Et indisk bryllup består av en rekke kulturelle begivenheter og varer i noen dager. Alle ritualer sammen kan derfor strekke seg fra 3 dager til en hel uke. Høydepunktet er imidlertid bryllupsdagen.

I India symboliserer bryllupet ikke bare foreningen mellom to mennesker (bruden og brudgommen), men foreningen av deres familier. Det er derfor slektningene til ekteparet spiller en viktig rolle i dette.

Indisk bryllup ifølge tradisjonen

indisk bryllupsbrud brudgom mandap

I det følgende vil vi prøve å forklare hvordan et indisk bryllup går. Bryllupsseremoniene kan imidlertid variere sterkt avhengig av regionen. Les videre for å lære om noen viktige indiske bryllupsritualer …

Et hinduistisk ekteskap er et nadverd, ikke en kontrakt

indisk bryllupsseremoni

Hvordan går et indisk bryllup??

Sangeet

En forhåndsfeiring holdes noen dager før bryllupsdagen. Dette er kjent som Sangeet og oversatt bokstavelig talt betyr det “syng sammen”. Så begge familiene kommer sammen for å synge og danse. Brudens familie synger en tradisjonell indisk folkesang spesielt for brudgommens familie for å ønske dem velkommen.

Mehndi

Mehndi -seremonien er kjent over hele verden og er også en del av det muslimske bryllupet. Mehndi -ritualet finner vanligvis sted en eller flere dager før bryllupet. Brudens hender og føtter er utsmykket med henna -maling. De involverte er bare kvinner, det vil si nære venner og slektninger til bruden.

Brudens hender og føtter er intrikat mønstret

indisk bryllup mehndi henna mønster hender

Brudekjolen

Hver indisk brud bærer en tradisjonell sari i rødt. I indisk kultur representerer den røde fargen rikdom og fruktbarhet.

I følge indisk tradisjon har bruden en rød sari 

indisk brudekjole brudekjole rød

Brudgommens ankomst

Brudgommens og hans pårørendes ankomst til bryllupsseremonien ventes med stor glede og feires deretter. Du vil bli møtt med en dans av brudens familie.

Overlevering av bruden til brudgommen

Siden faren allerede er ved alteret, leder morens onkel bruden til alteret. Brudens bror spiller også en rolle i seremonien. Han legger ris i hendene på brudeparet.

Kanya Daan er navnet på øyeblikket da faren overlever bruden til brudgommen. Under seremonien legger brudens far datterens hender i brudgommens hender. Moren heller vann i brudens hånd, og dette renner deretter inn i brudgommens hånd.

Brudens far gir datteren til brudgommen

indisk bryllup bryllupsseremoni brud overlevering

Av Mandap

Hindu bryllup finner sted utendørs under en baldakin kjent som en mandap. Dette er en midlertidig struktur som er spesielt bygget for bryllupsseremonien og vakkert dekorert med blomster. Hver av de fire søylene i mandap representerer en av de fire foreldrene. En hellig ild tennes i midten av mandapet.

Ild spiller en viktig rolle i et hinduistisk bryllup

indisk bryllup hellig ild

Mantraer og bønner

Et hinduistisk bryllup ledsages alltid av en serie mantraer og bønner. Hellige mantra synges mens brudens far gir datteren til brudgommen. Og den offisielle bryllupsseremonien begynner med en bønn til guden Ganesha. Paret ber til lykkens gud om hans velsignelse og håper at de får et lykkelig ekteskap.

Jai Mala

Jai Mala er det indiske ritualet der brudeparet utveksler blomsterkranser. Dette tilsvarer det vestlige ritualet der ringer utveksles

Blomsterkranser byttes ut for hverandre

indisk bryllupsseremoni mandap blomster

Parikrama

De nygifte sirkler den hellige ilden syv ganger. Og med det er de allerede mann og kone.

Saptapadi

Under saptapadi -ritualet knyttes brudgommens sjal og brudens sari sammen og paret tar syv trinn sammen.

Talambralu

I en sørindisk skikk kjent som talambralu, eller lykksritualet, dusjer paret hverandre med en blanding av ris, gurkemeie, safran og til og med perler. Denne tradisjonen symboliserer fruktbarhet, velstand og lykke.

Ris bringer flaks i henhold til gammel indisk tradisjon 

indisk bryllupsseremoni

Dryss rødt pulver på brudens hår

Sindoor, et oransjerødt pulver, påføres brudens hår og symboliserer hennes nye status som gift kvinne.

Det lykkelige paret ser sammen på fremtiden

indisk bryllupsseremoni

Avhengig av regionen utføres disse og / eller andre hinduistiske bryllupsritualer. Hver av dem har en dyp symbolikk og har som mål å styrke forholdet mellom de nygifte og å bane vei for en lykkelig sameksistens.

Et indisk bryllup består av mange ritualer og kan vare i flere dager

indiske bryllupsseremonier

Gratulerer!

indisk bryllup ektepar familie