Riktig babyseng – anbefalinger og kjøpetips

Når du setter opp babyrommet, må foreldre vurdere en rekke faktorer for å beskytte helsen til avkommet. Fra forurensningsfri veggmaling til CFC-frie møbelelementer til leker uten myknere, alle aspekter må inkluderes i romdesignet. Spesiell oppmerksomhet bør rettes mot barnesengen. Tross alt er det direkte hudkontakt her i mange timer hver dag. For at de minste skal kunne sove trygt og komfortabelt på samme tid, har vi satt sammen praktiske kjøpetips og anbefalinger for valg av babyseng.

Baby sengetøy sett tekstiler i sammenligning baby room design

Merknader om førsteutstyr

Med det første utstyret kan en pute slippes først. Opp til det første leveåret bør babyer sove uten puter for å forhindre pusteproblemer. Siden alle tekstiler til babysenger er tilgjengelige i forskjellige størrelser, er det viktig å vurdere dimensjonene når du kjøper.

I løpet av de første ukene og månedene tar mange faktisk grep Baby soveposer. Dette gir god mening fordi sengetøy av denne typen garanterer maksimal sikkerhet. Siden babyer behandler det de har opplevd i løpet av dagen om natten og noen ganger sparker og bruker hendene, utgjør tepper en økt risiko. Hvis teppet kommer over hodet ditt, er det fare for pusteproblemer eller til og med kvelning. Med en sovepose forblir det varmende tekstildekselet alltid der det skal være. Kan brukes både i den første vuggen og i vognen eller barnesengen. Sengetøy for eldre babyer og småbarn selges også kommersielt som “babysengetøy”. Madrasser til barnesenger er vanligvis 70 x 140 centimeter (bredde x lengde), det matchende teppet vanligvis 100 x 135 centimeter. Puten måler 40 x 60 centimeter. Hvis du vil finne ut mer om de forskjellige formene og variantene av babysoveposer, kan du gå til kategorien babyseng i kategorien Nettbutikk til barne- og babymote -leverandøren vertbaudet gi en rask oversikt. Når det gjelder utstyrte laken, presenterer forhandleren også produkter laget av økologisk bomull, som er produsert i henhold til Global Organic Textile Standard, kort FÅR, er sertifisert.

Støtfangere, laken og mer

På en Rede det er en sengeramme. Det sikrer maksimal komfort i barnesenger eller vugger og beskytter babyen mot de harde stengene eller andre elementer i soveområdet. Takket være den sjenerøse polstring, er armer, ben og hode trygge for skader. Tilbehøret er enkelt å feste med borrelås, klips eller tape. For å utstyre barnesengen fullt ut, må du, i tillegg til tepper, putetrekk, støtfangere eller soveposer, settes opp komfortabelt. Med ark av høy kvalitet blir underlaget behagelig mykt. Repertoaret er perfekt avrundet av Madrassunderlag. De er vanntette og forhindrer at væsker som urin eller drikke kommer inn i madrassen.

Baby sengetøy sett tekstiler i sammenligning baby room baby seng

Oversikt over kjøpskriterier:

  • Små deler: Når du velger babyseng, må du passe på at tekstilene ikke har noen små avtagbare deler. Babyer kan svelge dem! Skarpe kanter, som de som finnes på dårligere glidelåser, bør også unngås. Når det gjelder nedleggelsene, anbefaler vi snaps.
  • Vedlikeholdsarbeid: Babysengetøy må vaskes regelmessig. Derfor bør tekstilene være robuste og holdbare. I tillegg bør de kunne vaskes i vaskemaskinen med konvensjonelle standardprogrammer ved høyere temperaturer uten å miste form eller farge.
  • Farger: Babyer kan reagere på lyse farger og iøynefallende mønstre med stress og spenning. Beroligende pastellfarger er mye mer nyttige i barnesengen.
  • materiale: Babysengetøy skal føles mykt og mykt slik at de små har det bra rundt. Bomull er ideelt på grunn av sine fiberegenskaper. Det er hudvennlig, lett å ta vare på og robust. På samme tid er bomullsstoffer i stand til å absorbere fuktighet godt. Lin er like forhåndsbestemt og spesielt anbefalt om sommeren. Stoffet absorberer fuktighet veldig raskt og slipper det umiddelbart tilbake i miljøet, slik at tekstilene sjelden blir fuktige. I tillegg føles lin veldig lett og luftig. Ulempen med lin er at det er utsatt for bretter. Du kan ikke klare deg uten å stryke her

Baby sengetøy sett tekstiler sammenlignet sovende baby

Bomull – Det mest populære materialet for babyseng

Til tross for linets fordelaktige materialegenskaper, er bomull det mest populære materialet for babysengetøy. Fordi bomull kan bearbeides på forskjellige måter, er flere materialnavn mulig. Tabellen nedenfor tydeliggjør tekstiltyper for bomull:

Tekstil stoff egenskaper
Terrycloth (strikket eller vevd materiale) – spesielt absorberende – på grunn av løkkene på overflaten føles materialet behagelig grippy – varmende – ideelt for vinteren
bever -Overflaten grov på den ene eller begge sidene-tett stoff-behagelig myk-oppvarming-ideell for vinteren
jersey (strikket materiale) -elastisk-smidig-pustende-absorberende-egnet for tørketrommel-for varmere måneder
Linon -Glatt overflate-lin-lignende stoff-hud-vennlig-elegant utseende-rynke-fri-slitesterk

-for sommer og vinter Seersucker-stripet, samlet stoff-veldig god luftsirkulasjon gjennom ujevn overflate-ikke-jern-robust

Sengetøy uten skadelige stoffer

Uansett om du velger sovepose eller konvensjonelle babytepper, er det viktige at tekstilene er fri for skadelige stoffer. Fordi spesielt babyer er veldig følsomme for det, ettersom immunsystemet er mye svakere enn for voksne. Ved hjelp av noen kjente kvalitetsseler som Oeko-Tex 100 standard du kan skille tekstiler av høy kvalitet fra de som er forurenset med skadelige stoffer. På den offisielle Internett -tilstedeværelse av Oeko Tex Association det forklares: “OEKO-TEX®-testene for skadelige stoffer er alltid basert på den faktiske bruken av tekstilet. Jo mer intensiv hudkontakt av et produkt er, jo strengere menneskelige økologiske krav må det oppfylle. ”Du finner mer informasjon på nettstedet.

Baby sengetøy-sett-tekstiler-baby rom-design

Konklusjon

Når du kjøper forskjellige redskaper til babysengen, bør du først og fremst ikke ta hensyn til designet, men til materialet. Giftfrie tekstiler er avgjørende for en sunn utvikling. Kvalitetsforseglinger letter valget. På grunn av egenskapene er bomull spesielt egnet. Avkomene hviler spesielt godt i lyse, delikate farger. Eventuelle nye babysenger bør vaskes minst en gang før første gangs bruk. Ved å gjøre dette kan eventuelle rester av uønskede stoffer i stor grad fjernes. For å spare penger er det ofte fornuftig å bruke komplette sett. I sum tilbys de mange steder billigere enn enkeltdeler.