Hortensiaer er vakre hagebusker som liker å vokse i delvis skygge. Disse blomstrer fra juni til slutten av september i veldig forskjellige farger og i alle mulige nyanser – fra hvit til rosa og lilla til lilla. Disse vakre hageblomstene har en høy dekorativ verdi. De fargerike, sfæriske blomstene blir umiddelbart merkbare og blir til ekte blikkfang i hagen, på terrassen eller på balkongen. Hortensiaer virker spesielt beroligende på sansene våre. De er virkelig fantastiske og får uterommet ditt til å se forlokkende ut. Blå hortensiaer kutter også en vakker figur som snittblomster og krydder interiøret. I det følgende vil vi avsløre hemmelighetene til de blå hortensiaene. Hvis du vil nyte den spesielle sjarmen til disse hageblomstene, kan du lese videre og finne ut noe nytt og interessant!

Fargen på disse hagens skjønnheter bestemmes av jorda de vokser i

Hortensiaer i blomsterpotten forskjønner området utenfor

Jordens pH bestemmer blomsterfargen på hortensiaene

Alle blomsterelskere vet at blomsterfargen på hortensia er avhengig av jordens pH. Ved å endre pH kan du få rosa hortensiablomster i blått og omvendt. Virker det mystisk eller utrolig for deg??

Imidlertid er det fullt mulig å endre fargen på disse hageblomstene. Dette er en rent kjemisk prosess basert på kunnskap om jordens pH. Som kjent måler pH -verdien om jorden er sur eller alkalisk. PH -skalaen går fra 0 til 14; 7 er nøytral. PH -verdiene under 7 karakteriserer en sur jord og de over 7 bestemmer dens alkaliske karakter.

Hvis du er spesielt glad i blå hortensiaer, bør du regulere jordens pH

Hortensiaer i blått gir utsiden et fint utseende

Hvordan endre pH i jorda?

Hortensiaene trives perfekt i fuktig jord med en pH mellom 5 og 6, noe som betyr at de foretrekker sur jord. Med spesiell gjødsel kan du endre jordens pH -verdi og dermed også fargen på blomstene. Blå hortensiaer liker en jord med en veldig sur karakter, dvs. med en pH -verdi under 5. En verdi på 4 og lavere ville være veldig bra, og den vil farge de rosa blomstene blå. Vi anbefaler også å bruke rhododendron og azalea -gjødsel. Bedre å velge gjødsel med langsom frigjøring. I perioden mellom vår og slutten av juli må du gjødsle hortensiaene annenhver uke. For badekarets hortensiaer, bruk flytende gjødsel og følg instruksjonene på pakken. For å skape en permanent blå effekt, bruk jordtilsetningsstoffer som senker jordens pH. Du kan finne ut mer om befruktning av de blå skjønnhetene i følgende video:

Vårt tips: Ikke glem at alle varianter av disse flotte hageblomstene har høye vannkrav, så du må vanne dem hver dag.

Gi utearealet ditt et nytt utseende med blå hortensiaer

hortensia som et blikkfang i uteområdet

Det må sies med en gang at det er typiske hortensia -varianter farget blått. Disse inkluderer Baby Blue, Blue Danube, Bela, Blue Tit, Early Blue og andre. Men du kan selv bestemme den blå skyggen av hortensiabuskene dine og velge hvilken nyanse du liker best. Blå hortensiaer må dyrkes i sur jord (pH 5,5 og lavere). Rosa hortensia trenger en nøytral til svakt alkalisk jord (pH 6,5 og høyere). For lilla blomster (eller en blanding av blå og rosa blomster på samme plante) må jordens pH være 5,5 til 6,5. Med riktig pH -verdi kan du forvandle hagen din til et fargerikt hav av blomster. Vi ønsker deg masse moro og lykke til!

Hvordan liker du blåfargede hortensiaer??

hageplanter bygger hortensia i vase dekorere interiøret

Ta med mer farge i hagen din og nyt hvert syn!

Hortensiaer i blått gjør et fantastisk inntrykk

 Vil du omgi deg med vakre fargerike hageblomster??

hageplanter blå hortensia og hvite tusenfryd

Legg deretter på blåfargede hortensiaer!

hageplanter blå og lyserøde hortensiaer

 Blått beroliger sinnet og sjelen

Hortensiaer i blå busker forskjønner området utenfor

 Storslåtte sommerblomster – blå hortensiaer

hortensia friske hageideer med hageblomster

 Du kan selv bestemme den blå fargen

hageplanter som vokser blå hortensia i hagen

Hortensiaer i lyseblått fengsler utsikten i hagen om sommeren

Hortensiaer forskjellige typer i blå nyanser

Hortensiaer i blå nyanser som vakre hageplanter