Det er vanligvis veldig lite plass på badet. Å pusse opp, renovere eller totalrenovere badet er derfor alltid et mesterverk. For å gjennomføre en god plan for et bad, trenger du ikke bare dyktige håndverkere, men også den nødvendige endringen. For at kostnadene ikke skal løpe løpsk, er det viktig å planlegge nøye på forhånd. Ett punkt er alltid viktig, selv på det minste badet: lagringsplass. Et bad er ikke lenger bare funksjonelt. Moderne bad er oaser av velvære. En perfekt badestemning krever ikke bare praktisk innredning, baderomsmøbler og tilbehør spiller også en viktig rolle, for eksempel vakre materialer, koselige håndklær eller varmt lys.

innredning av badet

Illustrasjon 1: Når du planlegger badet, er det viktig å planlegge nok lagringsplass og benkemuligheter slik at pleieprodukter, tilbehør og håndklær ikke bare ligger på badet.

Baderomsmøbler for ditt personlige velvære -tempel

I dag er et moderne bad mer enn bare et sted for personlig kroppspleie. Det er også et sted for hvile og avslapning. Dusjen med regndusjhode eller boblebad, elegante beslag på det frittstående badekaret eller et speilskap inviterer deg til skjønnhetsprogrammet. Dette gjør det daglige kroppspleieprogrammet til et velværeritual. Et bad kan gjøres om til et privat spa med baderomsmøbler og matchende tilbehør. Elegante puffer laget av vanntett materiale som hyller, små krakker og kommoder av tre skaper en varm atmosfære. Baderomsmøbler laget av tre i naturlige toner forsterker den koselige effekten. Små kurver er godt egnet slik at det ikke blir kaos med de mange forskjellige pleieproduktene. Hårbånd, kremrør, hårmasker og kammer kan enkelt stuves bort.

baderomsinnredning

Illustrasjon 2: “Flytende” baderomsmøbler som er av gulvet gir badet en luftig atmosfære. Det gjør det også lettere å tørke gulvet vått.

Baderomsmøbler for mer lagringsplass gjør badet mer praktisk

Mange bad mangler lagringsplass. Montering av veggskap eller baderomsutstyr er ikke alltid så enkelt på flislagte bad, fordi borefliser har sine fallgruver. I tillegg kan det føre til problemer med utleier i utleieleiligheter hvis Fliser har hull i enden. Det er lagringsplassideer og rimelige baderomsmøbler som ingen trenger å bore hull for. Det er limemuligheter som senere kan fjernes sporløst og fortsatt holder veldig godt.

Små rullebeholdere er rimelige baderomsmøbler som ikke bare kan brukes som lagringsplass, men også som sitteplasser. Det er også ofte mangel på lagringsplass i dusjen. Det er hengende kurver som en løsning som kan henges på dusjpartisjonen eller som kan finnes på blanderen – også uten å bore hull i flisene. Det er også elegant klebetilbehør for vaskeområdet, for eksempel hårføner og håndkleholdere, såpedispensere og hyller.

elegant baderomsinnredning

Gulvbelegg – et viktig tema i planlegging av bad

På badet må gulvbelegget, i likhet med baderomsmøblene, oppfylle spesielle krav. Fuktigheten er spesielt høy der, det er konstant vanndamp i luften og ved sporadiske småulykker kommer dusj- eller badevann ned på gulvet. Klassikeren på badet er fliser. Men moderne gulvbelegg åpner for langt flere alternativer for individuell baderomsdesign, for eksempel kork, vinyl, laminat eller et steinteppe.

baderomsinnredning gulv baderoms teppe

Et fargerikt, varmt og luftig badteppe kan være et attraktivt blikkfang. Samtidig sikrer den mer stabilitet på det delvis våte badgulvet takket være et sklisikkert belegg på baksiden. Et vakkert badekar gjør badet komplett. Den sprer en hjemmekoselig atmosfære og sørger for varme føtter.

Figur 1: Pixabay © skyggefyr (CC0 Public Domain) Figur 2: Pixabay © PIX1861 (CC0 Public Domain)

     ideer til innredning av lite bad