Uansett om det er en renovering eller et nytt bygg, er et godt designet bad alltid øverst på listen. Fordi ingenting er mer forfriskende enn morgendusjen kort tid etter å ha stått opp. Kropp og sinn kommer i gang på en behagelig flytende måte og forbereder seg på alle andre aktiviteter på dagtid. Det riktige valget av dusjkabinett eller dusjkabinett spiller en ekstremt viktig rolle, fordi de sikrer badekomfort og det generelle utseendet på badet. Og selv om din egen smak ikke er uviktig når du skal velge dusjkabinett, spiller mange andre aspekter inn som er enda mer avgjørende og definitivt må tas i betraktning når du planlegger. I det følgende finner du de viktigste av dem og lærer enda mer om emnet.

Hvilke dusjkabintyper er tilgjengelige?

Ikke alle dusjkabinetter er like. Avhengig av installasjonssituasjonen og plassen som er tilgjengelig på badet, kan du velge riktig dusjkabinett. Mindre bad er best egnet for hjørne- og runde dusjer, for eksempel fordi disse variantene har en plassbesparende form og bruker to av de eksisterende veggene i rommet. Hjørneinngangen og den femkantede dusjen anbefales også i dette tilfellet, og tilbyr enda mer komfort og et litt annet design. En nisjedusj er også en type dusjkabinett, men kommer bare i tvil hvis det er en eksisterende nisje på badet og bare trenger en dusjdør. De trendy dusjkabinettene og dusjkabinettene U er ideelle for romslige bad. Begge gir større bevegelsesfrihet. Den første varianten er til og med helt barrierefri fordi det ikke er noen dør. Et stort utvalg av alle disse dusjkabinettene finner du på www.badwelten24.de.

Velg dusjkabinett med dusjkabinett

Ekstra tips: Hvis du bor i en leid leilighet og bare har et badekar, ville en god sammenleggbar badekarvegg være den ideelle løsningen.

Velg passende dusjkum og dører

Dusjkummen kalles fremdeles et dusjkar eller dusjkar. Dette er grunnlaget for hver dusjkabinett og bør derfor velges riktig. Posisjonen og tilstanden spiller en grunnleggende rolle. Du kan velge et dusjkar av emaljert stål, sanitærakryl, stein, fliser, Silestone eller forskjellige komposittmaterialer, og du kan også velge mellom forskjellige farger. Standardstørrelsen er 90 x 90 cm, men hvis du har mer plass på badet, kan du fortsatt bruke større dusjkar. Dusjkabinett med dusjkabinett har vært trenden en stund nå, og krever derfor ikke lenger et dusjkabinett i det hele tatt.

dusjkabinett schulte femkantet dusjkar i akryl

Når du velger dører, er hovedfokuset igjen på romforholdene – planløsningen, kvadratet, servanten og baderomsmøblene. Dine personlige behov og fysiske tilstand kan også være et ekstra beslutningskriterium. Hovedtypene i et dusjkabinett er sving-, brett-, skyve- og skyvedører. Tenk også på forhånd hvilket dørhengsel du foretrekker, høyre eller venstre.

Ekstra tips: For noen dusjkabinetter er dusjdører med en såkalt løfte-senkemekanisme fornuftig, fordi dette beskytter tetningslister og andre vannavledere.

utdannet dusjkabinett masterclass

Og hva med hengsler, profiler og holdere??

Disse tilbys vanligvis av produsenten på en stilfull måte og for å matche den tilsvarende dusjkabinettmodellen. Du kan selvsagt velge blant variantene som tilbys. I prinsippet anbefales hengsler av massiv messing eller formstøpt aluminium, som deretter er forkrommet til en høy kvalitet. Når det gjelder profiler, er aluminium de beste valgene i de fleste tilfeller. Disse er anodisert, farge pulverlakkert eller forkrommet for å få en bedre levetid. Dette aspektet er spesielt viktig med fullt innrammede dusjkabinetter. Selvfølgelig kan du også bestille de som bare er halvrammet eller helt rammeløse. Sistnevnte er bare mulig med glassdører. De ser mye mer subtile og sublime ut, men er litt dyrere. Et stort plusspunkt: Rammeløse dusjkabinetter er ekstremt enkle å ta vare på.

Hvilket dusjkabinett er lettere å ta vare på?

Når det gjelder letthet, er dette aspektet slett ikke uviktig i kjøpsbeslutningen. Fordi vedlikeholdskrevende produkter da koster deg mye tid og energi og kan forurense miljøet unødvendig med kjemiske rengjøringsmidler. I utgangspunktet gjelder følgende: rammeløse dusjkabinetter med glassvegger og dører er mye lettere å rengjøre sammenlignet med fullinnrammede skap av plast, som har for mange profilhjørner. Sistnevnte favoriserer opphopning av smuss og kalk.

dusjkabinett med skyve i hjørnet

Hvis du velger en dusjkabinett i glass, bør du definitivt velge en som er utstyrt med herdet sikkerhetsglass. En glastykkelse på 6 mm er i de fleste tilfeller helt tilstrekkelig. Mange av modellene klarer seg til og med perfekt med 5 mm og er også litt billigere. Glassvegger som har en perleeffekt og dermed forhindrer oppbygging av kalk og smuss på samme tid, er en stor ting. En slik anbefalt glassforsegling er Fixil. Mønstrede glasstyper med en chinchilla -pelsstruktur eller med carré -mønstre er, i tillegg til de i matt, antrasitt eller sandblåst, også ganske praktiske og foretrukne av mange.

Ekstra tips: For enklere rengjøring bør de bevegelige delene av et fullt innrammet dusjkabinett være sammenleggbare.

Hvis det er mulig, unne deg et behagelig og innbydende dusjkabinett og start dagen full av spenning hver morgen. Stol på høy kvalitet i Made in Germany og stol på profesjonell service fra ekspertene, både for råd og for målinger og montering.

     rammeløs dusjkabinett på gulvnivå