Når og hvordan kan vi bruke antikke dekorasjonsideer i interiørdesign? I hvilken grad og på hvilken måte må de korrespondere med resten av dekorasjonen og designet? Vi har valgt noen antikke gjenstander som du er sikker på å bli forelsket i! Basert på dette vil du sikkert føle deg motivert til å se nærmere på spørsmålene som nettopp ble nevnt!

Den rustikke designen vakkert dukket opp her av vintage -telefonen

interiørdesign antikk innredning

Berik interiøret ditt med antikke gjenstander du virkelig liker!

Hvordan bestemmer du deg for å integrere et antikt objekt i interiøret? Mesteparten av tiden har du to typer motivasjon. Ofte har du en følelsesmessig forbindelse til bestemte objekter. I andre tilfeller vil man heller bruke den til å vise et visst nivå og stilbevissthet.

 I alle tilfeller bør du imidlertid virkelig elske de antikke elementene du tar med! Å dekorere med denne typen gjenstander er vanskelig, og bare en veldig god følelse for bruk kan gi gode resultater. Så bare få ting fra besteforeldrenes hus eller loppemarkedet som virkelig fascinerer deg!

Den antikke stilen tilbyr mye variasjon i dekorasjon

innredning med antikke gjenstander

Antikke dekorasjonsideer og forskjellige stiler

Nesten alle slags “nostalgiske” interiørdesigner er forhåndsbestemt til å bli beriket med antikke dekorasjonsideer. Vintage design, industriell interiørdesign, shabby chic og selvfølgelig kolonistilen er spesielt egnet. Noen retrostiler eller popkunst ville være ganske vanskelig å kombinere med den antikke dekorasjonen til tross for deres vakre karakter. For en god eklektisisme trenger du en viss korrespondanse i farger, temaer eller former, og mellom noen stilistiske retninger er det vanskelig å finne slike felles egenskaper.

Aksentvegg med antikk dekorasjon er en stilig og original idé

interiørdesign antikke møbler og ramme

Sveising av de gamle objektene sammen i henhold til et tema

Hvis du har få antikke gjenstander til dekorasjon, kan du sveise dem sammen ved hjelp av et tema. I våre eksempler finner du bilder som passer perfekt i et kunstnerisk arbeidsområde, på kjøkkenet eller i stua! Med de antikke dekorasjonsideene kan interiøret ditt fortelle en historie. Hvis du kan gjøre dette godt, kan du knapt gå galt!

Slike vakkert dekorerte antikke vekter ville være en enkel idé for alle, eller?

interiørdesign for kjøkkenet

Flere nyttige tips

Tommelfingerregelen ved bruk av antikk dekorasjon i interiøret er følgende: Dette skal gi interiøret en dypere mening. Det bør beriket med en historie eller symbolikk. En forutsetning for dette er god kunnskap om deres opprinnelse. Finn ut mer om kjøpet ditt fra dine slektninger eller selgeren. I hva slags interiørdesign ble den opprinnelig brukt? Prøv å bruke denne informasjonen effektivt når du skal dekorere.

I tillegg streber du etter å matche resten av interiøret når det gjelder former og farger! På denne måten kan du oppnå en harmonisk generell effekt på alle nivåer til tross for et veldig individuelt konsept.

Du kan dekorere et hjørne med forskjellige antikke “funn” og berike interiøret

interiørdesign dekorasjon ideer gammel trykkemaskin

Dekorasjonsideer med antikke serveringssett er ikke bare effektive, men også praktiske!

interiørdesign gylne gjenstander

Elsker du videokunst? Da ville slike dekorasjonsideer være ideelle for deg!

interiørdesign ideer for filmer

Slike gjenstander vil også være et godt grunnlag for antikke dekorasjonsideer for området utenfor

interiørdesign flotte servise

Slik dekorasjon sprer en nostalgisk feriestemning i interiøret

interiørdesign veggen idé retro

En slik aksentvegg ville skrive seg godt inn et sted i hjemmet ditt?

interiørdesign veggdekorasjonsideer

Risten kan se spesielt elegant ut!

interiørdesign nydelig flott lagringsplass

Du kan bruke antikke ovner som lagringsplass

vogn ide interiørdesign

Den antikke julepynten er også vanligvis veldig sjarmerende!

stjerne dekorasjon ideer interiørdesign