planter balkong terrasse fargerike blomsterpotter pop

Balkongplanting med frø

Den viktigste vintersesongen er allerede her. Alt er hvitt og ser litt ødelagt ut i kulden. Så nå er akkurat det rette tidspunktet å vurdere hva slags balkongplanting du vil ha for neste sesong.

Hvis du tenker gjennom alt, vil du ha fantastiske balkongplanter i alle tre sesongene.

Egentlig er det på høy tid for noen varianter. Fordi de må plantes i januar. Så la oss komme på jobb.

Du trenger det for balkongplantingen

balkong blomsterkasser plante farger

Først må du sortere ut frøene du trenger. Det er best å velge varianter som er av lokal opprinnelse eller som har vist seg å ikke ødelegge økosystemet ditt. De beste er de som representerer en bestemt lokal variant.

Da må du finne slike plantebeholdere som du vil bruke godt til plantingen. Vår anbefaling her er at du også kan bruke konserveringsglass. På denne måten ville du gjenbruke nyttige objekter.

Dette blir en virkelig bærekraftig beplantning

balkong blomsterbokser modul hvit

For det tredje, få jordsmonn. Hvis den er av god kvalitet, vil du på sikt spare deg for hele eller mesteparten av fjerningen av ugress. Så etter den første innsatsen med balkongplantingen, vil du bare kunne nyte de flotte resultatene. Det er verdt det, ikke sant?

Soppdrepende middel er på ingen måte obligatorisk for kvalitativ planting, men det kan være ganske nyttig. Hvis du bruker den, vil du beskytte plantene dine mot ubehagelige angrep av sopp.

Vannforstøvere er også helt avgjørende for balkongplanter

lettstelt balkong planter sukkulenter

 Dette vil gjøre det lettere for deg å vanne blomstene og behandle dem for ulike sykdommer. Videre kan litt aluminiumsfolie være veldig nyttig for balkongplantingen. Med dette dekker du frøene i jorden og beskytter dem mot ulike ytre påvirkninger.

Frøene

blomsterboks plantestige blomsterpotte innendørs planter

Nå kommer vi til å sette frøene i bakken. Les instruksjonene på emballasjen nøye. Før du gjør dette, må du nøye sjekke om frøene du valgte trenger sol for å vokse eller ikke. Etter såing bør du vanne jord og frø igjen.

Slående lilla blomster

lettstelt balkong planter lilla blomster

Dekk karene med en gjennomsiktig film. På denne måten vil du oppnå en viss drivhuseffekt. Det er nettopp på dette stadiet at soppdrepende midler er svært viktige. Ved å utvikle sin effekt i denne fasen av balkongplantingen, er plantene beskyttet mot skadelig utvikling og ødeleggelse. På dette tidspunktet kan du knekke folien med en spiker. Hvis du ikke gjør det, er det beste å åpne folien noen få dager for å la frøene og jorda ta inn luft. Frøene kan eksponeres i direkte sol til de spirer. Etter det anbefales dette ikke lenger, da det kan brenne.

Når vil frøene spire

balkong blomsterkasser rustikt utegulv tre

Spiringen av frøene er et veldig etterlengtet stadium i balkongplanting. Det er virkelig en slags magi der inne. Du kan allerede lese på emballasjen hvor lang tid dette vil ta. Perioden kan imidlertid variere avhengig av temperatur, fuktighet og andre faktorer.

Stadiet med balkongplanting etter spiring

balkong blomsterbokser rundt sammenleggbart salongbord

På dette tidspunktet kan filmen fjernes. Men vær forsiktig, spesielt hvis frøene har vært dekket over lang tid. Det må gjøres veldig forsiktig og sakte. Det bør gjøres i lyset, men fortsatt i strålene av direkte sollys.

Vanning må også være veldig forsiktig. Enten må dette gjøres av en forstøver, eller bare på kanten av blomsterbeholderen. Vær veldig forsiktig på dette stadiet, slik at du ikke ødelegger alt du har gjort så langt med balkongplantingen.

Fordel frøene

blomsterboks plante blomster

Du trenger mye tålmodighet i denne fasen av balkongplantingen. Klem glasset forsiktig og skille underlaget. Du kan også hjelpe deg selv med bestikk. Hvis du vil spre frøene over et større område, fortsett som følger:

Legg pottejord på papir eller annen overflate, hakk det opp og hell lett.

Ta godt vare på frøene

lettstelt balkongplanter rekkverk veggdekorasjon

Nå har vi allerede nådd den siste fasen av balkongplantingen. Du må vanne regelmessig, men ikke for mye. Spray med soppdrepende middel noen få dager.

Nyt resultatene i alle sesonger!

    blomsterboks plante balkong italiensk

Å dyrke eksotiske frukter i en blomsterpotte   blomsterkasse plante oransje glans

  Koselig sittegruppe foran balkongen

planter balkong terrasse runde salongbord stoler

  Glade, strikkede blomsterpottetrekkLettstelt balkongplanter strikkede trekk, farget

Dekorer blomsterkassene med elvesteiner

lettstelt balkong planter grønt gress

Hjemmelagde, hengende trepaneler som hyller

lettstelt balkongplanter som henger fra trepaneler

Rustikke blomsterpotter og esker på balkongen

lettstelt balkong planter boks tre rustikk