Når våren kommer, stønner allergikere. Pollen i luften forårsaker en allergisk reaksjon hos mange mennesker. De opplever en vanskelig tid, spesielt mellom april og august. Kroppen din er altfor sensitiv for allergener i miljøet. Disse inkluderer pollen fra trær, busker, gress og frokostblandinger. Kroppen til en allergiker klassifiserer visse pollen som skadelige og varsler immunsystemet. Konsekvensene er hoste, rennende øyne og rennende nese.

Vårallergiske astmautløsere og symptomlindring2

En anerkjent allergi bør behandles umiddelbart og tilstrekkelig! Ellers utvikler den seg og danner allergisk astma hos 25 til 40 prosent av pasientene med ubehandlet pollenallergi. Dette er kjent som et gulvskifte.

Når folk har allergisk astma, blir pollensesongen enda mer ubehagelig. Hos dem, i tillegg til hoste og rennende øyne, er det også risiko for anfall med panikk og livstruende kortpustethet.

Heldigvis er det en rekke trinn du kan ta for å forhindre slike anfall. Her er fem måter å beskytte deg selv under pollentellingen.

Få en nøyaktig diagnose

Først og fremst er det viktig å avklare nøyaktig om du har allergi eller allergisk astma. Spesialiserte leger gir en medisinsk historie og deretter en allergitest. I denne flertrinnsprosessen samles den medisinske historien først ved hjelp av et spørreskjema. Dette etterfølges av fysiske undersøkelser, som inkluderer en lungefunksjonstest (spirometri).

Vårtid allergiske astmautløsere og symptomlindring6

Allergitestene innebærer å gjøre en priktest. De vanligste allergenene påføres huden og lett riper. Hvis du er allergisk, dannes kløende hevelse i huden etter omtrent 20 minutter. Hvis det er en legitim mistanke om allergi, dekker helseforsikringene vanligvis kostnadene.

Kjekk afroamerikansk mann får influensaskudd

Desensibilisering

Spesifikk immunterapi (desensibilisering) kan behandle årsaken til pollenallergi og allergisk astma. Dette gir pasienter langsiktig lindring. Mer informasjon er tilgjengelig fra German Allergy and Asthma Association (DAAB). Behandlingen består i utgangspunktet av å venne immunsystemet til å utløse allergien. Dermed reduseres reaksjonene på overfølsomhet.

Sørg for ren luft

Personer med alvorlige allergiske reaksjoner bør også prøve å holde luften de puster fri for pollen så mye som mulig. Man snakker om å unngå allergener. Du kan feste pollengitter og behandle luften i interiøret med et luftfilter. Du bør også avstå fra å røyke så mye som mulig.

Vårtid allergiske astmautløsere og symptomlindring5

Tren kropp og sinn

Moderat trening er en fin måte å styrke luftveiene på. Pusteøvelser og avslapningsteknikker bidrar til å forhindre at astma blir akutt. Lette utholdenhetsidretter som stavgang og jogging er også godt egnet.

Avslappet kvinne i Lotus -posisjon ved vinduet.

Legemidler mot allergisk astma

De samme stoffene brukes for denne formen for astma som for ikke-allergisk astma: Beta-2 sympatomimetika brukes ved akutte pustevansker. De løsner de trange bronkialmusklene. Bronkiene utvides. Pasienten kan puste igjen.

Ved lengre symptomer er det nødvendig å puste inn kortisonholdige midler gjentatte ganger. De reduserer betennelsen i bronkiene. Når de berørte Kjøp astmaspray du er ikke lenger avhengig av tradisjonelle apotek, men kan også kjøpe dem via spesialiserte plattformer på Internett.

Vår allergiske astmautløsere og symptomlindring 1

Hvis kombinasjonen av beta-2-sympatomimetika og kortison ikke er tilstrekkelig til å takle hverdagen uten store ubehag, foreskrives ytterligere glukokortikoider.

Kroppens overdrevne defensive beredskap vedvarer livet ut hos de fleste med astma. Denne kroniske sykdommen kan fortsatt ikke helbredes, men den er nå veldig godt behandlet uten at pasientens livskvalitet lider. Du kan også gjøre mye selv ved på en pålitelig måte å følge de foreskrevne terapiene.