Det skjer stadig oftere at jeg møter eldre mennesker som er i form og ved god helse. Hver gang jeg stiller meg selv spørsmålet: hvordan lever de nøyaktig slik at de holder seg friske selv i alderdommen? Det var faktisk min hovedtanke og begynte å forske på temaet sunt og langt liv. I mellomtiden har jeg kommet over veldig interessant informasjon og funnet bemerkelsesverdige fakta. For eksempel at forventet levealder vokser over hele verden. Vitenskapelige studier viser at en persons levetid avhenger av mange faktorer som gener, daglig stress og miljø. Men når det gjelder et sunt liv, kan alle gjøre mye for seg selv og leve lykkelig og sunt så lenge som mulig. Jeg har oppsummert forskningen på emnet, og i dag vil jeg introdusere deg for 7 gylne regler for et sunt, langt liv. Det er definitivt verdt å vite.

 Finn ut hva du kan gjøre for din egen helse og for et langt liv.

To eldre familiepar går en tur i parken gode forhold gylne regler

  • Gullregel # 1: Tenk positivt og utvikle et positivt livssyn

Vi starter med det som virker spesielt viktig for oss. Gylne regler for et sunt, langt liv inkluderer positiv tenkning først. En positiv holdning til livet krever å være omgitt av positivt tenkende og glade mennesker.

Sett deg mål som kan oppnås i hverdagen, men også på jobben. Hver suksess, liten eller stor, fører også til positive følelser. Sosialiser ofte og ha det gøy. Å le mye og være snill er det grunnleggende for positiv oppførsel. På en slik måte blir serotonin ristet ut i kroppen din, kjent for å være lykkehormonet, og du føler deg bra og er i godt humør.

Gode ​​forhold og perfekte familieforhold gjør deg glad selv når du reiser.

Gyldne regler for et sunt langt liv sammen med kjære reiser rundt i verden

  • Gullregel nr. 2: Trening og trening holder deg i form

Trening og sport er veldig viktig i dag. Folk har kjent deres gunstige effekter på kropp og sjel i lang tid. I tillegg er det aldri for sent å begynne. Det er ikke viktig at du bruker mye tid på treningsstudioet for å trene vekt og muskelbygging. Nei, definitivt ikke! Men gå ut i frisk luft i minst en halv time hver dag, pust dypt og la tankene vandre. Du vil snart merke forskjellen, for hver tur forbedrer humøret og er bra for ditt velvære selv i dårlig vær. Gjør vanlig morgengymnastikk eller lette strekkøvelser, dette vil holde kroppen i toppform.

Frisk luft og naturlig lys fremmer produksjonen av vitamin D, som er avgjørende for sunne og sterke bein.

Gylne regler for et sunt og langt liv Å sykle hver dag i parken

  • Gyllen regel nr. 3: Spise et sunt kosthold-alt-i-ett og slutt på et sunt liv

Ernæringseksperter og helsepersonell er av den oppfatning at riktig ernæring holder våre vitale funksjoner i gang og styrker immunsystemet. Det er så å si grunnlaget for vår helse og vitalitet. Men hva skal vi passe på når vi spiser? I et nøtteskall er svaret dette: sørg for at du inkluderer ferske grønnsaker og frukt i din daglige meny. Ikke glem meieriprodukter, spis nok yoghurt og ost. Fisk bør være på spisebordet minst en gang i uken, men mindre kjøtt, ferdigretter og hermetiske produkter. Sistnevnte inneholder skjult fett og mye salt, som har en usunn effekt på det kardiovaskulære systemet.

De som liker å spise krydret, setter stoffskiftet på tærne!

Spis gurkemeie chili hvitløk krydret metabolisme på tærne setter gylne regler lenge sunt liv

Alle som liker å spise krydret, vet sikkert allerede fordelene med å spise chili, hvitløk, løk og gurkemeie. Men vær forsiktig: ikke overdriv! I tillegg bør du også redusere sukkerforbruket, noe som betyr at du sjelden spiser søtsaker. Avhengig av humøret ditt, kan du unne deg et stykke mørk sjokolade.

 Stol på frisk frukt, grønnsaker og nøtter.

Gyldne regler sunt å spise frisk frukt grønnsaker nøtter

For å senke kolesterolet må du spise sunt igjen. Uansett må du også drikke nok. Anbefalte tørstslokkere inkluderer vann, fruktjuicer og urtete. Smoothies er bra for figuren din, men også bra for helsen din. Så du kan bare holde deg i form, sunn og i toppform i lang tid gjennom smarte spise- og drikkingstiltak.

 Si “nei” til fett kjøtt! Foretrekker fisk og meieriprodukter.

Gyldne regler for et sunt liv uten kjøtt, men fisk og meieriprodukter

  • Gullregel nr. 4: Få nok søvn og hold deg frisk i lang tid

Egentlig bør mottoet for vår moderne og dynamiske verden være: sove nok! Fordi god og sunn søvn er helt uunnværlig, og det hjelper å leve et langt, sunt liv.Dette er et livsviktig behov akkurat som å spise og drikke. Alle som kan sove godt til tross for mange bekymringer og hektisk hverdag gjør mye for helsen. Under søvn regenererer immunsystemet vårt, det kardiovaskulære systemet, nervesystemet og hjernen. Etter en god natts søvn føler du deg mer våken og ser bedre ut. Vårt råd til deg: sov nok og regelmessig! Du kan også lese artikkelen vår om å få mer søvn om vinteren, men du finner flere triks for å få nok søvn i alle årstider.

Sunn søvn er viktig i alle aldre.

Gyldne regler for et sunt langt liv Sunn søvn er viktig i alle aldre

  • Golden Rule # 5: Mental fitness er et must!

Leger snakker ofte om mental kondisjon eller rask hjernetur. Akkurat som vi tar vare på kroppen vår, må vi også ta vare på hjernen. Det må være travelt hver dag i livet. Hjernen trenger konstant aktivitet, ellers vil gråcellene brytes ned. Å lese en bok eller lytte til musikk hver dag, bruke så mye tid som mulig uten mobiltelefon eller bærbar datamaskin hjelper mye og regenererer hjernen. For å holde deg i form så lenge som mulig, må du også være aktiv. For eksempel delta på klasser, reise, danse og sosialisere avhengig av dine interesser. Slik lever du et fullt, livsviktig liv.

 “Bevegelse gir velsignelser”!

Å gå en tur i skogen, holde seg aktiv, er den gylne regelen for et sunt, langt liv

  • Gylne regler # 6: Slapp av skikkelig og avlast stresset i hverdagen

Slapp av og slå av ordentlig! Dette er en vital nødvendighet for moderne mennesker. Hverdagsstresset er høyt og gjør oss syke i lengden. For å unngå dette må du finne den beste avslapningsteknikken for deg selv, inkludert yoga, pilates og tai chi. Meditasjon hjelper også mye på å senke stressnivået. Hvis du har muligheten, kan du unne deg massasje med eteriske oljer av og til eller ta et bad med badesalt hjemme om kvelden.

Alle trenger avslapning og avslapning hjemme …

Meditere hjemme Slappe av Avslapping gylne regler for et sunt langt liv

 … eller utendørs

Yoga Pilates utendørs spiller gylne regler for et sunt langt liv

  • Gylne regler # 7: Forebygging

Smart forebygging spiller også en avgjørende rolle for å holde seg frisk lenger og leve lykkelig. Det starter med riktig ansikts- og kroppspleie. Bruk SPF og antioksidant hudkremer for å få deg til å se yngre ut. Huden din holder seg fast og uten rynker. Røyking og alkoholforbruk bør være tabu, de ødelegger helsen vår og vårt perfekte utseende. I stedet trenger du mye kalsium og vitaminer (A, B, C og D) for å ha vakker hud og friske bein. La oss ikke glemme tannpleie – hvite tenner er alltid et tegn på god helse! Hvis det er mulig, kan du styrke kroppen og immunsystemet ditt ved å bytte dusj og besøk i badstuen!

Forhåpentligvis kan vi være til hjelp med denne informasjonen. 7 gylne regler for et sunt, langt liv er foran deg, og det er opp til deg å bestemme hva du skal gjøre for din gode helse fra nå av. Hold deg i form og sunn og lev lykkelig! Det ønsker Freshideen -redaksjonen deg!

 Du kan sykle med din kjære og utforske naturen.

Spør om de gylne reglene for et sunt langt liv sammen med partneren din som sykler i naturen

 Hver sportsaktivitet er bra for kropp og sjel.

Fysisk aktivitet Å holde seg i form og frisk er de gylne reglene for et langt og sunt liv

Reis med livspartneren din og opplev mange flotte øyeblikk sammen!

Å reise sammen med livspartneren din opplever mange flotte øyeblikk på ferien - gylne regler for et sunt langt liv