Blomstrende innendørs planter har en særegen naturlig sjarm og fortryller oss med sine vakre blomster. Disse er skapt av naturen i forskjellige farger og former og bringer noe fargerikt inn i interiøret vårt. Noen avgir til og med en delikat duft som gjør dem enda mer uimotståelige. Selv om vinteren viser blomstrende romfarger oss sin prakt og skaper dermed en lykkelig atmosfære hjemme. For eksempel er gloxinia, kalanchoe, begonia og anthurium absolutte klassikere som har etablert seg som fargerike vinduskarme beboere i mange hjem. Siden vakre blomstrende stueplanter er vårt favorittemne, i dag ønsker vi å introdusere deg for våre favoritter. Disse imponerer med sin elegante blomsterkraft og er lette å ta vare på. Selv om du ikke har en grønn tommel, kan du ta vare på dem. Du vil snart utvikle et spesielt forhold til blomstrende planter, og du vil ikke lenger kunne forestille deg de fire veggene dine uten deres naturlige skjønnhet.

 Blomstrende innendørs planter gir mer farge til dine egne fire vegger.

blomstrende stueplanter gloxinia vakre mørkerøde blomster hengende grønne blader

 De fleste er lette å ta vare på og ganske lite krevende

blomstrende husplanter oransje traktformede blomster blanke mørkegrønne blader

Enkle pleietips for blomstrende stueplanter

Hvis du vil nyte de unike blomstene til dine vakre romkamerater, må du vite mye om disse stueplantene. Først og fremst er beliggenheten deres spesielt viktig. Finn derfor ut hvilken beliggenhet blomstrende planter foretrekker og hvilke lys- og temperaturforhold som er optimale for dem. Generelt er det viktig å sikre et sted for blomstrende stueplanter som vil minne dem om hjemlandet. For eksempel foretrekker de fleste innendørsblomstrere et lyspunkt i hjemmet, men de liker ikke direkte sol. Det er også en god idé å kjenne vanningsforholdene for hver enkelt blomstrende plante. De fleste trenger ikke mye vanning, men underlaget i potten må alltid være litt fuktig. I prinsippet tåler de ikke lange tørkeperioder, så du må huske på dette hvis du ofte reiser over lengre tid.

Selv om blomstrende stueplanter anses som krevende, er det bedre å spørre om nødvendig omsorg. Så du vil glede deg over blomsterkraften din i lang tid!

Hvis blomstrende stueplanter er på riktig sted, vil de presentere deg med sine vakreste blomster.

blomstrende stueplanter bromeliad mørkegrønne blader attraktive blomster i oransje gul rød

 Omsorg for blomstrende stueplanter vil ikke koste deg mye trøbbel.

blomstrende stueplanter geranium lettstelt vakre rosa blomster iøynefallende innendørs og utendørs

Her er våre favoritter blant de vakreste blomstrende husplanter

Afrikansk fiolett

Som navnet antyder, kommer denne populære blomstrende stueplanten opprinnelig fra de tropiske områdene i Sør -Afrika og Madagaskar. Det er en varmekjær plante som overrasker med sine vakre blomster. Slekten afrikansk fiolett er også kjent som vri frukt eller fløyel klokker, men det er hundrevis av varianter. Noen har flerfarget løvverk, andre har blomster eller hvitkantede blomster. I hele Tyskland er de afrikanske fioler imidlertid veldig populære som blomstrende innendørs planter. De har det vitenskapelige navnet Saintpaulia ionantha og hjemlandet er Tanzania. Disse vakkert blomstrende stueplantene kom til Tyskland for rundt 130 år siden. Blomsterhandlerne kjenner mer enn 2000 varianter av afrikanske fioler, og det er også mange hybrider. Den afrikanske fiolen er mellom 10 og 40 cm høy i vekst, avhengig av sorten. De delikate blomstene er farget i forskjellige nyanser av rødt, blått og lilla og dekorerer dyktig enhver sørlig eller vestlig vinduskarme hjemme.

Blomstrende stueplanter for alle – de afrikanske fioler

blomstrende stueplanter afrikanske fioler noen potteplanter fantastiske blomster

begonia

Vår favoritt nr. 2 er begonia. Omtrent 900 forskjellige arter og varianter er kjent som ble avlet for rundt 200 år siden og nå er en uunnværlig del av vår hagekultur. Disse blomstrende plantene kommer opprinnelig fra de tropiske områdene på begge sider av ekvator. De blomstrer lenge og krever ikke mye vedlikehold. Disse stueplantene viser oss sine fantastiske blomster i veldig forskjellige farger. For eksempel, i solgul, brennende oransje eller rødt, vil bare noen få blomstrende stueplanter forårsake en følelse i de fire veggene dine. Du kan forgjeves lete etter en blå begonia, det er ikke noe slikt! Du må velge et delvis skyggelagt til skyggefullt sted for begoniene dine hjemme, de liker ikke direkte middagssol! Vann regelmessig og gjødsle annenhver uke! Det er formelen som fører til en unik blomstring. Avhengig av type og variasjon kan begonia stelles i potter, planter eller i hengende kurver.

 Vakre blomstrende husplanter – begonier!

blomstrende stueplanter begonier mange arter små røde blomster attraktive

Begoniaene bringer brennende toner inn i hjemmet ditt.

blomstrende husplanter gule blomster blanke grønne blader vakker potte

 Populære blomstrende stueplanter som du også kan passe på ute på balkongen i de varmere månedene.

Ta med blomstrende stueplanter begonia utenfor i de varmere månedene

De følgende tre blomstrende stueplantene gir mer eleganse i interiøret

Våre favoritter inkluderer også følgende tre blomstrende stueplanter, som skårer med sitt elegante utseende. Imidlertid må du være forsiktig med det, spesielt hvis du har små barn eller kjæledyr. De er alle giftige og bladene og blomstene må ikke tygges. To av dem, fredsliljen og anthurium tilhører også Lykkeamuletter blant de populære blomstrende stueplantene og blir ofte gitt som gaver ved forskjellige anledninger.

 Fredsliljen har et veldig attraktivt utseende.

blomstrende husplanter fred lilje veldig attraktive lange stilker hvite blomster

Fredslilje

Fredsliljen (Spathiphyllum) er også kjent for oss under navnene bladflagg, enkeltblad eller skjedeblad. Slekten Spathiphyllum inkluderer rundt 60 arter som opprinnelig kommer fra de tropiske områdene i Amerika eller vestkysten av Stillehavet. Det spesielle med fredsliljen er dens hvite blomster, som bringer en staselig eleganse inn i de fire veggene. Blomstene vises bare i snøhvite og skinner over plantens frodige grønne løvverk, veldig iøynefallende på lange slangestammer. Det enkle bladet kan blomstre hele året, men den virkelige blomstringstiden er i sommermånedene. Finn et lyspunkt for denne naturlige skjønnheten og hold jorda jevnt fuktig. Bladflagget vil takke deg med fantastiske blomster.

Anthurium symboliserer mannlig makt!

blomstrende husplanter anthurium veldig attraktivt utseende røde blomster symboliserer mannlig styrke

Anthurium

Det grasiøse anthurium (anthurium) er like attraktivt som fredsliljen. Hvis lyset er sterkt nok, vil du belønne anthuriumene med sine langvarige blomster. Disse fremstår veldig elegante i festlige farger som rosa, rød eller hvit. Anthurium er veldig lett å ta vare på. Den trives best ved romtemperatur mellom 20 og 22 C. Som andre blomstrende stueplanter trenger anthuriumene tilstrekkelig dagslys, men de trenger ikke å bli utsatt for direkte sollys. Plantene kan til og med stå på et mørkt sted, men da har de få blomster. Du kan vanne dem to ganger i uken om sommeren, men en gang om vinteren. Vårt tips er: spray Anthurium av og til med kaldt vann, så vil planten føles som om den har blitt transportert til tropene!

Disse oransje-fargede blomstene blir umiddelbart til et blikkfang i rommet!

blomstrende husplanter Klivie oransje blomster iøynefallende i rommet

Klivie

Clivia (Clivia) viser oss også de vakre oransje blomstene. Denne blomstrende stueplanten er fremdeles kjent som beltebladet. Den kommer opprinnelig fra den sørafrikanske provinsen Natal og spredte seg raskt i Europa for rundt to århundrer siden. Den vakre potteplanten er en av de mest populære blomstrende romkameratene i verden i dag. Clive har lange, mørkegrønne og veldig elegante blader. Disse vokser buet overhengende og gir planten et attraktivt utseende, selv utenfor blomstringsperioden. Clivia blomstrer fra februar til mai, og med sine oransje til røde blomster stjeler showet fra alle andre innendørs planter! Den blomstrer imidlertid bare når den utsettes for kjølige, ganske tørre forhold. Det vil si at om vinteren liker hun lave temperaturer og moderat vanning. Så vil hun vise deg sine unike blomster!

En av de vakreste og finest duftende stueplantene er også jasmin.

blomstrende husplanter jasmin delikate små hvite blomster fantastisk duft iøynefallende

 

Temaet for blomstrende stueplanter er virkelig uendelig. Derfor har vi satt sammen et vakkert bildegalleri for deg. På de neste bildene kan du beundre andre vakre og lettstelte blomstrende planter og velge den beste for hjemmet ditt. Ha det gøy å se!

 Julekaktusen viser oss blomstene sine like før jul hvert år.

blomstrende husplanter Julekaktus blomstrer vakre rosa blomster i julen

 Kristintorn – vakker og lett å ta vare på!

blomstrende husplanter Kristintorn lettpleie små røde blomster

 Blomstrende stueplanter: lanse -rosett

blomstrende stueplanter lanse rosett Skjønnhet fra naturen

 Naturlig skjønnhet er basert på kontraster.

blomstrende stueplanter skjønnhet optiske kontraster mørke røde blomster elegante langstrakte grønne blader

blomstrende husplanter appelsintre i potten på vinduskarmen mye sollys blikkfang i rommet

blomstrende husplanter lysegrønne blader oransje delikate blomster

blomstrende husplanter heldig kløver lilla blader trekantet form delikate lys lilla blomster

blomstrende husplanter vakre lysegrønne blader små røde blomster iøynefallende i rommet

blomstrende husplanter interessante kronblad dempede farger

blomstrende stueplanter Ixora delikate elfenbenhvite blomster