Vi ønsker alle å innrede våre leiligheter og hus på en slik måte at de er så komfortable som mulig, ser attraktive ut og dekker våre behov og ønsker. Hvert romdesign må også være personlig og ha sterke individuelle notater. Men hvordan kan det oppnås? I denne artikkelen vil vi presentere deg med gode alternativer for trendy interiør. Vi starter med at du prøver å introdusere visse ideer i interiøret og deretter implementere dem ved å arrangere møbler eller matchende romtilbehør. Du vil også få små rom til å se større ut, og derfor velger mange huseiere perfekt bestilling. Selv mange interiørdesignere er av den oppfatning at symmetrien visuelt forstørrer interiøret og skaper den perfekte balansen. Vi vil imidlertid ta et kritisk blikk på det symmetriske romdesignet og presentere noen negative argumenter for hvorfor du bør velge asymmetri i interiøret. Vi viser deg om et øyeblikk hvordan du kan gi hjemmet ditt mer karakter og individualitet gjennom asymmetriske elementer.

 Asymmetri i interiøret er nå synonymt med trendy og sublim design.

Asymmetri i interiøret moderne stue i grått

Asymmetri er et viktig begrep ikke bare innen kunst, men også i interiør. Asymmetriske elementer genererer mer visuell interesse enn speillignende likhet. Disse tiltrekker seg også mer oppmerksomhet og blir ofte til et karakteristisk designfunksjon ved moderne romdesign.

Enda litt mer. Asymmetri i interiøret har blitt en sterk trend innen interiørdesign de siste årene. Asymmetriske romelementer prøver å drive kjedsomhet ut av dine fire egne vegger og introdusere litt mer visuell interesse der. Boområdet ditt kan se perfekt balansert ut, selv om du unngår speilbilder og er avhengig av asymmetri. Bare glem det perfekte arrangementet, for dette er ikke lenger moderne. Asymmetri i interiøret er nå inne og setter tonen i moderne interiørdesign!

Med de riktige møblene og hjemmetilbehøret kan du lage et trendy, asymmetrisk romdesign.

Asymmetri i interiøret moderne stue i svart

  • Hvordan fungerer asymmetrien i interiøret??

Først og fremst vil vi presisere noen viktige begreper. Vi antar her at asymmetrien er en slags balanse som ofte brukes i design. Imidlertid foretrekker de fleste symmetriske elementer når de møbler og designer sine egne fire vegger. Dette skaper speillignende bilder i interiøret. Fra et praktisk synspunkt er dette et veldig godt alternativ, men på ingen måte det eneste. I praksis er det tre forskjellige former for balanse i interiørdesign. Dette er følgende:

  • Symmetrisk eller formell balanse: rommet er delt inn i to halvdeler som gjenspeiler hverandre. Vi kjenner alle den klassiske symmetriske designen: i stua er det to sofaer som vender mot hverandre og et salongbord i mellom.

 Den klassiske symmetriske romdesignen brytes opp av veggmalerier og skulpturer rundt peisen.

Asymmetri i interiøret, veggmalerier, skulpturer rundt peisen bryter gjennom den symmetriske romdesignen i den vakkert innredede stuen

  • Asymmetrisk eller uformell balanse i interiøret: i dette tilfellet er rommet visuelt balansert av gjentagelse av lignende former, linjer og farger. Det er ingen refleksjon eller nøyaktig duplisering av former og mønstre. For eksempel, i en asymmetrisk designet stue, er det i de fleste tilfeller en sofa med et sidebord i den ene enden og en gulvlampe i den andre enden av sofaen.
  • Radial eller aksial balanse: dette alternativet plasserer lignende objekter rundt et felles midtpunkt. Denne typen balanse i rommet er mest brukt i design av spisestuer.

Asymmetrisk arrangerte veggplater bringer en sterk dose mobilitet inn i interiøret i retrostil.

Asymmetri i det indre spisestuen kommode i retrostil asymmetrisk arrangert veggplater mobilitet

Nå som du vet hva asymmetri er i interiør, er det viktig å se nærmere på hvorfor folk bruker det i sine romdesign. Den vanligste årsaken er at asymmetrien i interiøret skaper mer visuell interesse og legger til litt bevegelse. Selv om repetisjonen av symmetriske arrangementer føles ensformig over tid, holder asymmetriske utseende oss på tå.

 Perfekt eksempel på asymmetri i interiøret fullt av bisarre innslag og en blanding av stiler.

Asymmetri i interiøret er et perfekt eksempel på stue med finurlige innslag

Det er faktisk et psykologisk grunnlag for hvorfor dette skjer. Det har å gjøre med hvordan hjernen vår behandler informasjon. Vi tar sikte på å inkludere så mange mønstre og repetisjoner som mulig, slik at speileffekten av det symmetriske designet får disse mellomrommene til å se veldig enkle ut. Hjernen vår kan enkelt finne ut alle de symmetriske elementene samtidig. I asymmetriske mellomrom er imidlertid ikke mønstrene umiddelbart gjenkjennelige, slik at hjernen vår tar litt lengre tid å behandle dem. Det får dem til å virke mer interessante til slutt.

Denne moderne stuen, designet i en ensartet grå fargepalett, er full av sving og bevegelighet, takket være asymmetrien i interiøret.

Asymmetri i interiøret moderne stue uniform farge palett

  • Asymmetri i interiøret som fokus for hele interiøret

Det er noen tips og triks som lar deg sette asymmetrien i interiøret som fokus for det generelle romdesignet. På den ene siden tiltrekker du alles oppmerksomhet, på den andre siden kan du komme med en uttalelse og gi rommet karakter og personlighet. Hvordan kan du gå frem? Den mest populære ideen er å gjøre plassen rundt peisen asymmetrisk. En peis er vanligvis plassert mot en bred vegg og er et klart blikkfang i stua.Nå kan du ordne malerier eller annet hjemmetilbehør på hver side av peisen uten å lage et speilbilde. Dette er hva ekspertene kaller kunstig skapt asymmetri. I dette tilfellet ser rommet livlig ut og det er ingen spor av kjedsomhet i interiøret. De neste bildene kan bekrefte denne oppgaven.

 I denne stilfullt innredede stuen er den innebygde peisen i fokus, som det er asymmetri i interiøret.

Asymmetri i interiøret innebygd peis steinvegg moderne stilig romdesign buelampe

Steinmuren tiltrekker seg alles oppmerksomhet og skriver seg perfekt inn i denne asymmetriske og veldig livlige romdesignen.

Asymmetri i det indre steinveggen peis asymmetrisk romdesign veldig bevegelig

En annen flott måte å skape asymmetri i interiøret og dermed legge til visuell interesse for det, er å lage en liten bildevegg. Du kan henge malerier, bilder, grafikk eller forskjellige kunstverk på veggen over sofaen. Du trenger ikke være oppmerksom på en symmetrisk design. Det er bare viktig at arrangementet ditt har et koblingselement. For eksempel kan fargene i hele rommet kombinere eller utfylle hverandre perfekt og danne en komplett helhet. Gjentagende elementer med lignende farger, linjer og former er akkurat det du trenger for å få interiøret til å se harmonisk ut. Som vist på de neste bildene.

Asymmetrisk hengende kunstverk på bensinblå bakgrunn vekker mer interesse.

Asymmetri i interiørmalerier på en bensinblå bakgrunn vekker mer interesse

Et harmonisk designet interiør utelukker på ingen måte asymmetri i romdesign.

Asymmetri i interiøret, harmonisk designet stue, bildevegg

For ikke å gjøre for mange endringer, men for å skape en velbalansert asymmetri i interiøret, er alt du kan gjøre å gjøre veggen mer interessant. En diagonal linje er stikkordet her! Dette deler veggen i to og tiltrekker alles oppmerksomhet. Du kan da også male de to delene i kontrastfarger. Plasser passende gulvlamper foran den og ikke overdriv med møblene. Hvis du forlater mer ledig plass, garanteres den iøynefallende effekten!

Veggen er delt i to med en diagonal linje, med begge halvdelene malt i kontrastfarger. Den iøynefallende effekten er flott!

Asymmetri i det innvendige slående veggdesignet, diagonal linje malt i kontrastfarger, iøynefallende

I vårt bildegalleri er det andre interessante eksempler på asymmetri i interiøret, som bare kan inspirere deg til denne unike interiørdesigntrenden. Asymmetriske trapper eller murvegger, interessante ideer for lagring av ved og mye mer kan fyre fantasien din og gi kreativiteten din frie tøyler! Freshideen -redaksjonen ønsker deg mye moro mens du ser på!

 Hvordan finner du denne ideen til Lagring av ved  i stua?

Asymmetri i interiøret smart vedlagring i stuen perfekt romdesign

Minimalistisk designet trapp som ser super attraktiv ut!

Asymmetri i interiøret minimalistisk designet trapper super attraktiv godt opplyst

Med oppmerksomhet på detaljer!

Asymmetri i stuen interiør teppe sofa stueplanter blå krakk dekorert med oppmerksomhet på detaljer

Asymmetri i den indre stuen peis bensin blå og hvit

 Det er ingen spor av kaos i utformingen av denne bildeveggen; det er bevisst asymmetri i gangen!

Asymmetri i interiøret, bildevegg i gangen, ingen spor av kaos

 Du kan gjøre noe slikt med fargerike veggplater og friske opp gangen i retrostil.

Asymmetri i den indre gangen i retrostil, asymmetrisk design med fargerike veggplater

 Asymmetrisk bildevegg på soverommet.

Asymmetri i det indre Bildevegg, asymmetrisk oppstilling av soverom

Det asymmetriske takvinduet skriver seg perfekt inn i interiøret.

Asymmetri i interiøret asymmetrisk takvindu bokhyller langt trebord to stoler

 For fans av etniske motiver i boho -stil!

Asymmetri i den indre stuen i boho -stil mange etniske motiver

Hjemmekontoret kan også settes opp på en livlig måte, akkurat som dette lille arbeidshjørnet.

Asymmetri i interiøret små arbeidshjørne hjemmekontor flyttes satt opp

 Asymmetri i den enkelt møblerte stuen.

Asymmetri i interiøret enkelt møblert stue to runde speil på veggen over sofaen puter gulvlampe

 Og også på dette grå soverommet.

Asymmetri i det grå soverommet, hengende elektriske lyspærer til høyre, veggspeil til venstre, soveplass