Alle som har en hage er definitivt heldige! Spesielt om sommeren når du lengter etter mer tid utendørs. Men selv eierne av en balkong er så heldige å ha et uteområde! Dette kan forvandles til et imponerende uterom, og sommeren blir en flott opplevelse der! Noen ganger kan det være en reell utfordring å designe en liten balkong. Det er det vi handler om i dag: den lille balkongen og dens designalternativer. Vi vil gi deg noen få små balkongdekorasjonsideer og vise deg hvordan du kan bruke den vellykkede dekorasjonen til å skape et drømmested for å føle deg bra.

Små balkongdekorasjonsideer – tenk på plassbesparende varianter for balkongdekorasjonen

ideer for liten balkongdekorasjon subtile dekorasjonsplanter stilige

Design den lille balkongen som et sted å slappe av

De små balkongene brukes ofte som boder. I stedet for å lagre ubrukelige ting på balkongen, kan du gjøre det om til et fint sted hvor du kan bo lenger. Prøv å rydde opp og få orden der.

Du vil synes det er verdt innsatsen! Innred balkongen din smart, men ikke gå glipp av å pynte den også. Fordi, spesielt om sommeren, er dette en flott mulighet til å designe ditt eget feriested.

De som foretrekker å tilbringe lang tid i frisk luft, kan gjøre balkongen fargerik og koselig

ideer for liten balkonginnredning, velg friske farger

Liten eller stor, tilstedeværelsen av en balkong er alltid gunstig. En stor balkong gir naturlig nok større frihet til å sette kreative ideer ut i livet. Men selv en liten bybalkong kan by på mye. Bare hvis du gjør det riktig!

Det viktigste er å få mest mulig ut av uterommet. Foldemøbler, paller og trefliser finner sin rette plass på den lille balkongen. Naturlige personvernskjermer bør også vurderes. Men en passende dekorasjon skal heller ikke mangle! Selv en liten bybalkong kan dekoreres i overflod. Men pass på en ting: når du skal dekorere minibalkongen, bør du begrense deg til en enkelt stil.

Små balkongdekorasjonsideer – Ha et klart konsept for balkongdekorasjonen

ideer for liten balkongdekorasjon rikelig med å plante friske farger

Liten balkongdekorasjonsideer

Selv om du designet balkongen som et boareal, er det på ingen måte nok til å føle deg komfortabel der. For uten en passende dekorasjon er ingen rom koselige. Her gir vi deg noen tips og ideer om hvordan du kan gjøre den lille balkongen mer innbydende.

Stol på mange planter!

Balkongplanter er den vanlige dekorasjonen i dette begrensede uterommet. Og de riktige balkongplantene. For her må du ta hensyn til kravene til de enkelte plantene til sollys. Og siden det aldri er nok plass på minibalkongen, kan du feste blomsterpottene til balkongrekkverket. Macrame hengende kurver er også et fint alternativ til å spare plass. Du dekorerer også balkongveggene på denne måten, noe som faktisk gir en frisk teft til atmosfæren. Eller foretrekker du for eksempel urteplanter? Og hvis du også verdsetter en flott personvernskjerm, kan du unne deg den med passende klatreplanter.

Selv den minste balkongen gir nok plass til plantepotter

små balkongdekorasjonsideer svinger rundt sidebordplanter

Benytt deg av det vertikale rommet!

Ved å bruke veggene som en ekstra dekorativ overflate, sparer du plass på den ene siden og lager originale balkongdekorasjoner på den andre. Hvis balkongen er for smal, er det lurt å vurdere en hylle der du kan vise forskjellige blomsterpotter og urter eller dekorativt tilbehør. Og en vegghage vil sikkert tiltrekke seg mye oppmerksomhet!

Vakre dekorasjoner er også et must-ha på den lille balkongen

liten balkong dekorasjon ideer grønne veggfargede møbler

Et utendørs teppe er populært om sommeren!

En balkong uten planter er selvfølgelig utenkelig. Men det er også andre designelementer som har stor visuell innvirkning. Slik skaper du grunnlaget for din balkongdesign med et vakkert gulv. Enten det er betonggulv eller tregulv, kan du også pynte balkonggulvet med et utendørs teppe og dermed gi hele balkongen mer karakter. Bare føtter føles bra på teppet om sommeren, og de friske teppedesignene er behagelige for øyet. Med et farget mønster bringer du like mye farge inn i balkongmøblene som du gjør med praktfulle balkongplanter. Legger du i tillegg til gulvputer med matchende mønster, får du en harmonisk helhet.

Det riktige lyset på balkongen skaper en stemning!

Lamper og lys kan også gjøre underverker på balkongen hvis en bestemt stemning er etterspurt. I tillegg er de moderne balkonglysene så dekorative at de ofte skaper fantastiske optiske effekter! Hvis du ikke har plass til utelys, er det bare å stole på eventyrlys, stearinlys og lykter. Fin aksentbelysning får balkongen til å se mye koseligere og mer romantisk ut. Spesielt om natten!

Vel, balkongsesongen har for lengst åpnet! 

liten balkong dekorasjon ideer lysekrone kjeder planter romantisk koselig

Konklusjon: Akkurat nå, når det er sommer, foretrekker vi å være ute. Og selv den minste balkongen gir oss denne flotte muligheten! Tilbring ettermiddagen avslappet eller nyt nattesøvnen, vil balkongen raskt bli ditt favorittsted om sommeren … Du trenger ikke å klare deg uten noe når du designer minibalkongen. I hvert fall en fin dekorasjon! Den lille balkongen gir faktisk lite handlingsrom, men du kan være spesielt kreativ her! Se selv ved å se på det spennende bildegalleriet nedenfor!

Den lille balkongen er stuen din utenfor

liten balkong dekorasjon ideer koselig sted å slappe av

Pust mer liv i minibalkongen med mange planter

små balkongdekorasjonsideer grønne planter som matcher balkongplanter

Planter i samme fargepalett skaper et harmonisk helhetsbilde

ideer for liten balkongdekorasjon potteplanter vindlys

Vis dine favorittplanter

ideer for liten balkongdekor arrangere kaktuser

Organiser en romantisk kveld på den lille balkongen

liten balkong dekorasjon ideer lys romantisk stemning

små balkongdekorasjonsideer elegante dekorasjonsideer vakkert sted å slappe av

liten balkong dekorasjon ideer lite område mange planter

liten balkong dekorasjon ideer vakker utsikt

ideer for liten balkongdekorasjon stilige dekorasjonsideer føles bra

ideer til liten balkongdekorasjon stripete mønstre oppdaterer små balkonger

liten balkong dekorasjon ideer planter gress grønn oase av avslapning

ideer for liten balkonginnredning velg egnede planter

ideer for liten balkongdekorasjon skaper grønn oase

liten balkong dekorasjon ideer koselig spisestue matchende møbler