barnerom satt opp barneseng kalesje kosete leker garderobe

Hva bør du vurdere når du vil innrede barnerommet

Med forventning til babyen må rommet også settes opp i god tid. Unge foreldre som venter sitt første barn er ofte usikre på hva som er nødvendig i barnehagen og hvilke ting som bør vurderes. Vi gir en kort oversikt over de viktigste punktene.

Foreldre bør stille seg et grunnleggende spørsmål: Vil vi innrede barnerommet med møbler som er fri for skadelige stoffer, som på den ene siden har en høyere pris, men på den annen side ikke er behandlet med giftige stoffer? For eksempel er tremøbler et veldig fint alternativ. Økologisk bearbeidede møbler behandles kun med naturlige lakker og farger og er utstyrt med en tilsvarende miljømerking. Boligklimaet er også positivt påvirket av naturlig tre. Møbler av høy kvalitet er holdbare og veldig robuste, og kan enten kjøpes brukt eller selges igjen senere. Og siden barna vokser ut av alle tingene sine raskt, spesielt de første årene, og det må kjøpes nye ting, er dette hensynet verdt.

sette opp barnerom barneseng tregitter gyngehest hyller kommode garderobe teppe veggdekal sommerfugler

Valg av farge spiller også en stor rolle for den lille familien. Blått eller rosa – det evige spørsmålet. Hvis du vil vente til fødselen med kjennskap til kjønn, er det bare å sette opp barnerommet på en kjønnsnøytral måte. De mange små detaljene i fargene blå eller rosa blir lagt til senere som en gave uansett. Men mange foreldre i dag verdsetter ikke dette og kan også be familien om gaver som er nøytrale når det gjelder kjønn. Markedet tilbyr et stort utvalg av vakre møbler, lamper og veggdekorasjoner, slik at en liten gutt eller jente vil føle seg hjemme her.

barnerom satt opp baby seng hvit grønn vegg maling gardiner garderobe

Hvilke møbler spiller en viktig rolle på barnerommet?

De første månedene som utgjør Barneseng, stellebordet og garderoben er hjertet i rommet. Stor oppmerksomhet bør rettes mot disse tre møblene. Sengen skal være trygg på alle måter, praktisk å bruke og om mulig laget av økologiske materialer. Den klassiske vuggen er mulig de første ukene eller månedene. Faktisk beroliger den lille gyngingen barnet og kan sove fantastisk her. Noen modeller er mobile og kan lett transporteres fra det ene rommet til det andre.

barnerom innredning baby seng himmelseng himmelseng bambus skandinavisk design lenestol

Umiddelbart etterpå er barnesengen klassikeren blant barnesengene. Her ligger de små komfortabelt og trygt. Som regel kan gulvets høyde justeres. I de første månedene, spesielt når barnet ikke kan sitte alene, er gulvet montert i midten. Senere flyttes dette ned slik at barnet ikke kan falle ut mens det står. Stengene gir sikkerhet, men også god luftsirkulasjon. Også her er de fleste senger utformet på en slik måte at noen av stengene kan fjernes senere. Noen barnesenger har en smart design: de kan bygges om og utvides og utvikle seg fra barneseng til barneseng eller til og med skrivebord. Slike møbler er ideelle for å spare penger på nye kjøp.

Barnerommet satt opp baby seng gutt sover

Stellebordet er perfekt for bleieskift hver dag og for å kle og kle av barnet. Fra begynnelsen er det høyere enn andre møbler, og med flere skuffer gir det god plass til skjorter, truser og ekstra bleier. En strålevarmer som er installert på sikker avstand har bevist seg. Så den lille føler seg også bra når det gjelder personlig hygiene.

  barnerom satt opp barneseng tre rom krakk diy ideer trekasser kryssfiner veggdekorasjon bjørner

møblering barnerom barneseng tre oval design teppe striper strikket krakk rund