Ifølge statistikk skjedde 3,15 millioner ulykker med skader i tyske husholdninger i 2014. Dette betyr at rundt tre ganger flere ulykker skjer privat enn på jobben. Barn er spesielt utsatt fordi deres bevissthet om fare ikke er særlig uttalt de første årene av livet. Foreldre med barn må derfor ta hensyn til husholdningens sikkerhet. Badet er en spesiell farekilde. Men bare noen få enkle forholdsregler kan bidra til å gjøre dette området til en trygg sone der babyer og småbarn også kan trives uten problemer.

Husholdninger er spesielt farlige for barn

Mellom 6 og 12 måneder begynner babyer å krype for å utforske omgivelsene og forberede seg på å gå ved å trekke seg opp på møbler og andre gjenstander. Utforske inkluderer også alt "forstå" og de putter alle slags gjenstander i munnen. På den måten utsetter de seg automatisk for fare. Inntil de er 6 år, kan de ikke nøyaktig vurdere risikoen for skader, og derfor må foreldre holde et øye med dem i prinsippet. Men du kan beskytte barn med enkle tiltak, og de kan gjøre det med forsiktighet introdusere deg for farekilder i hverdagen.

Enten det er en leilighet eller et hus – familier med barn må begynne med valg av rom Plass og sikkerhetsfaktorer for dine avkom respekt, tenk høyt på. De største farene lurer i rommene med skuffer, stikkontakter, skarpe kanter, bratte trapper og glatte gulv. Det er også fare for ulykker på grunn av forgiftning og kjemiske forbrenninger hvis barn har tilgang til husholdningskjemikalier. Foreldre kan imidlertid motvirke dette relativt enkelt ta første forholdsregler – For eksempel, sikre åpne stikkontakter med plastbeskyttelse, lås bort rengjøringsmateriell og ha nødnumre godt synlige i nærheten av telefonen.

Hvordan gjøre badet barnesikkert

Badet er et spesielt følsomt område, ettersom du ofte er enda mindre beskyttet der på grunn av mangel på klær. I tillegg utgjør elektroniske enheter på badet en spesiell fare, ettersom vannkildene lett kan føre til elektrisk støt. Søk derfor på badet spesielle verneområder. Innredningen av badet krever derfor også økt sikkerhetsbevissthet. Men selv vann, pleieprodukter og kosmetikk kan sette barns helse i fare. For det første bør foreldre aldri ta øynene av babyer og småbarn på badet, fordi babyer og småbarn kan drukne i badekaret selv ved lave vannstand; Fuktighet og glatte overflater gir fare for fall. Når du skal kjøpe et dusjkar, for eksempel, bør du sørge for å ha et Modell med et tilstrekkelig stort ståområde skal integreres på badet, som er dekket med en sklisikker matte. Dette forhindrer fall på glatte overflater.

Så snart barn er store nok til å komme til kranene, anbefales det også en termostat, som regulerer vanntemperaturen på vannet. Dette forhindrer at barnet ved et uhell blir brent når det rekker ut kranen. Duftende, fargede pleieprodukter eller rengjøringsmidler gjør ofte barn nysgjerrige. For at du ikke skal putte dem i munnen og svelge dem, bør de oppbevares i låsbare skap. Elektriske apparater bør vanligvis ikke lagres i nærheten av vannsteder som servanter eller badekar. Når de ikke er i bruk, bør de kobles fra og også holdes borte fra barn for å unngå fare for elektrisk støt. Med disse enkle metodene kan foreldre sikre et harmonisk og trygt bademiljø der de og barna deres kan ha det bra lenge.

Bilderettigheter: Flickr Tar et bad Michael Zeising CC BY 2.0 Noen rettigheter forbeholdes