Å vaske hender og pusse tennene er de to viktigste og mest utførte aktivitetene i hverdagen når det gjelder god hygiene. Vi gjør vanligvis dette ved servanten på badet. Du er spesielt glad når vaskeområdet er veldig behagelig og praktisk. Utseendet skal selvfølgelig ikke neglisjeres heller, for en stilfull atmosfære på badet avrunder det hele pent. Når du vasker, er fokus definitivt på riktig mikser og servant, samt den perfekte kombinasjonen av de to. Så hvis du for tiden renoverer eller redesigner badet ditt og leter etter riktig servantarmatur, kan følgende informasjon og tips være veldig nyttige for din vellykkede kjøpsbeslutning.

moderne bad design grohe

Hvilke typer servantbeslag er det??

Avhengig av installasjon, driftsmodus og brukbarhet, skilles det mellom følgende beslag:

Beslag med to håndtak

Dette er kjent fra tidligere. Slike kraner har to dreieknapper, som er til venstre og høyre for kranen og brukes til å blande varmt og kaldt vann. Disse er selvfølgelig ikke bare tilgjengelige i et nostalgisk retrodesign, men også i en svært moderne versjon. Selv om reparasjoner på en slik servantbatteri kan utføres ganske enkelt selv, er den daglige driften litt mer tungvint. Du må bare regulere ønsket mengde og temperatur på vann med to hender. Dette tar mer tid og sløser mye mer vann unødvendig.

to-greps servantarmatur fra grohe

Ettgreps blandebatteri

Slike beslag kalles ikke enhåndsblandebatterier for ingenting. Drift er barnelek her. Man er i stand til å justere temperaturen og mengden på vannet veldig raskt og enkelt med bare en hånd. Dette gjør vasking og børsting av tennene mye mer behagelig og presis. Tid og vann spares på lang sikt.

Stativbeslag

Avhengig av type installasjon, skilles det mellom monterte beslag og de som ligger bak servanten. De første er montert direkte på vasken. De andre står ofte veldig diskret bak en vaskeskål og har en veldig slank profil.

Overflate og skjulte beslag

Også kjent som veggbeslag, disse er vanligvis montert på veggen, direkte på gipset eller installert under den. I det andre tilfellet forblir all teknologien helt skjult, og du kan bare se håndtaket og vannutløpet. En perfekt løsning for ekte minimalister som lengter etter et redusert utseende og mer plass ved vasken.

dobbel servantarmatur grohe

Høyt eller lavt trykk beslag

Uten å gå inn på detaljer i disse faguttrykkene, vil vi bare nevne kort at det handler om ventilens driftsmodus. Faktisk, hvis du drar varmtvann fra sentralvarme, for eksempel, ville du vært bedre å bruke et høytrykksarmatur. En lavtrykksmontering, derimot, anbefales hvis du bruker en strømningsvarmer eller varmtvannstank.

Beslag med sensor

I de fleste tilfeller er dette automatiske beslag med infrarød sensor. Vi vet dette hovedsakelig fra offentlige sanitæranlegg, hvor flere mennesker hjelper seg hver dag. For hjemmet er imidlertid berøringsfri drift av slike beslag også veldig praktisk og allerede ganske populær. På denne måten er du bedre beskyttet mot bakterier og virus, med minimal rengjøring av servantblanderen.

servantarmatur grohe cosmopolitan

Hva annet må vurderes ved valg av beslag?

Uansett hvilken type servantbatteri du velger, spiller noen ekstra kriterier alltid en grunnleggende rolle for optimal vaskekomfort. Dette er først og fremst armaturets høyde og fremspring. Hvis disse er optimalt koordinert med servanten, er det tilstrekkelig plass mellom tuten og bunnen av servanten når du vasker eller pusser tennene. Og hvis vannstrålen faller så mye som mulig på avløpet, så er det ingen irriterende vannsprut på gulvet eller på deg selv.

Når du kjøper, må du se etter verdifulle materialer, feilfritt utførelse og lange garantiperioder. Foretrekker velprøvde produsenter av høy kvalitet for førsteklasses baderomsinnredning og annet baderomsutstyr. Stol på den beste kvaliteten "Laget i Tyskland" og dra nytte av profesjonell service og et godt pris-ytelsesforhold.

servantkran gulvkran grohe

Hva er de siste trendene innen baderomsinnredning

For beslag for dusj og badekar samt servantbeslag er blomstring og retrohåndtak definitivt foreldet og upraktisk for øyeblikket. Tydelige linjer og subtilt buet design, derimot, er helt trendy. De minimalistiske baderomsmøblene feirer sitt comeback og fortsetter med en ekstra SPA -følelse en ting til. Naturmaterialer og teksturer som marmor og tre samsvarer perfekt med matt og glanset baderomsinnredning som skårer med optimal funksjonalitet. I tillegg til det klassiske utseendet i rustfritt stål eller krom, har rosengull, kobber og messing også etablert seg som ganske populært og brukes ofte av mange interiørentusiaster som elegante aksenter på badet. Svarte servanter er spesielt etterspurt i år, og, spesielt i kombinasjon med hvitt, sørger for en harmonisk kontrast.

grohe servantarmatur svart

Uavhengig av trender, bør du først og fremst lytte til din egen smak og personlige behov når du setter opp badoasen din. Design servanten på badet slik du liker det best, og sørg for perfekt hygiene med en optimal feel-good-effekt. Vi håper at vi har hjulpet deg med denne bakgrunnskunnskapen og ønsker deg et vellykket kjøp av din nye servantbatteri.

grohe servantbeslag