Mange huseiere vil ha et interessant blikkfang i sine fire vegger som ser så naturlig ut som mulig. Mange arrangerer vakre innendørs planter i et hjørne av rommet og er glad for deres tilstedeværelse. Andre velger et akvarium hjemme, som stadig minner dem om det blå havet og får dem til å drømme om den endeløse undervannsverdenen. Vi kan være enige, et akvarium er utvilsomt en fin måte å ha et stykke natur i ditt eget hjem. Har du også et slikt ønske? Men før du lar deg inspirere av den fascinerende undervannsverdenen, må du tenke deg om mye. Først da kan du selv bestemme om du er klar til å sette opp et akvarium hjemme. Fordi dette systemet ikke bare er estetisk tiltalende, krever det også ansvar og omsorg. Derfor bør kjøpet av et akvarium planlegges nøye og tenkes gjennom. I denne forbindelse ønsker vi å hjelpe deg i dag med nyttig informasjon for å gjøre drømmen din til virkelighet.

 Det er mange ting du må tenke på før du setter opp et akvarium hjemme.

Akvarium hjemme stort innebygd basseng forskjellige undervannsplanter et blikkfang i rommet

Et akvarium er en flott måte å invitere naturen inn i hjemmet ditt.

Akvarium hjemme på gangen veldig moderne design på et solid skap iøynefallende vindusutsikt over gårdsplassen

Viktige ting du bør vurdere før du kjøper et akvarium

Det er ingen tvil om at et akvarium hjemme umiddelbart vil gi verdi til eiendommen din. Det uttrykker også ditt (kanskje etterlengtede) ønske om å komme nærmere naturen og stadig beundre den. Et akvarium er riktignok et slående dekorativt objekt i dine fire egne vegger. Vi kan se i timevis hvordan fisken beveger seg der inne eller gjemmer seg bak undervannsplanter. For å kunne skape et reelt boareal for de små beboerne, må du planlegge, vurdere og ta hensyn til følgende.

Et akvarium bringer den fargerike undervannsverdenen inn i ditt eget hjem!

Akvarium hjemme bringer den fargerike undervannsverdenen inn i ditt eget hjem attraktive interiørdesign

Hvor stort skal akvariet ditt være hjemme?

Hvis du er nybegynner innen akvaristikk, velger du et lite akvarium. Du trenger definitivt mange års erfaring for å kunne ta godt vare på et større basseng og dets innbyggere. Spesialister hevder imidlertid at en liten ikke er lettere å vedlikeholde enn en stor. Et stabilt økosystem utvikler seg i det store volumet av vann. Der regulerer mini-biotopen seg lettere.Det er godt å vite det. Du må imidlertid tenke nøye over hvor mye vann du vil ha og kan plassere i hjemmet ditt. I denne forbindelse anbefaler vi å starte med et 54 liters akvarium. Eller foretrekker du en liten Nano akvarium å ha?

 Et lite auarium kan også gi deg stor glede.

Akvarium hjemme, lite basseng i stua som romdeler, er en stor glede

Hvordan velge riktig sted for akvariet ditt hjemme?

Før du skynder deg å kjøpe tanker og fiske i dyrebutikken, må du være klar over hvor du har tenkt å sette akvariet ditt hjemme. Det er det viktigste punktet i forberedelsene. Riktig plassering er også av stor betydning for enkel og problemfri drift av akvariet. Eksperter anbefaler at det nye hjemmet til vannboerne skal være et skyggefullt og stille sted. Du trenger ikke direkte sollys der, fordi dette fremmer vekst av alger i vannkummen. Det anbefales derfor at akvariet ligger langt unna direkte sol eller er godt beskyttet mot det. I tillegg skal installasjonsstedet være så stille som mulig. Fisken liker det ikke når det spilles for eksempel høy musikk i rommet. Sist men ikke minst bør akvariet være fritt tilgjengelig hjemme. Dette er veldig viktig for fôring av fisken og for vedlikehold av tanken.

 Installasjonsstedet for akvariet hjemme må være borte fra direkte sollys.

Akvarium hjemme innebygd rød vegg vakker design langt fra sollys

 Bassenget ville være lett tilgjengelig fra alle sider.

Akvarium hjemme stort basseng Romdeler mellom stue og kjøkken lett tilgjengelig fra alle sider

Det tekniske utstyret til akvariet er et must

For nybegynnere når det gjelder “omsorg for fisk i akvariet hjemme” er det det såkalte akvariumstarter-settet. Der finner du nødvendig tilbehør som du kan kjøpe med bassenget. Det beste du kan gjøre er å få råd fra en spesialist om det som fremdeles er en del av det tekniske utstyret til et akvarium. Must-haves inkluderer definitivt matchende filtre, varmestenger, termometre og belysning. De har alle betydning. Lyskildene i akvariet etterligner for eksempel solens naturlige lys på den ene siden. På den annen side filtrerer de de farlige UV -strålene fra lysspekteret og blokkerer dermed veksten av alger i vannbassenget. For å lage en perfekt biotop er det derfor av største betydning å utstyre akvariet med godt teknisk utstyr hjemme.

Spesiell belysning er viktig for innbyggerne i akvariet.

Akvarium hjemme spesiell belysning avgjørende for de små beboerne

Et lysspekter uten farlige UV -stråler.

Akvarium hjemme rundt tank spesiell belysning avgjørende for de små beboerne

Hva er det beste stedet å registrere et akvarium hjemme??

Det er ingen tvil om at et akvarium har en høy dekorativ verdi hjemme og vanligvis skaper en wow -faktor i atmosfæren. I tillegg inviterer den naturen direkte inn i dine fire vegger. I dag er det så mange stilige akvarier som ikke bare skaper en avslappet atmosfære, men også fremhever interiøret og utfører noen funksjoner. Hvis du har en solid base, kan du plassere en slik servant på et salongbord eller foran skrivebordet ditt. Å ha et akvarium på hjemmekontoret i dag er en flott designidee som inspirerer mange. Selv skrivebord med akvarier under en glassplate er veldig trendy. Det er også akvarier som kan bygges inn i spisebordet, kjøkkenøya eller drikkebaren hjemme. Disse gjør faktisk interiøret spektakulært!

 Et flott blikkfang på salongbordet!

Akvarium hjemme stort blikkfang på salongbordet i den moderne stuen

Det er absolutt en glede å jobbe ved et skrivebord som dette, ikke sant?

Akvarium hjemme Romdeler mellom hjemmekontor og stue er en veldig spektakulær design

Vi vet alle hvor populære oppholdsrom med åpen planløsning er for øyeblikket. Når du planlegger et boareal som dette, er det viktig å skille individuelle områder visuelt fra hverandre. Et akvarium kan hjelpe deg mye med dette. Den fungerer som en spektakulær romdeler, forbedrer hjemmet ditt dekorativt og gjør sonene koselige og hyggelige. Et akvarium kan også ha sin plass på soverommet. Det ville skape en avslappende romatmosfære der du kan sove bedre. Egentlig er det ingen grenser for deg, og du kan plassere akvariet ditt i hvilket som helst rom hjemme. Men ved å definere funksjonen i god tid, slik at du kan finne den mest passende beliggenheten for den.

Rull nå ned og bli inspirert av våre andre originale ideer for bruk av et akvarium hjemme. Du vil garantert oppgradere interiøret med det og få det til å se fantastisk og romantisk ut.

 Det definitive blikkfanget i stua!

Akvarium hjemme et klart blikkfang i stua

Akvarium hjemme et klart blikkfang i stua

Idéer til innredning av akvarium

Lekeområdet ser enda mer attraktivt ut med et akvarium.

Akvarium hjemmelekerom ser helt attraktivt ut

 Den vakreste romdeleren i moderne leiligheter og hus.

Akvarium hjemme den vakreste romdeleren i moderne leiligheter og hus

Akvarium hjemme den vakreste romdeleren i moderne leiligheter og hus ideer

Akvarium hjemme den vakreste romdeleren i moderne leilighetsideer

 Et akvarium kan til og med skrive seg godt inn på kjøkkenet.

Akvarium hjemme kan skrive seg godt inn på kjøkkenet, moderne kjøkkendesign

Akvarium hjemme et klart blikkfang i stua