Påske lam oppskrift kake collage

Enkel påskelammetoppskrift på din effektive påskekake

Søt påsken din! Vi har nylig delt en deilig oppskrift og mange smakfulle ideer til påskekaker med deg. I dag snakker vi om en tradisjonell påskelammeloppskrift på kake og mange kreative implementeringer av den. Påskelammekaken har en lang tradisjon.

Opprinnelsen ligger i den kristne fasten. Den originale oppskriften uten eggegul er ikke for ingenting, for som du allerede vet, fikk du ikke bare spise kjøttprodukter og alkohol, men heller ikke egg i løpet av fasteukene. Dette festlige bakverket ble tilberedt like før påske, skjærtorsdag. Den ble imidlertid ikke spist før morgenen påskedag. Lammet er et av de viktigste kristne symbolene. Det står for den uskyldige hengivenheten til Jesus Kristus og hans død på korset.

I denne sammenhengen ble et ungt sau eller lam alltid slaktet i påsken som et offer i Guds navn. En tradisjonell påskekake ble bakt i tillegg eller som et alternativ. Det var en spesiell stekeform for påskelammekaker i nesten alle husholdninger. I dag kan du fortsatt kjøpe slike vintage stekeformer på loppemarkedet, eller du kan finne dem på det konvensjonelle markedet. De blir produsert igjen og er fortsatt veldig populære. I påsken ser du de søte lammeformede kakene i nesten hvert bakeri.

Den gode nyheten er at du ikke finner ingrediensene til vår påskelamoppskrift i kjøttbutikken, og du trenger ikke ofre et lam. Det er et veldig hyggelig og enkelt foretak at du definitivt vil lykkes. Overrask hele familien med en herlig påskelammekake eller tilbered den som en gave til en veldig spesiell person.

 Tradisjonell påskelammekake med melis

påske lam oppskrift kake påske dekorasjon

Koselig bordpynt til påske

Påske lam oppskrift kake pulverisert sukker bell krage

Tradisjonell oppskrift på påskelammekake

Ingredienser:

 • 2 1/4 kopper vanlig mel
 • 2 1/2 ts bakepulver
 • 1/2 ts salt
 • 1 1/4 kopper hvitt sukker
 • 1/2 kopp smør
 • 1 kopp melk
 • 1 ts vaniljeekstrakt
 • 4 egg – eggehviten

  Vintage stekepanne til påskelammekaker

Påske lam oppskrift kake form tradisjonell årgang

Hvordan gjøres det:

Ikke glem å få en stekepanne og sett i gang.

 1. Smør innsiden av stekeformen forsiktig og mel den deretter. Forvarm ovnen til 190 ° C. Sikt først gjennom det glatte melet, bland det deretter med bakepulver og salt og sikt igjen. La blandingen stå på siden.
 2. Pisk smør og sukker i en stor bolle til det er skummende. Tilsett melblandingen og melk vekselvis under omrøring samtidig til det hele blir jevnt. Tilsett deretter vanilje.
 3. I en stor bolle med glass eller metall, visp eggehvitene til det er skummende. Brett 1/3 av eggehvitene inn i bakeblandingen og rør forsiktig. Tilsett deretter raskt resten av eggene.
 4. Fyll nå forsiden av stekeformen med den ferdige blandingen. Flatt forsiktig ut med en treskje for å fjerne luftboblene. Legg deretter lokket på stekeformen på den og sørg for at den sitter veldig godt.
 5. La deretter stekeformen stå på et bakeplate i ovnen i ca 1 time. Ta deretter den ferdige kaken ut og la den avkjøles på rist, uten å åpne stekeformen, i cirka 15 minutter. Fjern først lokket på stekeformen og vent i ytterligere 5 minutter til dampen er helt borte og kaken har stivnet litt. Du kan nå fjerne kaken helt fra stekeformen. Men den skal stå på risten til den er helt avkjølt.

Så du har allerede din flotte påskelammekake

Påskelammet oppskriftskake bakt

Nå er det opp til deg hvordan du pynter det. Du kan pynte det veldig tradisjonelt bare med pulverisert sukker, eller du kan glasere det med krem, smørkrem eller sjokolade. Du kan til og med bruke kokosflak, farget sukkerdryss eller hvite sjokolade rasper. Denne effektive påskelammekaken vil gi deg stor glede. Stå det stolt på påskebordet og ordne det med friske vårblomster og påskeegg. Vi ønsker deg god mat og god påske!

Festlig påskepynt med vårgreiner

Påske lam oppskrift kake vårgrener

Du kan også bake en påskekanin med den

Påske lam oppskrift kake kaniner

Ditt favorittdyr vil definitivt glede seg over det

Påske lam oppskrift kake kanin røde egg

Design kaken etter din smak

Påske lam oppskrift kake pulverisert sukker hjerte

Et søtt, deilig lam

Påskelammeoppskrift kake pulverisert sukker rosiner

Hvit kremglasur og fargerike godterier

påske lam oppskrift kake krem ​​godteri

Stilig påskelammekake med sjokoladeglasur

Påske lam oppskrift kake sjokolade glasur

En veldig spesiell gave

Påskelammet oppskriftskake tradisjonell

Pynt med kokosflak

påske lam oppskrift kake tulipaner

Sovende lam med påskekaker

Påskelammet oppskriftskake hvit glasur

Deilig påskepynt til festen din

Påskelammet oppskriftskake hvit glasur kokosflak

Hjemmelaget påskelammekake med friske blomster

påske lam oppskrift kake hvite friske blomster

Lett smørkrem er perfekt til glasuren

Påske lam oppskrift kake smør krem

Et smilende lam med blå øyne og en bjelle

Påske lam oppskrift melis sukker kake