Kunstgress er et ekstremt allsidig produkt. Når den er riktig installert, kan den brukes på alle mulige steder, fra gulv på takterrasser til dekkende seter. Den kan til og med brukes til å lage sko. I denne artikkelen skal vi vise deg hvordan du legger kunstgress på en balkong.

71K496YORtL._AC_SL1000_

Kunstgress på balkonger er et veldig populært gulv i disse dager, og ikke uten god grunn. For folk som bor i en leilighet, er balkongen eller terrassen det eneste stedet hvor de kan nyte frisk luft og sol, rett fra hjemmet sitt. Så å legge kunstgressgulvet kan virkelig lyse opp et ellers kjedelig område. Og noen få potteplanter kan forvandle enhver balkong til en koselig oase av velvære.

Balkong-kunstgress-1

Legging av kunstgress på balkongen

Generelt er det relativt enkelt å legge kunstgress på balkonger og terrasser. De fleste balkonger har passende betonggulv, er relativt flate og har god drenering. Dette er et ideelt underlag for å legge kunstgress. Men det er alltid unntak. I det følgende finner du ut hva du bør se etter på balkongen / terrassen før du legger eller får lagt nytt kunstgress.

Balkong-kunstgress-7-600x400

Krav for å legge kunstgress:

  1. Kontroller overflaten du vil legge kunstgresset på

På hvilken overflate vil du legge plenen?

Kunstgress til terrassen er så allsidig at den kan legges på betong, belegningsstein, murstein, tredekk eller nesten hvilken som helst annen hard overflate. Hvis du installerer det på et tredekk, må du sørge for at det er nok plass mellom platene, ellers vil treet råtne.

  1. Er ditt underjordiske nivå?

Kunstgress bør ikke legges på en ujevn overflate, ellers dannes det luftbobler i gresset, noe som skaper et ujevnt utseende. Hvis overflaten er ujevn, anbefaler vi å bruke en 6 mm tykk skumplate. Hvis du har en jevn overflate, bør det ikke være noe problem å legge kunstgresset rett på det.

gress

  1. Hvor stor er balkongen din?

Hvis du har en veldig stor balkong, anbefaler vi at du bare dekker en del av balkongen med kunstgress (i form av en firkant eller sirkel). Dette forhindrer en "grønn overbelastning" og gir deg også muligheten til å dele balkongen din i forskjellige områder. For eksempel kan du sette opp et område for potteplanter, et grillområde og et lekeområde.

  1. Har gulvet godt drenering??

Hvis dreneringen din er dårlig, kan det bygge seg opp vann når det regner, noe som er dårlig for kunstgressoverflaten. Det eneste middelet er å få ordnet dreneringen før du legger plenen.

maxresdefault

Hvordan legges kunstgress-en trinn-for-trinn-guide

Hvis du vil legge kunstgress på en hard overflate (betong, keramiske fliser), følg disse enkle instruksjonene for å legge kunstgress:

  1. Beregn høyde og lengde

Før du legger kunstgresset på bakken, må du bestemme bredden og lengden det skal legges i.

  1. Rengjør området

Før du installerer kunstgress, rengjør området grundig for å sikre at overflaten er helt plan og at alt rusk er fjernet.

863922e5-3d85-4aee-a78a-c62d86295fce .__ CR0,137,1043,645_PT0_SX970_V1 ___

  1. Legging av kunstgresset

Siden kunstgresset er tilgjengelig i ruller, er alt du trenger å gjøre å spre det ut på et bestemt område og plassere det på riktig sted. Vær oppmerksom på at retningen til plenen skal være i samme retning for hver enkelt rull.

La kunstgresset sitte i ca 24-48 timer for å unngå rynker. Etter hvileperioden klipper du plenen med en skarp kniv. Rullene skal måles nøye, kuttes og legges etter hverandre.

Hvis du bruker kunstgress på en treflate som f.eks Hvis du for eksempel legger den på en treterrasse, kan du enkelt fikse plenen din med lim eller tape eller med spiker.

Balkong-kunstgress-16

Vil du bare legge kunstgress midlertidig??

Eller, for et mer dekorativt utseende, kan du bare legge kunstgresset og sørge for å sikre endene slik at vinden ikke løfter det opp. Du kan løse dette problemet ved å sette hagemøbler eller blomsterpotter på det.

Gjør balkongen eller terrassen til en grønn oase av velvære og nyt sommeren!

sztuczna-trawa-na-balkong-trawa-tarasowa-sztuczna