renovering av badet skinnende hvit antikk teft

Renovering av bad

Selv i begynnelsen av renoveringen på badet, burde herrene dine vite hvor de skal sette toalettet – om det er montert på gulvet eller på veggen, og hvor vannforsyningen skal plasseres. Hvis det ikke er komplisert nok – her er de neste kriteriene – veggbekledning, flislegging, dusjdører og gulvlister – som også bestemmer plasseringen av toalettet.

Ikke føl deg overveldet – du kan gjøre det med riktig profesjonell. De neste tipsene vil hjelpe deg med å plassere toalettet godt for deg og ditt design.

Legg merke til veggpanelene og gulvlistene

De fleste toaletter er 30 cm fra gulvet, så det passer godt med de gulvmonterte toalettene.

Merk: Noen toaletter krever monteringsklemmer – en annen begrensende faktor som kan forstyrre strålende oppvarming. Snakk med din varmeleverandør på forhånd om klemmene forstyrrer vannrørene og varmekablene.

Et klassisk bad – jeg liker det veldig godt.

Utseendet på toalettet passer perfekt til gulvlister og taklister

bad renovering krystall lysekrone stripet tapet

Merk: Å male bak en slik sistern er veldig vanskelig. Jeg anbefaler at veggen males og grunnplaten installeres for første gang før du installerer toalettet.

Planlegg først dusjen

baderom renovering veggfliser med treutseende

Hvis du planlegger å ha en utendørs dusj i nærheten av toalettet, bør du vurdere et veggmontert toalett slik at vanntettingsarbeidet blir lettere.

Dusjdørene påvirker også toalettets beliggenhet. For å oppfylle de juridiske kravene, bør dørene kunne åpnes i begge retninger, dvs. at bredden på døren også bør tas i betraktning.

Dusjkabinettet er atskilt fra toalettet med en glassdør

bad renovering disco atmosfære blått lys

Merk: Prøv forskjellige varianter for toaletter og dørposisjoner. Merk bevegelsen til døren på gulvet.

Velg gulv- eller veggmontering

Vegginstallasjonen er en rutinejobb. En veggbrakett for å støtte toalettet er nødvendig, i tillegg til noen veldig presise punkter i vannforsyningen, som ikke tillater mange alternativer for plassering av toalettet.

Utseendet er imidlertid sømløst og moderne, og det er også noen funksjonelle fordeler

bad renovering hvitt keramisk toalett

Merk: Et standard toalett er 35-38 cm høyt fra gulvet til kanten av toalettskålen. Tenk på en høyde på 40 til 45 cm for ditt vegghengt toalett for dine eldre år. Nå kan det se høyt ut, men det blir fint senere.

De veggmonterte toalettene er egnet for mindre rom fordi sisternen er i veggen.

I dette tilfellet bygde mesteren veggen foran, de mindre hælene anbefales

oppussing av bad rundt vasket glass

Ved installasjon festes toalettene i de fleste tilfeller med to skruer. Mange rene toaletter (som også er veldig enkle å vedlikeholde) har separate bjelkefester og toalettet festes fra begge sider.

Disse Duravit Toalettet har flotte rene linjer og samme enkle installasjon som de vanlige

bad renovering moderne toalett design

Merk: Vi har en 10 -skyllingsregel for hvert nytt toalett. Etter monteringen, men før silikonforseglingen, skyller vi toalettet 10 ganger slik at vi kan kontrollere om alt fungerer som det skal.

Vær oppmerksom på at de gulvmonterte og veggmonterte toalettene er tilgjengelige i normale og langstrakte former. Hvis det er trangt om plassen, går du til den vanlige eller mindre modellen.

Hvit keramikk og mørk veggskjerming – perfekt kontrast

oppussing av bad mørke nyanser perlemor

Se opp for nisjer eller kamre

På dette bildet gir hyllene mer takhøyde over toalettet og sparer plass

bad renovering speil skyvedør

Denne smarte bruken av plass vil garantert skyldes god planlegging. Informer alle mestere om slike funksjoner på forhånd.

Merk: Sjekk om mesterne maler rundt disse nisjene før du installerer linjer, rør eller isolasjon.

Hvis du planlegger et toalettrom, følg deretter anbefalingen for en størrelse på 90 x 170 cm, med en dør på 80 cm. Det absolutte minimum er 75 x 150 cm, som bare er 38 cm fra hver side av toalettet.

Merk: Hvis du er bekymret for at toalettet kan ripe flisgulvet eller tregulvet under installasjonen, kan du bruke Kerdi vanntette membran.

Planlegger du en renovering snart? Finn flere tips på nettstedet vårt.

bad renovering dekorasjonsspeil med blomsterramme