Panta rhei eller alt flyter, alt endres, som den gamle greske filosofen Heraklit en gang skrev. Store og små endringer er konstante i både liv og boligdesign. Gamle trender innen interiørdesign forsvinner, men nye kommer inn. For eksempel var det som bare var et lite våtrom på 50- og 60 -tallet endelig en ting fra fortiden. I stedet for har det hjemmekoselige badet etablert seg som en permanent trend. Moderne mennesker vil ha et koselig rom som ikke bare betjener daglig hygiene, men også gir dem en følelse av avslapning. Det eneste problemet med moderne baderomsdesign ville være det begrensede boarealet som er typisk for leiligheter i store byer. De fleste huseiere har et lite bad og må håndtere det. Imidlertid er det smarte triks som visuelt forstørrer det lille badet.

Et lite bad kan også forvandles til en oase av velvære.

Lite bad i hvitt

Hvis du også tilhører gruppen og bare har et lite bad hjemme, bør du definitivt ikke henge hodet. Et vakkert bad kan også utformes på en begrenset plass, alt fra klassisk til elegant til ekstravagant. I det følgende vil vi vise deg triks for interiørdesign som får selv det minste badet til å virke litt mer romslig.

Å kjenne disse vil være til stor nytte, ettersom de vil hjelpe deg med å finne et godt gjennomtenkt konsept for ditt lille bad før du begynner å renovere eller redesigne dette rommet. Bare følg med, for vi har utarbeidet interessante designtips for deg. Takket være dette kan du få mest mulig ut av din lille plass.

 Et elegant baderomsdesign i lyse farger er alltid veldig tiltalende.

Lite bad elegant bad design lyse farger hvit grå veldig tiltalende

  • Triks # 1: Velg den letteste fargepaletten for et lite bad

Vi starter med fargedesignet på det lille badet, og vårt første råd til deg er: velg de letteste fargene. Det er velkjent og bevist tusen ganger i praksis at pastelltoner og myke nyanser får enhver begrenset plass optisk til å se bredere ut. I tillegg kan lyse farger kombineres fantastisk med treoverflater og hvitt. Av denne grunn kan du gå for baderomsmøbler og tilbehør i disse fargene. Bare hvis du ønsker å introdusere litt dynamikk i det lille badet ditt, kan du velge overdådige farger eller lage tiltalende fargekontraster samtidig.

Svart -hvitt i fargeduoen, hvis du liker sterke kontraster ….

Lite bad hvit svart i kontrast, store gulvfliser

Et moderne baderomsdesign er ikke mulig uten vakre fliser. Derfor vil vi gi noen ideer til flisene på det lille badet og hvordan du kan bruke dem lekent. Vårt råd er: velg fliser i stort format som har få fuger. Med små fliser trenger du mye mer skjøter, og disse forstyrrer definitivt utsikten og har en begrensende effekt. Derfor ville det være optimalt å unngå dette.

Enhver optisk illusjon er velkommen her.

Små bad hvite fliser stort veggspeil vegglampe optisk illusjon

  • Triks 2: Store veggspeil og matchende belysning får et lite bad til å se mer romslig ut

Målet med enhver moderne baderomsdesign og renovering er å skape en avslappende atmosfære på badet og gjøre det så behagelig som mulig. I denne forbindelse er ethvert forsøk på å få et lite bad til å se større ut, velbegrunnet. Derfor vil vi gi deg noen tips om hvordan du kan bruke badespeilet og rombelysningen lekende. Når det gjelder badespeil, er det klart – jo større speil, desto sterkere er romfølelsen. Den kan være rund eller firkantet, men så stor som mulig! Ja, et stort speil kan faktisk gjøre underverker på et lite bad. Den reflekterer det innkommende lyset og kan dermed optisk doble det lille rommet. For at denne strategien skal fungere godt, bør du heller ikke ha noen barrierer på det lille badet. Til og med en dusjkabinett  ville være på rett sted her. Den passer perfekt inn på det lille badet og avbryter ikke det flytende utseendet i rommet. I tillegg bringer en slik dusj en sterk boks med enkel eleganse inn på små bad.

 Riktig baderomsbelysning er et viktig element i hele baderomsdesignet.

Lite bad i hvit servantskap grå speilvegglamper badekar Metro fliser gulvfliser i bikakemønster

Når det gjelder moderne baderomsbelysning, har du flere designalternativer å velge mellom, det ene bedre enn det andre. På den ene siden må du definitivt ta vare på sentral takbelysning som sprer diffust lys i det lille rommet. Du har også muligheten til å installere noen få spotlys. Disse kan deretter visuelt understreke visse objekter på badet og dermed gjøre dem til fokus for din oppmerksomhet. For eksempel, hvis du har en liten, mørk nisje på det lille badet, trenger du definitivt målrettet belysning der. Uansett hva du har lagt der, for eksempel kjøkkenutstyret eller en fin gryte med en matchende grønn Anlegg til badet, den retningsbestemte belysningen understreker visuelt alle disse tingene. Smart, ikke sant?

 Et godt eksempel på smart valgt badebelysning.

Små bad, smart utformet belysning Baderomsdesign i brunt er veldig elegant

  • Triks 3: Utnytt hver ledig plass smart

Sist, men ikke minst, kommer vi til det tredje trikset for moderne baderomsdesign på en begrenset plass. Og dette er: Bruk hver kvadratcentimeter godt planlagt og gjennomtenkt! Dette trikset fungerer for alle små rom, men det er spesielt viktig for et lite bad. For hver centimeter teller virkelig her. Hvis du ikke har nok lagringsplass under og i øyehøyde for baderomsutstyr og kosmetikk, kan du jobbe deg opp. Åpne, høyt monterte vegghyller har plass til ting du faktisk ikke trenger hver dag. Imidlertid har du dem alltid for hånden veldig billig. Et skap under vasken, en smal konsoll ved siden av eller noen få veggkroker kan gi deg flere lagringsplasser. Når du designer badet ditt, trenger du imidlertid aldri å forsømme et grunnprinsipp: et lite bad må ikke se overfylt eller rotete ut. Eventuelt rot er tabubelagt her.

Sørg for at du har nok lagringsplass på det lille badet.

Lagringsplass viktig lite bad metro fliser mørkt skap kontrast grafitt gulvfliser

Bare følg disse smarte triksene for et lite bad og det moderne designet, og du vil snart bli fornøyd med et meget tilfredsstillende sluttresultat. Ingenting står i veien for et koselig lite bad!

De vakkert mønstrede gulvflisene gir dynamikk til dette lille badet, som er i hvitt.

 Lite bad i hvitt, vakkert mønstrede gulvfliser, svart-hvitt blikkfang

En aksentvegg ville heller ikke vært en dårlig idé.

Liten baderomsvegg fargerike vakkert mønstrede veggfliser

 Selv et lite bad viser stil og eleganse.

Walk-in dusj chic toalett separate mønstrede gulvfliser lite bad stil eleganse

 Hvitt kan kombineres med de varme tre- og messingtonene på dette retro -badet.

Lite bad retro retro hvite metro fliser hvite vegger i kombinasjon av tre

Liten, men pent designet!

Lite bad stilfullt designet godt konsept to farger

 Få mest mulig ut av ditt lille bad!

Badene får mest mulig ut av det, separate dusjer gjør det veldig elegant

 Fargeharmonien kan brytes med to eller tre høydepunkter.

Små baderomsfargede matchende høydepunkter i rosa

 Hvite metrofliser er tilbake i stil! Men den åpne hyllen i nisjen er det virkelige blikkfanget her.

Små bad hvite metro fliser åpen hylle i alkove veldig praktisk

Hvis du liker visuell dynamikk ….

Slående fliser visuell dynamikk satt opp et lite bad

 Unngå å ha for mange gjenstander på det lille badet som kan sees. Det fører til uorden!

Lite bad for lite plass, mange gjenstander skaper rot

 Et lite bad å bli forelsket i!

Liten baddrøm går i oppfyllelse lyse farger godt designkonsept