bonsai tre japansk dekorasjon ideer motiver zen stil original

10 trinn for å innrede leiligheten vår i Zen -stil – japanske dekorasjonsideer

I dag er det veldig slitsomt og vanskelig å finne hvile og avslapning i livet, så et av få alternativer er – å skape et sted for fred og komfort i hjemmet ditt. Dette er grunnen til at japanske prinsipper har blitt en ledende trend innen interiørdesign.

Men hva betyr egentlig zen? På japansk refererer zen til meditasjon. Interiøret gjenspeiler balanse, harmoni og avslapning. Selv om Zen ikke er en skikkelig designstil, har den en bok med strenge regler. Det er ofte forbundet med minimalisme, med enkelhet og renhet av linjer. Det er mer en måte å klassifisere hjemmet ditt på og skape en atmosfære for å glemme stresset og stresset i det daglige kontorarbeidet. Tenk på disse 10 enkle trinnene for å gjøre hjemmet ditt helt zen.

10 japanske dekorasjonsideer for å innrede leiligheten vår i zen -stil

stue zen stil japansk dekorere ideer design deco

 1. Zen-design omhandler myke nyanser som hvit, grå, beige nyanse eller rosa-beige som har makt til å fremkalle en følelse av avslapning og ro. Den kromatiske harmonien mellom de forskjellige elementene er like viktig som den visuelle kontinuiteten mellom vegger, møbler og gulv. For å inkludere konturer i et monokrom rom, kan du alltid velge å kombinere en dominerende farge med matchende gjenstander og teksturerte stoffer som hvit farge med føflekk eller beige farge med imitert rosentre. For å lage en rekke farger og former kan du kombinere to matchende farger eller eksperimentere med de forskjellige nyansene til din favorittfarge.

Fantastisk utsikt over hagen fra soverommet, som er innredet i zen -stil

hvit japansk dekorasjon ideer innredning zen stil soverom hyggelig

 2. Parkett er alltid et trygt valg, akkurat som alle solide tregulv. Hvit, gråaktig eller hvilken som helst lettlakkert parkett er spesielt sofistikert, men du kan også velge farget parkett. Gulvbelegget kan også skape en moderne og hyggelig atmosfære i leiligheten eller på loftet. Ulltepper gir en ekte følelse av komfort, men krever et høyere vedlikeholdsnivå. Når du velger et teppe, kan du imidlertid finpusse zen -dekorasjonen din og forbedre følelsen av rommet ved å kombinere noen forskjellige ulltepper. Igjen, vær oppmerksom på at teppefargen skal matche gulvfargen.

 En komfortabel himmelseng på soverommet – tilbehør til mørke tremøbler

japansk dekorasjon ideer flat innredning himmelseng svart gulv

 3. Stoffer bør selvfølgelig følge den samme regelen. Et av de viktigste elementene i din zen -dekorasjon er gardinene, som sikrer graden av intimitet. Behandle dem på en spesiell måte og bruk naturlige tekstiler som lin eller ull og ordne dem i rommet med stil. For en mer kunstnerisk atmosfære, kombiner dem med skodder som regulerer lyset. Vær spesielt oppmerksom på festesystemet.

Enkelhet og komfort på solterrassen – japansk dekorasjonside

japansk dekor ideer leilighet zen stil solterrasse

4.. For en avslappende atmosfære, bytt ut de sterke lysene med beroligende levende lys inspirert av naturen. Unngå sterkt direkte lys fra taket og bruk alle muligheter til å blande en gulvlampe, en lykt og indirekte lysVegglampene er veldig praktiske for soverommet. Hvis du liker diffust lys, kan du velge noen duftlys.

Hvitt soverom interiør i zen stil

japansk dekor ideer leilighet zen stil soverom

5. Zen-stilutstyret er preget av enkle og klare linjer som unngår detaljer og overflødig ornamentikk. Møblene skal være av høy kvalitet og laget av naturlige materialer. Lagermøblene (skap, garderober, stellebord) kan males i livlige farger. Fordi soverommet vanligvis er det viktigste rommet i et Zen -interiør, er det noen spesifikke forslag for innredning:

Plasser sengen nær en lyskilde og unngå plass foran døren. Høyden på sengen må være det du er komfortabel med, men høye senger (mer enn 55 cm) fremhever vanligvis følelsen av komfort. Velg en polstret seng laget av skinn eller en med farget hodegjerde.

Hold sengedekorasjonen din til et minimum: bruk ull eller slitte dyner og ikke overdriv antall dekorative puter.

– Nattbord er veldig nyttige og et stilig dekorativt element. Igjen, sørg for å velge et slikt nattbord som passer godt til soveromsinteriøret.

– For et lesehjørne, velg en enkel lenestol og vær oppmerksom på de enkle linjene i møblene.

Den samme innredningsregelen gjelder for veggdekorasjonen: enkelhet

japansk dekor ideer flat zen stil enkelhet spisestue

6.. Den samme innredningsregelen gjelder for veggdekorasjoner: enkelhet. Unngå å samle bilder eller bilder, og behold bare de du liker spesielt godt. For et helt harmonisk og førsteklasses hjemmebibliotek, dekk alle bøkene i svart-hvitt papir.

Eteriske oljer er en av måtene å fylle rommet ditt med friske dufter

japansk dekor ideer leilighet zen stil lys bivoks smaker

7.. En hjemmelaget sengespray eller bivokslys og essensielle oljer er noen av måtene å fylle rommet ditt med friske dufter som ikke bare er beroligende når du sover, men også føler deg frisk når det er på tide å våkne..

Mørkebrune skinnstoler i skinn og et lite rundt glassbord

japansk dekor ideer flat zen stil mørk brun skinn solstol

8.. Elektronikk er for det meste distraherende, så de integreres ikke veldig godt i en leilighet i Zen-stil. Men hvis du liker TV -en på soverommet, må du sørge for at den er plassert i et eget område. Skjul alle ledninger og kabler som kan forvride den rolige atmosfæren i hele rommet.

Bonsai -trær og hengende terrarier er gode valg

japansk dekor ideer flat zen stil planter beroligende

9. Plantene har en beroligende effekt på grunn av sine grønne farger og fordi de genererer oksygen; unngå blomster som trenger spesiell omsorg. For eksempel er bonsai -trær og hengende terrarier gode valg.

Stilig interiør i zen -stil – trekonstruksjon

japansk dekor ideer flat zen stil enkelhet

10. Hold møbeltilbehøret til et minimum. Fjern de unødvendige og overflødige elementene og behold bare det nødvendige, men legg gjerne til ting som gir deg ekstra bekvemmelighet.

          krakk-behagelig-pute-firkantet-mørkt-bord-japansk stil-dekorasjon