farget babyrom design retro gyngestol

Hvorfor skal sønnens rom være rødt? Eksperter insisterer på farget babyromdesign!

Hvert par som venter barn blir plaget av spørsmålet: blir det en jente eller en gutt? Men hvis du også jobber med en bok om farger, vil du også konsekvent håndtere oppgaven: Hvilken farge skal rommet til sønnen min ha i!

 Svaret er dette: rødt, med grå og svart forskyvning. Nå vil du vite hvorfor, ikke sant? Det er mange motiver, og noen av disse er basert på historisk forskning.

Å forutsi den rosa fargen for jentene og den blå fargen for guttene er en utdatert ting.

farget baby rom design gress grønt dyr mønster tapet

Man bør ikke overse den positive effekten av de andre nyansene på grunn av fordommer

farget babyrom design pop art soverom i rosa

Andre verdenskrig brakte to store endringer i fargenes verden. Først ble du lei av de grå og nøytrale fargene. Man ville nyte sterkere farger. I tillegg jobbet kvinnene mye oftere og skapte derfor konkurranse med de mannlige arbeidsmetodene.

Klærne ble kjøpt oftere og oftere i butikkene. Disse ble laget i muntre nyanser. Rosa ble definert som en veldig munter farge av magasinet La Femme.

Ironisk nok var det nettopp den feministiske bevegelsen fra 1970 -tallet, sier Paoletti, som gjorde denne forestillingen mer standhaftig. Man har lignende bevegelser den dag i dag, for eksempel julen fra 2009 “Pink stinker” (rosa stinker).

Svingningene i fargene for barna hadde vært vitne til enda flere avvik. Konsulenter fra Hello My Name Is Color sa at det nylig var en stor kampanje mot den gule fargen på soverommene, basert på fargens dårlige effekt på baby søvn.

Friske grønne nyanser har alltid en beroligende effekt

farget babyrom design rotting kurvstol og osmannisk

Grå elsker fargesprut

farget babyrom design morsomt veggmaleri

Plakaten over stellebordet viser barnas navn “Hella” i speilform.

Dirk Fowler er en grafisk designer

farget babyromdesign dypt haugteppe i magenta

Dette trapesformede røde speilet ligger i en leilighet på Bergstrasse i Berlin

farget babyrom design speil dør og trapezformet veggspeil

Denne fantastiske plakaten ble hengt over barnesengen. Dette ble anskaffet på Haymaker i Andersonville, Chicago. Tenk hvordan den lyse røde “a” en dag vil være et klart fokus for barnet.

Utstyret ble utviklet og satt sammen av selskapet Flensted. Er det ikke flott at et barn vokser opp mellom bokhyller og interessante gjenstander fra vikingtiden?

Så hvordan finner du den røde fargen for å dekorere barnerommet nå?

farget babyromdesign slående veggdekorasjon