Barnerom satt opp friske farger mønster baby seng

Den smarteste måten å innrede barnehagen på

Hvis et barnerom skal innredes, spiller ikke bare optiske aspekter en rolle. Temaene helse og sikkerhet er også elementære for å skape et ideelt oppholdsrom for de minste. Vi har arrangert tips for å velge et trygt og sunt interiør og supplert dem med praktiske løsninger og forslag.

Sunnmøbler – dette er hva du bør ta hensyn til når du kjøper

Å unngå dårligere materialer som er forurenset av forurensninger er ikke så lett gitt det nesten ubegrensede utvalget. Uansett om det er lakk, maling, lim eller andre komponenter i møbler – svært flyktige og ikke-flyktige giftstoffer dessverre lurer det mange steder. Til tross for visse forskrifter er til og med maksgrensene som er tillatt av loven tilstrekkelige til å forårsake helsekonsekvenser som allergi eller luftveisproblemer. For å beskytte barn mot giftstoffer i hjemmet, må det tas større hensyn til materialene som brukes ved kjøp av møbler. Ulike sertifikater og miljøetiketter kan hjelpe til med å finne produkter som er så sunne som mulig.

innredning barnerom baby rom lyse møbler strikkede tekstiler

Merkelappen “Den blå engelen“. Miljømerket gis kun til møbler som ikke inneholder organiske halogenstoffer, løsemidler eller myknere. Det er ikke mindre nyttig ÖkoControl -skilt innen tremøbler. “Overflatene er behandlet med glasur, naturlige harpiksoljer og voks på naturlig basis. Den resulterende overflaten med åpne porer kan gi et positivt bidrag til inneklimaet, sier referansen til kvalitetsstempelet på nettstedet nedenfor http://www.oekocontrol.com/. Generelt anbefaler vi deg å bruke barneromsmøbler Solid tre. Sjansen for at forurensninger vil bli brukt her er betydelig lavere sammenlignet med kryssfiner eller andre produkter med lim. Møbler til barnerommet i massivt tre er tilgjengelig fra lokale møbelbutikker og online i butikken på http://www.kinderwagen.com/, hvor sortimentet spenner fra barnevogner til barnemøbler og vipper. Siden produktutvalget er godt sortert etter kategorier, finner du raskt rundt. I tillegg til bøk, er kirsebær, valnøtt og furu veldig populær blant massivtre. Bøk er spesielt robust fordi det er en Hardved virker med høy tetthet.

sette opp barnerom baby rom tre dagslys

Sikkerhet – A.&O

På barnerommet må alle komponenter, enten det er møbler eller leker, garantere maksimal sikkerhet. Når du setter opp, må du være oppmerksom på testmerker som det fra TÜV under betegnelsen “Sertifisert sikkerhet“Kjent symbol, som må være tydelig gjenkjennelig på varer med” GS “-merket. GS-sertifiserte artikler er kontrollert i henhold til kravene i produktsikkerhetsloven. Skarpe kanter eller hjørner skal være tabu i barnehagen. Hvis disse ikke kan unngås på grunn av eksisterende møbler, bør du velge sikkerhetsprodukter som kan installeres på et senere tidspunkt, for eksempel en Hjørnebeskyttelse Å falle tilbake på. Til og med Stikkontakter må gjøres barnesikret. Her er fem andre sikkerhetstips:

  • Du kan sikre skuffer og skapdører med passende låser. Dette forhindrer barn i å klemme fingrene og skade dem.
  • For å forhindre fall, er Teppebeskyttende matter De er ganske enkelt kuttet i størrelse og plassert rett under teppet. Det er da ikke lenger mulig for teppene å skli vekk.
  • Bor du i en leilighet i høyere etasje Vinduslåser Dette betyr at barn ikke kan åpne vinduer uavhengig og ubemerket.

barnehageinnredning baby rom rosa tekstiler myke møbler

Spar med fleksible møbler

For å begrense utgiftene til barneromsmøbler, anbefales fleksible møbler som vokser med barnet. Senger samt skrivebord og stoler er tilgjengelig i justerbare versjoner. Dette har den fordelen at barnerommet ikke trenger å pusses opp hvert år og at barn alltid må innredes med ett ryggvennlig utstyr fordel.

Bruk farger riktig

For å skape et innbydende lekemiljø for barn, bør farger ikke mangle. Et rom i hvitt og svart ser kjedelig og grumsete ut for barn. Så undervurder dem aldri Effekt av farger og bruk dem smart. Generelt bør du vite at hver farge har en individuell innflytelse på stemningen. Mens grønt, for eksempel, har en balanserende, beroligende og harmonisk effekt, skaper gult godt humør og en glad atmosfære. Orange, derimot, stimulerer til kommunikasjon og appetitt. Blått symboliserer ro, avslapning og harmoni. Rødt er en stimulerende farge som får rom til å virke livlige.

barnerom satt opp barneseng

Hvis barn er gamle nok, bør du inkludere dem i fargevalget. Mange barn har favorittfarger som kan integreres i romdesignet. Farger er spesielt effektive på veggen. Med vakkert Veggmaling kan brukes til imponerende å sette opp barnerom. Det er viktig å merke seg størrelsen på rommet når du designer fargen. Små rom kan virke enda trangere takket være sterke farger som påføres over et stort område. Hvis plassen er begrenset og sterke farger fortsatt skal brukes, bør veggfarger bare nå opp til livet eller være begrenset til en vegg. Et alternativ ville være å hente inn de ønskede fargene ikke som veggfarger, men ved hjelp av tilbehør som tepper, sengetøy, gardiner og blomsterpotter.

barnerom satt opp lekeoppbevaring

Vi har satt sammen andre møbleringsideer og designstrategier i en egen artikkel.

Bestill for mer fred

En rotete barnehage kan ha varige negative effekter på barn. Uorden skaper rastløshet som skader barn. Ideelt sett lærer barn å rydde skikkelig og regelmessig fra en tidlig alder. Men det fungerer bare hvis det er tilstrekkelige organisasjonssystemer tilgjengelig. Her er noen anbefalinger:

  • container: Barnerom bør inneholde flere søppelbøtter egnet for sortering av leker. Gjennomsiktige modeller er spesielt praktiske fordi barn da umiddelbart kan se hva som er inne og derfor ikke trenger å åpne alle esker for å finne noe. Når du legger inn ordresystemer, må du alltid sørge for at barn enkelt kan nå alt.
  • Merkelapp: For at det ikke skal være søk i utgangspunktet, bør ordresystemer som esker eller kasser alltid merkes. Hvis ungdommene ikke kan lese ennå, kan du bruke den grafiske fremstillingen av innholdet. En eske inneholder legoklosser? Skriv ut en legokloss og fest bildet til beholderen.
  • Mucking out: Hvis barn blir overveldet av lekemassen, er det ikke mye moro å leke. Rydd opp regelmessig for å begrense valgene. Barnet vil ikke dele med eiendelene sine? Forklar at elementene vil bli donert til fattige barn, og de kan bruke dem til å gjøre godt. Hos de fleste barn utløser dette argumentet hjelpsomhet.

Øv på å rydde opp med barnet for å lære det grunnleggende om et ryddig rom. Avkommet ditt vil føle seg mer komfortabelt etterpå og vil lære å sette pris på fordelene med orden.

Å innrede barnerom er praktisk i praksis