Dessverre kan plastavfall allerede finnes på de mest avsidesliggende stedene på jorden. Stigende trend. Man tenker ofte at det kan være for sent eller at en person ikke kan gjøre en forskjell. Men det er ikke sant. Som forbrukere har vi enorm kraft, og vi bør definitivt bruke den til å beskytte miljøet og gjøre en forskjell. Det er ingen vits i å se likegyldig fra siden og til og med forårsake mer skade gjennom feil oppførsel. Et av de viktigste trinnene mot ansvarlig forbruk er for eksempel å unngå plast og generelt gjøre din egen livsstil så søppelfri som mulig.

Slik ser et bad med null avfall ut

null avfallstips til bad gjør naturlig kosmetikk selv

Selvfølgelig kan dette ikke skje over natt, men det er måter som fører til det, og med riktig holdning og praktiske tips vil det definitivt fungere. Heldigvis er det allerede mye null avfall og uemballerte butikker, både lokalt og online. Du kan finne alt du trenger som et alternativt produkt på nesten alle områder av livet.

I dag snakker vi om nullavfall -badet. Ta en titt nedenfor for å se hva du bør gjøre med det og hvordan du kan gjøre dette hjemme.

Stol på bærekraftige pleieprodukter uten mikroplast!

hjemmelaget naturlig kosmetikk null avfall bad

Dusjing og bading er også mulig med null avfall

Konvensjonelle sjampoer, hårbalsam og dusjgeler er ikke bare pakket i plastbeholdere, men inneholder også ofte miljøskadelig mikroplast. Så forvis dem fra badet ditt så mye som mulig. Et godt alternativ ville være å bytte til naturlige kosmetiske produkter, som ofte er i biologisk nedbrytbare beholdere eller til og med tilgjengelig for påfyll i økologiske butikker. Solide sjampobarer, hårbalsam, hårsåper og den gode gamle såpen generelt er også tilgjengelig i mange varianter. Du finner disse ikke bare på Lush, men også i mange nettbutikker av høy kvalitet, for eksempel Avocadostore eller til og med i DM og andre apotek.

Disse bærekraftige badeproduktene kan enten kjøpes pakket eller bare i papir eller papp

Lag naturlig kosmetikk selv null avfall bad

Det er også flott å lage din egen solide sjampo eller hårsåpe. Det er ganske enkelt og mye moro også. For en enda mer glitrende badeopplevelse kan du like gjerne lage badebomber eller badepraliner selv. Disse kan utformes på en rekke måter – med matfarging, tørkede blomsterblader eller urter.

Ekstra tips: Oppbevar alltid den solide sjampoen eller hårsåpen på et tørt sted på badet. Så disse vil vare lenger. Flettede sisalposer er også ideelle for dette. En annen god idé er å legge pleieproduktene på tynne skiver loofah -svamp. På denne måten tørker de raskere, og det ser også veldig dekorativt ut.

Vaskegresskaret har alltid vært et miljøvennlig badetilbehør

Bruk en luffasvamp

Foretrekker bærekraftig tannpuss

Hvorfor må tannbørsten din i det hele tatt være laget av plast? Bambus tannbørster er et utmerket alternativ til dette. Det er til og med de som har bust laget av bambusfibre. Disse er fullstendig komposterbare og skader ikke miljøet. Bioplastiske tannbørster er kanskje heller ikke en dårlig idé. Slutt å kjøpe tannkrem fra en tube. Du kan enten lage din egen tannkrem selv eller bytte til tannkrempulver eller tabletter. Disse er tilgjengelige i glassbeholdere på mange nullavfallsbutikker.

Og hva med tanntråden? Ja, du kan også finne disse i en søppelfri versjon uten en plastbeholder. Den kan være laget av ekte silke med bivoks eller til og med laget av bambusfiber.

Stol på naturens kraft!

null avfall bad ideer lage naturlig kosmetikk selv

Kroppspleie med en forskjell

Selvfølgelig vil du også finne alt null avfall for din personlige hygiene. Noen produkter er noen ganger litt dyrere enn de konvensjonelle, men mye mer produktive og alltid verdt. Dette inkluderer selvfølgelig også den viktigste fordelen at dette kommer kroppen og miljøet til gode. Selvfølgelig kan du også lage ditt eget kroppssmør, kremstein, faste deodoranter, solide lotioner og peeling og lagre dem i vakre bokser eller glassbeholdere.

Tempelglass i forskjellige størrelser er perfekte for dette

null avfall bad ideer

Barbering og fjerning av sminke, men vær så snill null avfall!

Si “nei” til engangshøvler! Disse kastes etter bare noen barberinger og forurenser dermed bare miljøet unødvendig. Hermetisert barberskum trenger ikke å være det heller. Uansett, i de fleste tilfeller, som det er så ofte med konvensjonelle pleieprodukter, inneholder den miljøskadelige ingredienser som heller ikke er veldig bra for helsen din. Med en barberhøvel av rustfritt stål, en barberbørste av tre eller bambus og barbersåpe, er du i gode hender.

Tilbake til gammel god barbering

tips for bad med null avfall

Og hva med fjerning av sminke? Fortsatt engangsputene i baderomsskapet? Det trenger ikke å være tilfelle heller. Fordi gjenbrukbare sminkfjerningsunderlag sparer penger og natur mye sløsing i det lange løp. I tillegg blir de konvensjonelle behandlet med klor og blekemiddel, noe som fører til enda mer forurensning av grunnvannet.

Null avfall feminin hygiene

Engangsunderlag og tamponger er selvfølgelig praktiske, men dessverre ikke miljøvennlige. Over tusenvis av tonn blir kastet hele tiden og ender deretter på søppelfyllinger uten å kunne resirkuleres. Det er på høy tid å tenke på naturen i denne sammenhengen og bytte til alternative løsninger. Heldigvis er det allerede mange av dem. Vaskbare puter av ren bomull, tamponger som kan brukes igjen og menstruasjonskopper er bare noen av dem. Og selvfølgelig er avgjørelsen din alene.

Vær null avfall på alle hygieneområder

Lag bad null avfall naturlig kosmetikk selv

Rengjør badet på en miljøvennlig måte

Sist, men ikke minst, bør vi også tenke på rengjøring av badet. Fordi all nullavfallsinnsats ikke gir stor fordel hvis vi bruker den aggressive kjemikalieklubben til rengjøring. Det er bedre å prøve miljøvennlige varianter av rengjøringsmidlene eller bare bruke husholdningsmidler for å rengjøre badet. For eksempel kan du enkelt lage ditt eget rengjøringsprodukt og bruke det ikke bare på badet, men også i andre rom. Og når avløpet er tett igjen, prøv den gode gamle sugekoppen eller brus og eddik. Bare hell fire spiseskjeer brus ned i avløpet, og tilsett deretter en halv kopp eddik. Det begynner å flasse og på fem minutter kan du trygt skylle av med varmt vann. fullstendig!

Bruk bare naturlige tekstiler og trebørster for perfekt renslighet på badet!

plastfritt bad null avfall

Tenk alltid på miljøet og ikke bare på deg selv

null avfall bad tips og triks

Design badet ditt uten avfall og nyt det med god samvittighet!

plastfrie bad null avfallstips

lag solide sjampoer selv tips

lag flytende såpe selv null avfall bad    Lag ditt eget bad med avfall uten avfall

null avfallstips på badet

null avfall baderomsinnredning