bjørnebær hageplanter dyrker utvendig

Omsorg for bjørnebæret

Vi har kjent bjørnebær fra markedet lenge. Men interessen for å dyrke denne planten i din egen hage eller vinterhage vokser også jevnt. De gode egenskapene til bjørnebær er så mange at du alltid vil ha dem ved din side.

Svarte frukter i den lilla skålen

svarte frukter hageplanter

Samle fruktene i kurven

frukt svart rød hage vokser utvendige ideer

Egenskapene deres

Bjørnebærene inneholder mye sukker, organiske syrer, essensielle oljer og fargestoffer. De er også blant fruktene som er rikest på vitamin C og P. Når de er tørket, brukes de også til å lage te, som har mange helbredende egenskaper. En spesielt stor fordel er at fruktene vokser samtidig. Det gjør høsten mye enklere.

Se fruktene på nært hold

Voksende bjørnebær: plante som er verdt å vite

En estetisk fargekontrast mellom bollen og de svarte fruktene

svart fruktskål hageplanter

Klimaet

Selvfølgelig, hvis du vil dyrke bjørnebærbusker i hagen eller hagen din, ville det være nyttig å kjenne klimaet der de vil trives. Denne planten er veldig vanlig i Frankrike. Nærmere bestemt vokser den der i de nordlige, kjølige områdene. Det kan også finnes i overflod i fjellområdene. Alt dette gjør dem veldig egnet for de lokale klimatiske forholdene.

Blackberry bush

busk hageplanter utvendig

I vinterhvileperioden vil bjørnebær overlever veldig bra selv ved temperaturer på opptil – 30 grader. I blomstringsperioden ville en temperatur på -5 grader være helt tålelig for dem. Det dette anlegget ikke kan ta er varmen.

Dette er spesielt dødelig for vegetasjonen hvis den ledsages av en vedvarende tørrperiode

bjørnebær som vokser hageplanter utvendig

Når det gjelder lyset, er planten igjen ikke veldig krevende. Men akkurat det motsatte kan sies om jordens fruktbarhet. Den utvikler seg veldig godt på godt drenert, tykk, rik på humusjord. De skal være fra nøytrale til litt sure.

Ta med farge til hagen

wild bush hage planting

Omsorg for anlegget

bjørnebær omsorg hage kuttet av planter

I felt

Hvis du vil plante et større område eller til og med et felt med slike busker, må du følge noen grunnleggende regler. Du bør ha en avstand på mellom 2 og 2,5 meter mellom de forskjellige radene. Innenfor dette bør du sikre en avstand mellom plantene på ca. 1-1,5 meter. Dette er så viktig på grunn av rotsystemet. Det er bredt forgrenet. Men det er ikke så dypt i jorden.

Moden frukt

bjørnebær omsorg bjørnebær vokser hage

Svarte og røde frukter

bjørnebær hageplanter omsorg bjørnebær

Ulike nye grener vokser ut hvert år. Fruktene av beste kvalitet utvikler seg fra de som er mellom 1 og 3 år gamle. Opptil 800 kilo frukt kan fås fra en hektar. Blomstringstiden finner sted veldig tidlig. Likevel er frysing av planten svært sjelden.

Bonsai -tre

bonsai plante hageplante

Fantastisk dekorasjon for hagen

hagedesign blackberry bush deco

Voksende bjørnebærbusker i gården

bjørnebær hageplanter utvendig ideer

Stor busk med røde og svarte frukter

Blackberry Bush utvendig ideer hagedesign