blomsterkasser ved vinduet fargerik blanding rosa-rød

Blomsterkasser på vinduet i forskjellige stiler

Blomsterkassene på vinduet er veldig fine og herlige. For noen huseiere med anstendig DIY -kunst, er det et helgeprosjekt å installere dem. For andre – dette er en bestilling for en snekker eller håndverker, så de bare nyter moroa med å vokse.

Materialer. Ethvert materiale er egnet for blomsterkassene – tre, metall, jernverk eller plast kan matche vindusbeskyttelsen eller vindusformen eller kontrast til den for å danne en fargekombinasjon.

Vindusblomstbokser selges i nesten alle barnehager, gartnere, jernvareforretninger og til og med noen apparatbutikker. Mange nettselskaper tilbyr også boksene. Du kan også leie en snekker for å lage blomsterkassene i henhold til kundens krav, hvis din DIY -mestring ikke er nok.

Elegant kombinasjon av krypende og hengende planter og blomster

blomsterkasser på metallvindu med krypende planter

Plassering. Selvfølgelig er det vindusblomstbokser under vinduene, men det er andre regler også? Tydeligvis ja.

Se på huset ditt fra andre siden av gaten. Velg noen vinduer, for eksempel hver side av inngangsdøren eller vinduene fra stuen. Vindusvinduer i andre etasje har et dramatisk utseende, men du må sørge for at du åpner vinduene slik at du kan passe på dem.

Fargerik friskhet på vinduet

Blomsterkasser på vinduet laget av tre langstrakt

Drenering. De fleste vindusblomstkasser har dreneringshull med underlegg for sunne planter. De åpne jern- eller metallboksene har imidlertid ofte kokosinnlegg, som tømmes litt raskere. For å unngå det, foret kokosinnsatsen med perforert plast.

Enkelt og stilig i hvitt

mange blomsterkasser på vinduet malt hvitt

Trekassene kan males med vanntett taksement fra innsiden slik at treet ikke råtner. Dreneringshullene vil også forlenge boksenes levetid.

Planter. Mange små blomstrende planter er egnet for vindusblomstbokser. Du kan også dra nytte av høyden på forsamlingen med krypende planter – eføy, petunia, lobelia, vårurter, jasmin nattskjerm.

De vertikale plantene er også nødvendige for balanse

blomsterkasser som henger på vinduet fargerik prakt

Geraniumer, ringblomster, eviggrønne topiary, prydgress og til og med små roser kan også dyrkes for å legge til høyde og interesse. Bruk planter som ikke vokser høyere enn en tredjedel av vinduets høyde, ellers vil de virke for høye og imponerende og ikke attraktive.

Antikk teft av Jern aksenter

blomsterkasser på vinduet rustikk stil

Installasjon. Det er noen alternativer. Noen esker har L-formede klips festet med trepinner under vinduskarmen. Hvis du foretrekker å feste klemmene til mur eller stukk, kan du bruke et bor til murverket.

Hvis du kjøper ferdige blomsterkasser, plasserer du dem i midten under vinduet. De skal være like brede som vinduet, med vindusbeskyttelse – bredden på vinduet pluss 10-15 cm. De mindre størrelsene vil ikke være proporsjonale. Vanlig dybde er 20 cm, selvfølgelig kan du bestille en annen dybde fra snekkeren avhengig av vindu.

Sensuell aroma for stuen din

blomsterkasser ved vinduet lilla rosa hvite petunier

Dyrkingstips. Sørg for at blomsterkassene er installert før du vokser, da de blir for tunge til å flytte og fikse. Bruk pottejord av god kvalitet og gjødsel med langsom frigjøring som mater plantene ved hver vanning. For tørre planter som sukkulenter eller kaktus, kjøp riktig jord.

En pittoresk kombinasjon

blomsterkasser ved vinduet eng -blikk

Vanning og gjødsling. Vanning avhenger av hvilken type planter som dyrkes og sollyset til det de utsettes for. Jo mer sol i boksene, jo oftere trenger blomstene vanning. Som regel trenger de fleste blomsterkasser vanning et par ganger i uken – med plensprinkler i første etasje og vannbokser for de høyere etasjene, og drypp vanning for hver blomsterkasse. Det er noen esker med selvvanningssystemer, vannet lagres nedenfor og brukes de neste to ukene – flott for travle mennesker eller for ferien.

Stimulerer rødt og sitrongult

Blomsterkasser på vinduet laget av mørkt tre

Gjødsel med vannløselige midler en eller to ganger i måneden er bra for å holde blomstene grønne, blomstrende og frodige.

Stil. Vindusblomsterkassene er løst attraktive og tilhører naturligvis landstedet. Avhengig av materialet og plantene kan de imidlertid se elegante, formelle, glatte og skinnende eller elegante og trendy ut.

De malte trekassene med en blanding av fargerike ettårige planter ser uformelle og tradisjonelle ut, de svarte jernkassene med imponerende eviggrønne og hvite blomster og eføy ser mer formelle ut. Du kan ta et moderne utseende med nøytrale trekasser, dyrket med prydgress eller mindre kaktuser.