interiørdesign myter eklektisk luksuriøs med sebra pels teppe

15 myter om interiørdesign avslørt

I årevis har det vært visse regler som bør følges for å oppnå det perfekte huset. Men mote og innredning må også endres. I mange tilfeller blir det gamle fasjonabelt igjen, med mindre det kommer til innredningsregler. Det er to baner her: reglene er laget for å bli brutt, eller det er bare ikke flere regler for å dekorere …

Små rom skal være hvite eller en lys nøytral nyanse

interiørdesign myter krystall lysekrone himmelblå polstrede lenestoler

Man pleide å tro at hvite eller bleke rom så lysere og større ut. Delvis er det sant, men det avhenger mye mer av hvor store møblene er og hvordan de er plassert i rommet. Og noen ganger skulle du ønske at du hadde en veldig liten plass som er varm, innbydende, komfortabel og privat. Vegg-, dyne- eller tilbehørsfarger varmer opp det lille rommet ditt.

Små rom skal ha “små” møbler

interiørdesign myter komfortable lenestoler og sofa i hvit marmorpeis

Dette er sannsynligvis den dummeste myten. De små møblene i det lille rommet ditt får huset ditt til å ligne mer på et dukkehus. Et lite soverom bør ikke nødvendigvis ha plass til en king-size-seng, men hvis en queen-size-seng er tilgjengelig, gå for det. Bedre å fylle rommet med ett eller to større møbler enn med flere mindre. Når det er begrenset med plass, tenk på stil og funksjon. En garderobe tjener bedre enn en kommode. Et bagasjerom i tre ved foten av sengen gir et elegant, klassisk utseende.

Du bør følge alle “regler”

interiørdesign myter store mintgrønne ottomaner

Og vi sier at reglene skal brytes! Når du skal dekorere hjemmet ditt, må du representere din personlige smak og stil – det bør være den første regelen! Hva liker du best? Hva er dine favorittfarger? Stiler? Hobbyer? Hva slags kunst vil du ha? Er de moderne eller klassiske? Er du inspirert av asiatisk påvirkning? Har du alltid lyst til å gjøre DIY? Ditt hjem bør representere din egen smak og lidenskap.

Mørke rom får rommene til å se mindre ut

interiørdesign myter lime-farget skinn lenestoler og flerfarget mønstrede puter

Mørke rom gir varme, tekstur og mål. Du kan gjøre mellomrommene elegante og dramatiske. Mørke vegger er vakre lerret for videre arbeid. Et kunstverk hengt på en mørk vegg er mye mer imponerende. Veggenes farge er ikke like viktig for følelsen av hvor stort rommet er som plassering og størrelse på møblene i sammenheng med de mørke veggene. Har du proporsjonale møbler i rommet – hvis du liker større møbler, så legg mindre. La rommet stå åpent og flytende. Rommene ser mindre ut når de er overfylte.

Mørke tak får rommet ditt til å se lavere / mindre ut

interiørdesign myter komfortable geometriske mønstre og rammer mørkt tak

Som punktet ovenfor, er det ikke riktig. De fargerike teppene gir tekstur, dimensjon og drama. Du kan gjøre rommet stemningsfullt. I et mindre rom kan du velge lysere vegger og møbler og et mørkt tak. Du kan alltid sette dekorative speil i det lille rommet ditt slik at de skaper ekstra lys.

Ingen mønster og trykkblandinger

interiørdesign myter en flott blanding av farger og mønstre

Og vi sier hvorfor ikke? Det er ingen bedre måte å legge til farge, tekstur og individualitet i et rom enn ved å blande forskjellige mønstre. Ja, striper, rutete og blomstermønstre lever harmonisk sammen. Men for at det skal fungere godt, må du holde deg til en fargepalett. Du kan blande tekstiler og mønstre enten du arbeider med blått og grått, rosa og grønt eller svart og hvitt.

Hold deg til ett fokus

interiørdesign myter moderne vegg kunst glass spisebord hvit kjøkken øy

Og hvorfor? Vi er ikke endimensjonale, det er heller ikke rommene våre. Hver stue har fire vegger, hvorfor skulle bare en fungere som fokus? Er karnappvinduet mindre eller viktigere enn peisen din? Og det store kunstverket du arvet etter bestemoren din? Vinduene, peisen og det flotte kunstverket fortjener oppmerksomhet. Med fokus på hver vegg gir du rommet ditt tekstur og dimensjoner, og selvfølgelig viser du også din egen individualitet.

Hold deg til en stil

interiørdesign myter eklektiske møbler blandede stiler veldig fargerike og elegante

Eller fortell noen om å holde seg til en sport eller en hobby eller bare en lidenskap …. Vi er allsidige, det samme er leilighetene våre. Hva om du er en verdensreisende og har samlet kunstverk fra Hellas, Kina, Japan og Frankrike? Kan du velge et populært verk blant disse? Å blande og harmonisere forskjellige stiler gir huset en følelse av overlapping, som du best kan representere din stil og egosanser.

Det viktigste møbelet er sofaen

interiørdesign myter lave stilige lenestoler og sidebord laget av valnøtt tre

Med mindre annet! Det kanskje viktigste møbelet i huset ditt er spisebordet, bokhyllen, en gammel sjeldenhet … eller sofaen din. Men det avhenger virkelig av ditt hjem og livsstil. For en ung og veldig aktiv familie ville sofaen være viktigere når det gjelder funksjonalitet enn mote. Vanligvis er det sofaen som er fokuset i stua, så den skal være estetisk og tilfredsstillende. Men hvis du har små barn, vil du absolutt ikke kjøpe en dyr. La det stå til senere.

Ikke mal vintagemøbler?

interiørdesign myter antikke møbler kommode i pulverblått

Hvorfor ikke? Resirkulering og resirkulering blir mer og mer populært. Det er miljøvennlig. Det friske malingslaget på vintagemøblene gjør gårsdagens stykke moderne igjen.

Spisebordet skal passe til spisestolene

interiørdesign myter fargerike mønstrede spisestoler og lysekroner med perler i turkis

Tilpasningen av møbler og tekstiler er vanvittig! Du kan innlemme forskjellige stiler og stoffer. Men det er bedre å holde seg til en farge – velg enten lyst eller mørkt tre. Eller hvis du ikke har, eller har blandet stilene også, bør du vurdere puter i en farge eller stoff.

Barnas kunst skal stå på kjøleskapet

interiørdesign myter barn tegninger på veggen mønstret teppe og krakk med blomster

Vis barna dine kunst når du bor sammen med dem. Organiser et studio eller galleri, dette er den beste måten å legge til mer farge, undring og innfall. Noen ganger kan det enkleste maleriet legge så mye til atmosfæren i rommet.

De hvite rommene er ikke innbydende

interiørdesign myter hvit som bakgrunn elegante lysestake fabrikk lamper

De hvite rommene er faktisk det du gjorde. Hvite rom kan være kjedelige, tomme og anonyme, men de kan også være rolige. Som allerede nevnt er materialer og individualitet nøkkelordene for eleganse. Den hvite kan også komme i mange nyanser, så hvis du setter opp et hvitt rom, kan du gå for noen hvite toner for dybde og varme. Elfenben hvite vegger, lin sofaer med hvite puter kan gi en rolig følelse. De hvite trenger ikke å være sterile og kalde.

Begrens bruken av tepper

interiørdesign myter vakre tepper sisal og mønstre i lysebrunt

Ikke egentlig! Teppene er en flott måte å legge til mer farge og tekstur på gulvet ditt. Overlaget deres kan varme opp rommet. Du kan myke opp tregulvet og legge til dybde og tekstur på veggene. Teppene kan binde møbler og stuer sammen. Her igjen kan du lage mønstre som overlegg hvis du holder deg til samme farge.

Hvert rom trenger litt sprut av maling

interiørdesign myter grå og hvit skyggelegging dempet lys

Du vil kanskje legge til maling i alle rom, men det trenger ikke å være det. Du kan få nok kontrast og variasjon ved bruk av forskjellige toner og nyanser av en farge. Hvis du holder deg til bare en nyanse, vil rommet se for monotont og endimensjonalt ut.

Så fortsett og bryt reglene!

Subtile farger og dempet lys har også sine fordeler

interiørdesign myter subtil speilramme i smijern