Dahlia er absolutt den mest populære høstblomsten, ikke bare her i Tyskland, men også i mange andre land. Hun blir ofte kalt “sensommerens dronning” og “magiske pære”. Men som det ofte skjer i livet, har den vakre hageblommen ikke bare sine elskere, men også noen motstandere. De prøver å håne blomstene sine og kaller dahliaene “gammeldags”. Dette er imidlertid bare et bevis på at georginer ikke kan la noen være likegyldige. De blir enten rost eller irettesatt. Men man glemmer ofte at disse hageskjønnhetene har sine godt skjulte hemmeligheter. I det følgende vil vi avsløre akkurat disse og introdusere deg for 5 lite kjente fakta om georginer. Er du nysgjerrig på å finne ut mer om de praktfulle hageblomstene??

Her er en titt på de lite kjente fakta om georginer.

Dahlias Lite kjente fakta om Dahlias vakreste hageblomstdronning av sensommeren

Dahliaene kommer i forskjellige størrelser, former og farger. Men hva som er spesielt med georginer og hvordan du skal ta vare på disse hageblomstene, finner du her. De praktfulle blomstene i dahliaene pryder våre hager, balkonger og parker og inspirerer oss med fargene. Det er interessante historier gjemt bak disse vakre høstblomstene som du sannsynligvis ikke kjenner.

Så hold deg til det og lær følgende spennende fakta om georginer.

Enten ute i hagen eller inne i en vase, tiltrekker dahliaer seg umiddelbart alles oppmerksomhet.

Dahliaer lite kjente fakta om dahlia blomster i forskjellige farger i vasedekorasjoner flotte blikkfang

5 lite kjente fakta om georginer som du bør vite

Fakta 1: Det er tusenvis av typer dahliaer

Det er over 35 forskjellige typer dahliaer og ytterligere 20 000 dyrkede varianter. Disse er kategorisert etter størrelse, blomstermønster og likhet med andre blomster. Den vitenskapelige inndelingen i 15 klasser eller 4 seksjoner er velkjent. Dahliaer er også populære under navnet georgines. De finnes hovedsakelig i Sør -Amerika, hvor de vokser utendørs på platåene i Mexico, Guatemala og Colombia. I hagekulturen har disse blomstene en høy dekorativ verdi. Dahliaer er også veldig populære som snittblomster fordi de gir varme farger og godt humør inn i interiøret.

Som snittblomster har dahliaer en høy dekorativ verdi.

Dahliaer Lite kjente fakta om georginer i glassvasekuttblomster har en høy dekorativ verdi

Fakta 2: Dahliaer ble opprinnelig klassifisert som en grønnsak

Dahliaer er oppkalt etter den svenske botanikeren Anders Dahl (1751 – 1789). Han kategoriserte faktisk opprinnelig blomstene som grønnsaker på grunn av deres spiselige knoller. Disse skal smake som en blanding av poteter og reddiker. Siden vi ikke har smakt det ennå, kan vi ikke bekrefte det! Det rapporteres også at dahlia -pærene har en veldig intens smak som blokkerer alle sanser. I tillegg skal teksturen deres være fibrøs. Vårt råd: hold hendene av det og ikke prøv knollene i den vakre hageblomsten! Nyt skjønnheten i blomstene fremfor smaken!

 I tillegg antas det at dahliabladene også er spiselige.

Dahlias Lite kjente fakta om Dahliaer er antatt Dahlia blader er spiselige

Fakta 3: Dahliaer er en flott romdekorasjon på mange arrangementer

Dahliaene brukes som bordpynt på forskjellige arrangementer. Disse fantastiske blomstene brukes til å dekorere bord og vinduskarmer. Blomstene ser alltid bra ut i høye, elegante vaser. Dahliaer er en populær borddekorasjon, spesielt ved bryllupsfeiringer, ikke bare på grunn av utseendet, men også på grunn av deres symbolske betydning. De lover kjærlighet, lykke og helse. I viktoriansk tid var dahliaer et symbol på engasjement og et evig bånd. I dag brukes de også som smykker på forskjellige arrangementer for å representere indre styrke, kreativitet og eleganse. Derfor er det neppe et høstbryllup uten disse vakre blomstene på bordene. De brukes også til merker.

 De beste borddekorasjonene for bryllup om høsten!

Dahlias Lite kjente fakta om georginer De beste borddekorasjonene til høstbryllup

Fakta 4: Dahliaer er hjemmehørende i Mellom -Amerika og har helbredende egenskaper

Dahlia pinnata er den nasjonale blomsten i Mexico, fordi planten først ble nevnt i 1615 i gamle dokumenter fra dette landet. De første knollene ble sendt til Europa av spanske nybyggere i Mexico. Før oppfinnelsen av insulin (1921) ble dahlia -knoller brukt til å balansere blodsukkernivået hos personer med diabetes på grunn av deres høye fruktoseinnhold. Kronbladene har blitt brukt til å behandle tørr hud, infeksjoner, utslett og insektbitt.

Visste du at dahliaene også har helbredende egenskaper?

Dahlias Lite kjente fakta om dahliaer har helbredende egenskaper for diabetiske knoller Kronblad for hudproblemer

Fakta # 5: Det finnes ikke slike ting som blå georginer

Dahlia blomster kommer i alle farger bortsett fra blå. Forsøket på å dyrke blå georginer har ennå ikke vært vellykket. Disse blomstene kommer imidlertid i mange andre farger. De fleste nyanser varierer fra hvit og blekrosa til gul, oransje og rød til lilla og lilla. Noen ganger er blomstene monokrome, men alltid spesielt lyse. Det er varianter av dahlia hvis blomster er stripete eller flekkete. Det er en ulempe med denne eksotiske skjønnheten – den tåler ikke frost og lave temperaturer. Det er derfor drømmen for hver dahliaavler er å finne minst en frosthard eller en blå variant. Men vi må fortsatt vente på det!

 Dahliaer er preget av sitt mangfold av farger.

Dahliaer lite kjente fakta om georginer forskjellige farger vakre oransje blomster på et trebord

Med en vakker bukett med dahliaer sier du til din valgte partner: “For alltid din!”

Dahlias Lite kjente fakta om Dahliaer Vakker bukett Erklæring om kjærlighet Lojalitet lykke

 Dahlia sies å være den heldige blomsten av stjernetegnet Skytten i dyrekretsen.

Dahliaer Lite kjente fakta om georginer delikate rosa kronblad den heldige blomsten fra dyrekretsen Skytten

 Dahliaer gir mer farge til de fire veggene dine.

Dahlias Lite kjente fakta om georginer i lyse oransje i en glassburk med fargerike romdekorasjoner

 Jo mer fargerik, jo vakrere!

Dahliaer lite kjente fakta om georginer fargerikt vakre i et glassbeholder som romdekorasjon