Bryllupsinvitasjonen fra din beste venn eller kollega har nylig kommet, og du tenker allerede på etikette og en passende bryllupsgave? Ikke bekymre deg! Å være en perfekt bryllupsgjest er ikke så komplisert som du kanskje tror. Du bør bare følge noen få oppførselsregler og observere disse 10 viktige no-go-ene fra vår lille bryllupsetikett. Resten er bare en god porsjon godt humør og mye ekte hengivenhet for brudeparet.

# 1 No Go: Bruk en hvit kjole eller drakt

Som kvinne, aldri, men egentlig aldri, ta på en hvit kjole eller dress når du er på et annet bryllup enn ditt eget. Fordi det sannsynligvis er en uskreven lov at hvitt bare er forbeholdt bruden. Hvis du også virker helt strålende i hvitt, er det veldig mulig at du stjeler showet fra bruden og ødelegger hennes vakreste dag i livet.

Fra bryllupsetikken: Hvitt er et klart tabu for bryllupsgjester!

hvit kjole bryllup etikette feil

# 2 no go: feilaktig bryllupet for en nattklubb

Selv kveldskjoler som er for ekstravagante og for dype utringninger har ingen plass i et bryllup. Prøv å kle deg elegant, men moderat og ikke nødvendigvis tiltrekke alles oppmerksomhet med antrekket ditt. Det er en veldig viktig dag for de nygifte, og derfor bør du ikke oppføre deg som den tredje viktigste personen på festen.

Og ja! Dette gjelder også slektninger og gode venner til bruden eller brudgommen.

For mye sexiness er rett og slett malplassert i et bryllup

bryllupsetikettregler for kjoler

# 3 No Go: Vises i svart

I følge bryllupsetikken er svart den andre fargen som ikke passer godt med et bryllup. Spesielt hvis du har på deg en lang svart kjole, gir det en kjedelig stemning på denne lyse dagen og ser på en eller annen måte upassende ut. Selv den lille svarte kjolen kan holde seg i skapet for denne anledningen. Hvis du vil ha svart i det hele tatt i et bryllup, er det bedre å bare bruke det som en subtil aksent, med glitrende paljetter, skinnende brokade eller fargerikt broderi. Så antrekket ditt vil ikke være forbundet med tristhet, men vil se ganske høytidelig ut.

Fine gotiske kjoler passer for andre fester, ikke bryllup

lang svart kjole bryllup etikette

# 4 No Go: Ta med en dato

Det er bare upassende å ta den nye datoen til et bryllup, spesielt hvis du ikke har gitt dem beskjed på forhånd. Så bare ta med deg noen hvis du har blitt spesielt invitert “ledsaget av” og bare med forhåndsregistrering. Ikke undervurder det faktum at en ekstra bryllupsgjest koster ekstra penger for brudeparet og kan forårsake uorden og ekstra uro uanmeldt. Og ingen vil ha noe slikt.

# 5 No Go: undervurderer mobiltelefonen som en forstyrrende faktor

Fristelsen til å ta mange flotte bilder og videoer av bryllupet med din egen smarttelefon er allerede stor. Vi forstår det. Men du bør fortsatt ta deg sammen og la mobilen være i fred hvis mulig. Hvis mulig, bytt dette til stille modus og ikke spill bryllupsfotografen. Bryllupsparet har absolutt allerede ansatt en profesjonell for det.

Vær diskret og ikke overdriv med telefonen!

mobiltelefon bryllup etikette

# 6 No Go: Legg ut på Facebook, Instagram og Co.

Vær spesielt forsiktig med innlegg på sosiale medier. Bryllupet er en veldig viktig, privat sak, og brudeparet bør selv bestemme når, hvor og hvilke bilder de vil vise offentlig. Spesielt har du ikke lov til å legge ut bilder av bruden før bryllupet på Internett, men også alle andre bilder av brudeparet skal ikke publiseres uten tillatelse.

Bilder av bruden er generelt en vanskelig ting

sosiale medier bilder bryllup etikette regler

# 7 No Go: Nyt alkohol i bulk

Følgende gjelder definitivt her: Drikk bare alkohol i moderate mengder og ikke i bulk! Ikke bare gjør det et ekstremt dårlig inntrykk når du går full gjennom bryllupssamfunnet, men du kan sette hele bryllupsplanleggingen i fare. Du gjør heller ikke noe godt for ditt eget rykte blant venner og bekjente. Hvis du ikke tåler alkohol godt eller blir tjukk fort, må du ikke drikke på tom mage og ta lange pauser. En annen ting som hjelper er å ta et glass vann oftere.

Alkohol skal bare tjene som en skål og godt humør i et bryllup

bryllup regler ikke går

# 8 No Go: Bryllupsgaver som er for store og vektige

Ikke tro at større gaver vil gjøre deg lykkelig. I ditt eget bryllup er du ganske travel og virkelig energisk. Det siste brudeparet trenger er vektige gaver som ikke bare tar mye plass, men også er vanskelige å bære. Så tenk deg godt om på forhånd før du får bryllupsgaven. Vi anbefaler deg å velge noe fra brudeparets gaveliste uansett.

Ikke forårsake bryllupsparet problemer med gaven din!

bryllupsetikett bryllupsgaveide

# 9 no go: klager og blasfemierer

Det kan være at du klager på noe eller sladrer om noen i hverdagen din. I et bryllup er alt dette en av de absolutt no-go’ene. Tross alt er det en så vakker dag for de to ekteparene, og du har ingen rett til å ødelegge den med ubehagelige ord og gjerninger.

Konstant hvisking gir heller ikke et godt inntrykk

klapp blaspheme no go bryllup etikette

# 10 No Go: Avreise for tidlig

Det sier ikke at du skal være på festen til slutten. Det er imidlertid tilrådelig å ikke forlate bryllupsfesten for tidlig, spesielt hvis du ikke har noen god grunn til å gjøre det. Vent i det minste til bryllupskaken blir kuttet. Mange nygifte tar det for personlig og kan til og med føle seg krenket. Hvis du virkelig trenger å gå, snakk med brudeparet. Tusen takk begge to og beklager at dere dro tidlig med gratulasjoner og klemmer.

Følg disse reglene, slik at brudens ansikt ikke ser slik ut til slutt!

no goes bryllup etikette regler

Ekstra tips:

  • Hvis du får en bryllupsinvitasjon, si ja eller nei i god tid.
  • Ikke vær sen til bryllupet, og hvis du gjør det, vær veldig stille og iøynefallende.
  • Hold aldri en lang eller pinlig tale mens du skåler.
  • Oppfør deg høflig, selv med folk i bryllupet som du ellers ikke tåler.

Gjør ditt beste for å tilføre virkelig verdi på denne svært viktige dagen i den nye familiens liv. Unngå feil som disse 10 no-go-ene fra bryllupsetikken vår, og ikke flau bruden og brudgommen. Selv om du ikke liker noe med bryllupsplanlegging eller du ikke liker en spesiell skikk, så hold deg til det og vær en del av det. Et bryllup er en av de helt spesielle dagene til hvert brud og brudgom og bør derfor fullstendig oppfylle ønskene og ideene til de to nygifte.

Til syvende og sist fastsatte brudeparet bryllupsreglene!

bryllupsetikett brud og brudgom