Takdesignen blir ofte neglisjert på alle områder av interiørdesign. Men dette er mer merkbart i noen rom enn i andre. På badet er dette emnet en stor utfordring, som vi tar med stor glede i denne artikkelen. Takets design spiller ikke bare en estetisk, men også en funksjonell rolle på badet. Spesielt sistnevnte, sammen med noen få andre eiendommer, gjør det spesielt moderne. La oss se på noen få spesielt oppdaterte løsninger for tak i bad!

Speil på taket på badet – en veldig moderne løsning

takdekorasjon på badet med speil

Badstak med iøynefallende høydepunkter

Det moderne badet er sunt og behagelig. Imidlertid kreves aksenter, akkurat som i alle andre rom. Men det er noen ganger ganske vanskelig å finne plass til større tilbehør på gulvet i et smalt eller minimalistisk bad, som er regelen på det moderne badet.

En slående aksent som en lysekrone er derfor spesielt populær i den moderne sammenheng med baderomsinnredning. Vi kan se dette fra mange av eksemplene som vises. Andre mulige aksenter i taket er speil i interessante former eller kunstneriske designerlys.

Med en godt plassert lampeskjerm kan du legge til et høydepunkt i taket

bad deksel enkel idé

Takdesign og isolasjon på et større bad

Den åpne planen til en stue går vanligvis hånd i hånd med mange forskjellige soner i den. Et hovedproblem med denne typen planløsning ville være fornuftig inndeling i forskjellige soner. Takdesignet kan brukes til dette formålet. Ulike materialer eller farger kan markere forskjellige soner. I eksemplet under denne teksten ser vi en annen strategi – en lysekrone har blitt hengt over badekaret, og markerer dermed et eget område.

Det store veggspeilet sprer lyset fra taklampen

tak i bad rett tak med lys

Baderomsloft av tre

Bekledning av bad i tre anses som en spesielt eksklusiv og stilig avgjørelse. Men dette kan vise seg å bli for dyrt og tidkrevende for hele rommet. Du kan imidlertid bruke dette materialet til taket på badet. Som et resultat vil badet utstråle mye varme og oppnå en spesielt hjemmekoselig karakter. Vi har flere tretak i bildene våre, som viser oss hvor forskjellige løsninger laget av dette materialet kan være.

Glassflatene bidrar til takets lekne utseende

tak i bad med glass

Lag noe spesielt av et enkelt teppe

Med litt mer dyktighet og kreativitet kan du gjøre selv det enkleste badetaket til et høydepunkt i dette rommet. Dette fungerer vanligvis gjennom strategisk godt planlagt bruk av lys. Disse kan være interessante i seg selv eller utgjøre sammen en spennende konstellasjon. Du kan se begge på bildene våre. For eksempel har du i illustrasjonen nedenfor et veldig enkelt hvitt baderomshimling. Imidlertid har en retro lampe og noen små runde lamper løsnet dem og gjort dem til noe spesielt spennende.

Det enkle taket har blitt spesielt interessant her takket være strategisk plasserte lys

tak i grå og hvit

Badet tak og belysning

Som regel er baderomsloftet avgjørende for funksjonell belysning, og det er veldig viktig på badet. Du kan bare passe godt på hygienen din hvis du har mye lys, og du sørger også for sikkerhet. Når du designer baderomshimlingen, må dette aspektet på ingen måte ignoreres. De vakre lysene bør belyse rommet like godt. På den ene siden sikrer dette at du alltid velger best mulig kvalitet. I tillegg kan speil og speilflater være svært nyttig i denne forbindelse. Det er flere effektive måter å gjøre dette på – du kan installere et speil i taket eller plassere en lampeskjerm slik at lyset spres gjennom veggspeil.

Baderomstak av tre – en spesielt moderne løsning for øyeblikket

takdesign på bad laget av tre

Originale og samtidig funksjonelle tak er de mest moderne

Det moderne badet i taket integreres harmonisk i det generelle designet. Den utfyller eller sveiser de forskjellige elementene sammen, hjelper til med å strukturere plassen og støtter innstillingen av aksenter. Samtidig observerer man en konstant streben etter originale løsninger. Du holder deg alltid innenfor rammen for praktisk og funksjonell tenkning. Jo bedre du følger disse parameterne, desto mer oppdaterte blir sluttresultatene. Hent inspirasjon fra våre andre ideer for baderomstepper.

Fremhev karakteren til moderne baderomshimlinger

tak i badet gotisk inspirasjon

Lysene i taket bør gjøre designet spesielt lyst 

bad tak små lamper

Tretakene finnes i en rekke varianter

bad mosaikk mønster

Utformingen av dette badet taket lever av kontrastene

bad taket rund lampeskjerm

bad dekke skog idé

badedeksel hjemmekoselig idé

Dette baderomshimlingen er en aksentoverflate i moderne farger

tak i bad fantastisk høyt tak

bad-tak-fantastisk-lampe

tak i baddesign

De innebygde spotlysene understreker den interessante takkonstruksjonen

stor takhøyde i badet

høye hvite baderomshimlinger

belysning som en ide for tak i bad

Stol på kunstneriske lys og et moderne baderomsdesign

tak i bad i plast

firkantet utskjæring i taket på badet

tak i svart og tre

Taklampenes firkantede form tilsvarer annet tilbehør på badet 

store lys bad tak