basseng hage veranda terrasse

Sitter ved svømmebassenget

Vinteren er for tiden i en av de kaldeste fasene, og de fleste av oss har tykke jakker og strøk, skjerf og alt annet som følger med dem. Så få tenker på svømming nå.

Men sommeren kommer raskere enn du tror, ​​og hvis du har en villa eller et større hus, vil du definitivt nyte fritiden din der, også takket være et svømmebasseng.

Det er en stor investering som skal se bra ut til slutt. Så det er på ingen måte for tidlig å tenke på det.

Vil du ha noen nye ideer? Vi har 10 av dem for deg, og de kommer alle fra C.O.S. Design fra Mebourne. Du vil støte på både en smart blanding av materialer og en veldig intelligent løsning på spørsmålet om plass. Slik utformet de disse søte ideene for utendørsområder med svømmebasseng. La oss ta en virtuell tur og forestille deg at du svømmer ubekymret.

Ideer til svømmebassenget ditt

basseng sitteplasser solrik hagedesign

Inngangs- og utgangsområder kan være et flott sted for smarte designelementer. Merker du trinnene i vannet her? Til venstre er det to av disse under et bredere nivå som ser innvendig. Dette området er lengre og strekker seg til det lengste hjørnet av svømmebassenget. Dette skaper en rekke undervannsbenker som er fantastiske å hvile på. De gjør det lettere å klatre opp og ned fra eller inn i svømmebassenget.

Begrenset areal

basseng ideer hagegulv tre

Det er en intim atmosfære i dette svømmebassenget. Dette gjør det enda mer innbydende. Dette fungerer imidlertid bare hvis det bare er en sti som fører ut i vannet. De tette buskene representerer en slags grense og definerer rommet som et slags utvendig område.

Du kan også se en dusj her, som stikker sterkt ut foran den kontrasterende malte bakveggen. Nyansene deres gjenspeiles i fontenen midt i svømmebassenget.

De resterende bassengflisene lar vannet absorbere den omkringliggende vannfargen, som bassengene er knyttet til.

tilbehør

Svømmebasseng hageplanter gresspartisjon belysning

Mange smart plasserte elementer i dette landskapet utfyller enkelheten i det lange og smale svømmebassenget. Ytterst kan du se en benk som ser ut til å være en skulptur. Det står i sterk kontrast til svømmebassenget og fungerer som omdreiningspunktet. Det bryter det monotone utseendet på veggen.

Det er også en paviljong som ikke er dekket, og den fungerer som en forberedelse til den brennende solen ved siden av det nesten usynlige sikkerhetsgjerdet.

En plantebeholder er plassert i frontområdet. Dette stiger over vannet og rommer en lang og smal seng for algaven, som pryder hjørnet av bassenget.

Den ene har en fontene, som ligger på husets og bassengets sentrale akse.

Du kan se en annen forskjøvet skulptur på venstre side av bildet. Det er i tråd med fontenen og understreker temaet.

Scenene

Svømmebasseng basseng ideer hageplanter rottingmøbler

Vannet er det som interesserer betrakteren, men aksentblokkformene i bakgrunnen bidrar nøyaktig til det. De får frem lysstyrken til svømmebassenget enda mer. Disse formene gir også et rom som er enda mer interessant. Legg merke til den nydelige visuelle balansen som er oppnådd mellom de forskjellige karakterene. Selve svømmebassenget har en veldig enkel form.

Overlappede elementer

Svømmebasseng ideer hage akrylstoler rød

De overlappende planene og arkitekturen kombinerer de tre essensielle elementene i rommet – huset, vannet og svømmebassenget. Ideen ble overført gjennom treplattformen. Du har følelsen av at det flyter over vannet lengst i svømmebassenget.

Overhenget av bassenghuset skaper en visuell forbindelse til spaområdet på den andre siden.

Samtidig gir den skygge over hele verandaen.

Linjer i utformingen av svømmebassenger

Svømmebasseng ideer hage glassvegger skyvedører

Elementene i svømmebassenget her gjenspeiler de moderne elementene i moderne husarkitektur. Detaljene får frem de horisontale linjene i taket. Det ser ut til å flyte over svømmebassenget. Linjene skaper et visuelt overløp fra en overflate til en annen og bidrar til at selve svømmebassenget ser lenger ut.

belysning

Svømmebasseng ideer hage rotting puter

Belysningen gir en annen vesentlig dimensjon til rommet. Svømmebassengene får et enda mer interessant utseende, fordi vannet er så vakkert når det utsettes. Fordi du faktisk bruker mye mer tid på å se på svømmebassenget enn å svømme i det. Du vil virkelig sette pris på denne effekten på de vakre sommerkveldene.

Ikke bare er det rikelig med lys i svømmebassenget, omgivelsene er også sjenerøst opplyst. Noen planter og farger har vist seg til sin beste fordel.

aksler

Svømmebasseng ideer hagetrær dekorative palmer

Det er vanligvis to hovedårsaker til at en akse bør inkluderes i utformingen av svømmebassenget. På den ene siden kan det være en funnet struktur, og noen ganger er dette en velfungerende metode for å skape en forbindelse til det omkringliggende landskapet.

Noen få skritt fører fra verandaen til svømmebassenget. Dette skaper en fantastisk rotasjonsakse for huset. Formen på verandaen er gjengitt på den andre siden av svømmebassenget.

Denne tilnærmingen understreket forbindelsen til naturen.

Blandede materialer

Svømmebasseng basseng ideer hage stein sprut vann

Dette svømmebassengets spesielle karakter bestemmes av en blanding av materialer som er blokkert i hjørneområdene. Dette er et eksempel på suksess som ikke bør tas for gitt.

Blandingen er bare vellykket hvis posisjonen og formen er fornuftig når det gjelder den generelle strukturen.

De hvitkledde veggene fungerer som en forlengelse og en bakgrunn til vannet. Kantene på svømmebassenget ble også fremhevet av steinsenger. Plantebeholderne til høyre ved enden vokser ut av vannet. De ble laget av samme materiale som svømmebassenget. Flere planter har blitt plassert der.

Tre dimensjoner

Svømmebasseng ideer hage stein design hoppende vann

Man tenker ofte på svømmebassenger som en todimensjonal struktur. Du tar feil. Dette feilinntrykket kommer av at man først og fremst mener overflaten og formen. Svømmebassengene har også dybde, som det sier seg selv.

Derfor er det fornuftig å overføre elementer fra arkitekturen til utformingen av svømmebandene. Dette har blitt gjort med hell i både dette og noen av de tidligere eksemplene. Den ønskede følelsen av personvern er spesielt tydelig i dette eksemplet.

Lag et paradis i hagen din

svømmebasseng sitteplasser solrik hage estetisk

Herlige granatdetaljer er lagt til her. De fungerer som en dramatisk fontene. Høyden deres bidrar veldig mye til følelsen av den private atmosfæren. Det legger mye til den mer komplekse visuelle dimensjonen. Her, akkurat som i et av eksemplene tidligere, har konseptet med banken blitt brukt. Hvem vil ikke hvile på et sted som dette??

Svømmebassenger tilhører villaer som er luksuriøse, stilige, omgjengelige, men også i nærheten av naturen. De skal hjelpe til med å slappe av og gjenopprette harmonien. Derfor er alle aspekter her avgjørende. Dette er en komplisert konstruksjon som, en gang bygget, ikke lett kan redesignes.

Tenk derfor på hovedprinsippene som er skissert ovenfor, slik at du kan skape et sant paradis.

Klassiske, massive hagestoler

svømmebasseng sitteplasser solrik hage blomsterpotte

Dekorative artikler fascinert av naturen

Den nåværende lilla fargen – solsenger

svømmebasseng sitteplasser solrik bakhage

Minimalistisk i grått

svømmebasseng seter solfylt ligge puter sommer

Riktig retrett

svømmebasseng sitteplasser solrik skygge hengekøye