Er nattesøvnen din forstyrret av gatelys eller glødende reklametavler? Har du gardiner på soveromsvinduet, men den stigende solen vekker deg tidlig om morgenen? Du vil gjerne sove, spesielt i helgen! Eller har du satt opp en ny hjemmekino og vil mørke stua godt? I denne forbindelse stoler de fleste på tykke gardiner for å gjøre soverommet eller det andre rommet litt mørkere. Imidlertid er det andre flotte og ganske enkle løsninger for mørkere vinduer som vil forbedre din komfort i alle rom. Vi har kort oppsummert fire blackout -alternativer og gir deg dermed gode ideer å velge mellom!

mørkere vinduer mørkere rom

Mørk vinduer med persienner

Persienner av høy kvalitet er ideelle for mørkere vinduer. Fordelen deres er at de er festet direkte til vinduet. De horisontale persiennene er montert på vinduet med en klassisk topprofil og betjenes ved hjelp av en lenke. Med sin brede overflate kan lamellene dreies fra topp til bunn i nesten hvilken som helst posisjon. Det er igjen et viktig plusspunkt. Dette lar deg beskytte rommet mot solens direkte stråler og likevel slippe inn så mye lys som mulig. Det store fargevalget gir deg muligheten til å matche fargen på persienner perfekt til vinduet eller legge til en aksent i rommet.

vindusgardiner vindu mørkere vindusdekorasjon

Rullegardiner av plast

Rullegardinene fungerer på samme måte som persiennene. De betjenes også av en kjettingtalje og er perfekte for plastvinduer. Installasjonen kan utføres på vindusrammen, på veggen eller i taket. Forskjellen her er at rullegardinene ikke har spor (lameller) som det kan komme mye lys inn i rommet gjennom. Du kan velge driftsside og stoffinnpakning i henhold til dine individuelle behov og personlige preferanser. Valget av materialer og farger for rullegardiner er ganske stort, og det kan være veldig vanskelig for noen å velge.

Louvre gardiner vindu mørkere vindu design

Louvre gardiner for store vinduer

Lamellgardinene er vindusoppheng som består av mange vertikale lameller. Lamellene er festet til en aluminiumsskinne i taket. De kan samles enten på den ene siden, på begge sider eller i midten. En tilkoblingskjede i den nedre enden sørger for at lamellene kommer raskt tilbake ved vindkast. Den betjenes manuelt med en ledning og ballkjeder. Her har du muligheten til å oversvømme rommet med lys eller ikke, som med horisontale persienner. Et stort utvalg av farger, mønstre og materialer tilbys også her. Du kan f.eks. B. kombinere forskjellige lamellfarger.

vindusdesign utvendige persienner mørkere vinduer

Utvendige persienner for å gjøre vinduet mørkere

De utvendige persiennene tjener ikke bare som moderne solbeskyttelse, men også en slags støyskjerming og sikrer optimal varmeregulering. De utvendige persiennene kan betjenes med en sveiv, akselmotor eller motor med fjernkontroll. Aluminiumlistene er avstivet med strammende kabelførere og lysinnfallet kan reguleres etter behov. De er ideelle både hjemme og på kontoret.

Dette er våre konsise alternativer til mørklaging av vinduer. Tenk på forhånd hvilken løsning som ville være optimal for deg og hvilken som passer best inn i interiøret ditt. Ta de nøyaktige målingene og gå til spesialforhandleren eller nettbutikken!

utvendige persienner vinduer mørkere vindusdesign

vindu design vindu mørkere dekorasjon ideer