Badekåpen er et unisex yttertøy med en behagelig og løs passform. Dette plagget brukes rett etter bading, dusjing eller avslutning av en dampende badstue. En myk badekåpe kan tjene et lignende formål som morgenkåpe eller morgenkåpe og kan brukes hjemme eller på hotellet hele dagen. Formålet med en badekåpe er å dekke kroppen diskret mens den omgir brukeren med komfort, luksus og varme.

Noen av de første omtaleene av badekåper kommer fra antikkens Hellas rundt 900 -tallet f.Kr. Det er ingen enkelt grunn til suksessen og populariteten til dette yttertøyet gjennom årene. Badekåper er praktiske, stilige, overraskende allsidige og gir en hyggelig følelse som umiddelbart hjelper oss med å slappe av etter en travel dag. I dag har kjøpere utallige design, farger og stoffer å velge mellom, og tilbyr noe for enhver smak. I dagens artikkel skal vi gi deg noen tips om hvordan du velger den perfekte badekåpen.

Badekåpe med eller uten hette Hvordan velge den perfekte badekåpeguiden og badestilen

Skal badekåpen være med eller uten hette?

Det pågår en debatt om badekåper skal ha hetter eller ikke. På den ene siden kan en badekåpe med hette utvilsomt ta mer plass i en liten forretningssak. Noen mennesker liker ikke den ekstra vekten.

På den annen side gir en myk hette ekstra varme. For øvrig er den laget av samme materiale som badekåpen i seg selv. Den dekker vårt kaldfølsomme hode og ører og forhindrer dermed hyppige forkjølelser, spesielt i de kalde vintermånedene. EN Badekåpe med hette kan til og med bytte ut håndkleet du vanligvis bruker til å tørke håret. Personer med korte til middels lange frisyrer kan ha størst utbytte av det.

Det er heller ikke tilfeldig hvorfor de fleste badekåper for barn har hetter. Etter bading kan barn tørkes mye raskere og mer effektivt på denne måten, men de kan også holdes varme. Tross alt vet alle foreldre hvor raskt barn kan bli irriterende forkjølt.

Badekåpe med eller uten hette Hvordan velge det perfekte badekåpe -badetilbehøret

Populære tekstiler for badekåper

Stoffet i badekåpen er utvilsomt en av de viktigste faktorene for å velge det. Det må tilby deg komfort og varme på samme tid, absorbere vann godt, føle deg komfortabel, men også være lett å ta vare på og miljøvennlig. Her er to av de mest brukte stoffene for badekåper:

bomull

Bomullsfibre er naturlig vannavvisende. Etter kjemisk bearbeiding til tekstil på fabrikker blir bomull vannelskende. Håndklær og badekåper laget av dette utbredte materialet er ideelle for å raskt absorbere fuktighet. Bomull er også mykt, lett å ta vare på og slitesterkt.

Hvis du vil ha et mer luksuriøst preg, kan du også velge mellom tyrkisk og egyptisk bomull. Badekåper laget av egyptisk bomull er merkbart mykere og mer absorberende. Derfor er de vanligvis førstevalget av mange luksushoteller og spa. Tyrkisk bomull tørker vanligvis raskere og er også billigere. De som liker det enda mer edelt, stoler på terry. Bomullsstoffet er veldig luftig på grunn av de typiske små stoffløkkene, ekstremt absorberende og etterlater huden koselig og behagelig.

silke

Badekåper laget av ekte silke gir umiddelbart hver bruker et elegant, stilig og attraktivt utseende. Siden dette materialet nesten ikke kan absorbere vann og ikke er spesielt varmt, er disse badekåper bedre egnet som huskåper. De er spesielt populære i de varme sommermånedene.

Badekåpe med eller uten hette Hvordan velge den perfekte badekåpen til badet Badekåpe med eller uten hette Hvordan velge den perfekte badekåpe hårføner kvinne badekåpe

Hvordan velge riktig størrelse og lengde?

Størrelsen på badekåpen bestemmes omtrent på samme måte som for alle andre klesplagg. Men hvis du vil føle deg spesielt komfortabel i badekåpen, anbefaler vi at du velger en litt større. Hvis du for eksempel bruker en størrelse M, får du en badekåpe i størrelse L. Denne tommelfingerregelen gjelder spesielt når du skal kjøpe badekåpe til barnet ditt. På denne måten kan den lille bruke plagget i flere år før det blir for stramt.

Når det gjelder lengde, avhenger det vanligvis av årstiden. Ankellange badekåper er best for de kalde høsten og vintermånedene, mens knelange badekåper er best for våren og sommeren. En lengre badekåpe er også bedre for spaet, bassenget eller badstuen, da det gir deg både komfort og privatliv.

Å velge den perfekte badekåpen er ikke så enkelt som det ser ut ved første øyekast. Det er et plagg du i beste fall vil ha på deg i mange år etter at du har kjøpt det.

Badekåpe med eller uten hette Slik velger du det perfekte badekåpe for avslapning Badekåpe med eller uten hette Hvordan velge den perfekte badekåpen for kvinner i speilet