Våren er allerede her og oftere og oftere er været solrikt og varmt. Du har sikkert mange planer for huset og hagen som du absolutt vil realisere. Som alltid har vi også gode ideer klare for deg. Hvis du har en grønn tommel, vet du det like godt som vi gjør: Nå er det på tide å bringe mer farge og friskhet inn i interiøret, men også på fasaden av huset. Hvis du vil friske opp husets utseende utenfra, må du feste en blomsterkasse til vinduskarmen. Det er litt mer komplisert i byen enn på landet, så vi vil gi deg noen gode råd først: Finn ut om reglene for installering av blomsterkasser i distriktet ditt og få tillatelse før du drar dit. Beslut trinn. I denne artikkelen vil vi ta for oss ulike aspekter knyttet til blomsterkassen på vinduskarmen.

 En stilig blomsterkasse på vinduskarmen kan også være et flott blikkfang for naboene dine.

Blomsterkasse på vinduskarmen i hvitt med mye grønnplantet rød gerbera

 Å sette en blomsterkasse på vinduskarmen på et landsted er mye enklere enn du tror.

Blomsterkasse på vinduskarmen i grønt landsted frodige planter fargerike blomster

  • Blomsterkassen må stemme overens med husets arkitektoniske stil

Blomsterkasser kommer i forskjellige design, størrelser og fargevariasjoner. Disse tradisjonelle husdekorasjonene er først og fremst beregnet på landsted, selv om moderne blomsterkasser også finnes på markedet. Sistnevnte brukes ofte av bymenn. Uansett design kan blomsterkassene på den ene siden perfekt dekorere alle vinduskarmer, uansett i byen eller i landet. I tillegg er de stabilt festet til eller under vinduskarmen slik at det ikke er fare for å falle. Noen modeller kan til og med festes uten boring. Disse er ikke bare laget av tre, men også av metall, glassfiber, terrakotta eller betong. Men i prinsippet gir de deg gode muligheter til å krydre huset og alltid ha frodig grønt og fargerike blomster foran øynene dine. Uansett må utformingen av blomsterboksen stemme overens med husets arkitektoniske stil, slik at den lett smelter inn i det generelle utseendet.

 Alle vil gjerne ha en slik prakt av blomster foran øynene hver dag, ikke sant??

Blomsterkasse på vinduskarmen frodige grønne planter vakre blomster

Hvis du har nok manuelle ferdigheter, kan du også bygge din egen blomsterkasse. Du kan finne ut nøyaktig hvilke materialer og verktøy du trenger for et slikt DIY -prosjekt og hvordan du gjør det i vedlagte video:

Hvis du bygger blomsterkassen din selv, har du større frihet i å designe den. Du kan bestemme størrelsen og også velge fargen som kan være i visuell harmoni med fasaden på huset. Mange gjør-det-selv-brukere velger imidlertid farger som står i kontrast til husets fasade. Slik setter du blomsterkassen som en aksent og får den til å skille seg bedre ut.

Denne svarte blomsterkassen kontrasterer på den ene siden med husfasaden, på den andre siden får den frem de fargerike blomstene bedre.

Blomsterkasse på vinduskarmen i svarte frodige grønne vakre røde blomster

 Bare når det ikke er fare for frost ute, kan hobbygartneren begynne å plante blomsterkassene sine.

Vent på blomsterkassen på vinduskarmen med plantene

  • Plante en blomsterkasse: hvilke planter kan brukes her?

Hobbygartnere er godt informert: hagesesongen starter virkelig etter ishelgenene.

Avhengig av de spesifikke værforholdene i staten din, er det imidlertid noen ting du kan gjøre på forhånd for å sikre at sommerblomstrene dine er perfekte. Her er praktiske tips for å plante blomsterkasser.

  1. Tips: En blomsterkasse skal ikke være for liten.

Når du velger vinduskarmen, skal du huske på at blomstene trenger nok rotplass. Hvis jordmengden er større, tørker pottejordene sakte ut. De beste dimensjonene som er testet i praksis er 20 cm høye og like brede. Lengden kan variere, det avhenger av vinduskarmen og også av plantene du vil bruke i blomsterkassen.

Denne vakre blå blomsterkassen er dyp og bred nok til de røde pelargoniene.

Blomsterkasse på den blå vinduskarmen plantet med vakre pelargoner

  1. Tips: God drenering og pottejord av høy kvalitet er et must.

For å forhindre vannlogging i blomsterkassen må du tenke på god drenering for blomstene før du fester dem til vinduskarmen. For eksempel har de ferdige plastmodellene forseglede ventilasjonshull som du først må åpne med en skarp kniv. De tjener til å sikre at overflødig vanningsvann renner ut. Etter at du har åpnet den, kan du sette keramikkskår på den. En veldig praktisk idé er å legge et tynt lag med grus på bunnen av blomsterkassen, deretter jorden. Dette laget er også et must i blomsterkasser av metall eller terrakotta, laget av polyetylen eller tre.

Bruk jord av høy kvalitet fra blomstermarkedet til blomsterkassen på vinduskarmen, da dette fremmer plantevekst. Du kan bruke torvfri jord hvis du gjødsler regelmessig. Bare sørg for at pottejorden ikke inneholder noen bakterier, og oppdater den med nye tillegg hvert år før du planter blomstene.

Blomstene må ikke plantes for nær hverandre.

Ikke plant blomster for tett på vinduskarmen i tre

Tips 3: Legg merke til avstanden mellom blomstene når du planter blomsterboksen på vinduskarmen.

Blomstene er alltid små i begynnelsen, og mange hobbygartnere pleier å plassere dem for tett. Den anbefalte avstanden er imidlertid en håndsbredde mellom plantene, og dette må observeres. Oppreist blomster plasseres i midten og hengende planter plasseres på forkanten. I tillegg må du velge plantene etter farge. Blomsterkassen skal ikke være for fargerik, det er best å velge en fargeduo. Blomster i blått og lilla passer for eksempel godt sammen eller disse i rødt kan kombineres med mye grønt. Du kan også bruke den til å lage fargekontraster eller velge en tone-i-tone-kombinasjon. Til syvende og sist avhenger det bare av deg.

Tone-til-ton-kombinasjonen av disse hengende pelargoniene ser flott ut.

Blomsterkasse i vinduskarmen Tone-i-ton-kombinasjon av hengende pelargoner foran en hvit husvegg

Fjerde tips: Det viktigste når du planter blomsterkassene i vinduskarmen, er uten tvil selve blomstene.Med riktig valg og planting vil de snart glede øynene dine med fargene og blomstene og til og med nesen med den friske duften. Men aldri glem at de fleste blomster trenger nok sol, så en blomsterkasse på vinduskarmen sør eller vest ville være akkurat det rette stedet. Begynn å plante den med de typiske vårblomstene – påskeliljer, tulipaner og primula. Når disse blekner, legg petunier og pelargoner, som i prinsippet elsker mye sol. Trofast mot menn og hengende begonier kuttet også en fin figur i blomsterkassen på vinduskarmen. Dette er klassikerne når du skal plante blomsterkasser!

 Med god omsorg kan du nyte denne blomsterprakten i flere måneder!

Blomsterkasse på vinduskarmen, vakre blomster i en hvit eske

Mange husmødre vil alltid ha friske urter tilgjengelig og bestemmer seg for å plante minst en blomsterkasse med urter. I tillegg til persille og dill, kan rosmarin og lavendel også brukes her, fordi de trives i en eske. Så du har alltid en frisk duft foran vinduet. Flott idé, ikke sant?

Sett fantasien og kreativiteten i spill nå, og design den perfekte dekorasjonen for husfasaden din med en matchende blomsterkasse! Redaksjonen vår ønsker deg en fantastisk vår med mange blomster rett foran vinduet!

La deg inspirere av bildegalleriet vårt!

Blomsterkasse på vinduskarmen for å inspirere til ydmyk design

Kombiner blomsterkassen med en espalier og senk landstedet ditt i grønt!

Blomsterkasse på vinduskarmen med en espalier kombinerer mye grønt

Vakre blomster gleder øynene!

Blomsterkasse på vinduskarmen hvite petunier mye grønt

 … til og med nesen!

Blomsterkasse på vinduskarmen vakker duft fantastiske blomster og urter

 Korrekt plassering av plantene i blomsterkassen gir deg en frodig blomsterdisplay senere!

Planter på vinduskarmen ordner plantene hvitt grønt

 Ren joie de vivre!

Blomsterkasse på vinduskarmen i rosa rosa pelargoner med mye grønt

Blomsterkasse på vinduskarmen hvit frodig plantet fuglehus barnesykkel under

Hver dekorative blomsterkasse inneholder vakre blomster, delikate dufter og frodig grønt.

Blomsterkasse på vinduskarmen vakre blomster frodige grønne

 Dine favorittplanter vises til deres beste fordel!

Blomsterkasse på vinduskarmen dekorative kål grønne planter hengende planter

Blomsterkasse på vinduskarmen i tre lilla petunier grønne hengende planter

Blomsterkasse på vinduskarmen i metallboksen mange røde planter lite grønt

Blomsterkasse på vinduskarmen mørkerøde krysantemum i potter i metallgitter