 1,60 meter x 1,60 meter

Hjørnekar er også tilgjengelig i forskjellige lengder og bredder, for eksempel trapesmodeller og hjørnekar med fem, seks eller åtte hjørner.

interessant badekar kaldewei

Løsning 3: Frittstående badekar

Det frittstående badekaret har hatt stadig større popularitet den siste tiden. Den er tilgjengelig i butikkene som en rund, oval eller firkantet versjon. Imidlertid er denne løsningen bare egnet for bad som er minst tolv kvadratmeter. Det er også lengdeforskjeller med frittstående badekar: alt er mulig fra 1,50 meter til mer enn to meter.

Løsning 4: ovalt kar

Ovale badekar fremstår ikke så strenge som rektangulære badekar på grunn av de myke formene. De blir ofte valgt av baderomsdesignere når badekaret skal legges ned i en sokkel. Men disse versjonene er også populære som doble badekar. Små modeller er omtrent 1,60 meter lange. Imidlertid er ovale badekar med en lengde på 1,70 meter eller 1,80 meter installert som standard. Ekstra store versjoner er også tilgjengelig.

veldig moderne minimalistisk badekar

 Løsning 5: badekar i spesiell form

I tillegg finner du badekar i spesielle og spesielle former i butikker som ikke kan tilordnes noen annen form. Dette inkluderer:

  • Halvsirkelformede badekar som festes til den ene siden av en vegg
  • Trapesformede badekar
  • Rektangulære kar med avrundet hjørne

Disse modellene er egnet for bad med spesielle romlige krav.

flott badekar i et moderne rom