marmor i huset bruker lysegrå nyanser

Bruke marmor i huset? – Verdifull kunnskap med fordeler og ulemper

Du elsker skjønnheten og høye kvalitetsstandarder, men marmor har også sine ulemper. Her er viktig informasjon om egenskapene

Ulike mestere har brukt marmor i mange århundrer.

Som et resultat har de raffinert gulvene i mange palasser, taket og veggene. Så en gang var marmor hovedsakelig forbeholdt aristokratiet, men nå finner den veien til flere og flere hus over hele verden.

Skal du velge en marmorløsning hjemme?

Marmor er en vare som står i fare for å forsvinne. Det er derfor det finnes i reduserte mengder, og det er vanskelig å kjøpe det i god kvalitet. La oss se på fordeler og ulemper med dette materialet. Det er mange ting å vurdere.

Grunnleggende fakta om marmor

Marmor er en metamorf stein. Dette har vært i bruk i mange år. Hvert stykke marmor er forskjellig. Sorten i korn og farge sies å være en av de mest verdifulle egenskapene.

Marmor kan vise et ensartet eller mindre ensartet utseende. Det har å gjøre med kvaliteten og typen.

det luksuriøse utseendet beholdes alltid

marmor i huset bruker teak underskap romslig dusjkabinett

Marmortypene med en luksuriøs overflate har en jevn fargepalett med et mykt korn. Utseendet ville da være elegant og ensartet, som i dette rommet.

Denne installasjonen har marmor med en særegen lyd. Dermed er utseendet også mindre ensartet. Det kan være like effektivt. Årsaken ligger i de ensartede formene og detaljene som er laget av steinen.

Fra teknikernes synspunkt burde marmoren vært trukket ut så nær Hellas eller Italia som mulig. Så den tåler godt den fuktige og varme atmosfæren.

Jeg har også en annen observasjon: den større mengden korn er et tegn på den høyere andelen jern. I denne delen vil steinen endre utseende over tid.

Tips: Hvis du ikke kan få italiensk marmor til rommet ditt, kan porselenet passe like godt. De ville oppnå et veldig likt utseende.

Edelt kirsebærtre er et fantastisk tillegg til marmor

Bruk marmor i huset med fine kirsebærtre skap

Fordelene med marmor

 Det er veldig enkelt å jobbe med marmor. Det er en myk stein som til og med kan males. Den kan også bearbeides og tumles. Så du kan bruke marmoren til forskjellige formål. I eksemplet her har alle overflater blitt utført i denne detaljen, samt mindre detaljer, for eksempel på dørkarmer og taklistene.

Ulempene med marmor

På grunn av den myke strukturen er marmoren veldig absorberende. Det er en risiko for misfarging når du farger håret ditt. Av mange grunner er det mange som velger kombinasjonen marmor og porselen. Marmoren er svært utsatt for sure metaller. På grunn av dette kan mange rengjøringsmidler ikke brukes. Du bør derfor bruke myke lotioner eller andre myke midler når du rengjør. Test imidlertid kompatibiliteten med marmoren din på forhånd ved å bruke et lite stykke.

Marmor er tilgjengelig i forskjellige toner

Bruk marmor i huset i mørk grå og hvit

Videre er marmor heller ikke det beste valget hvis du har barn.

Spesielle hensyn

Marmoren inneholder mineraler. Derfor inneholder den også jern, og dette kan bli til rust. Dette kan ødelegge skjønnheten i det lange løp.

En test er også sterkt anbefalt her. Legg en flis du vil bruke i vannet i omtrent to dager. Ta dem deretter tilbake i noen timer og senk dem igjen. Se flisene nøye.

Dusjer i stil

marmor i huset bruker innfelt glassdør

Advarsel:

Hvis du bruker tinnstein eller små marmorfliser med plater bak, må du huske på at 95% av flisene må være i kontakt med betongen for enhver renovering. Betongen er installert med en hakkesparkel og ikke alle fliser kan oppnå 95% dekning.

De innebygde lysene gir enda mer glans

Bruk marmor i huset med murstein

Honningkakeformen på marmorflisene er et stilig valg

marmor i huset bruker honningkakemønstre

omsorg

Etter min mening bør marmoren være dekorert med et kvalitetsforseglingsmiddel. Videre må omsorgen også utføres med slike. Du bør da unngå de sterke rengjøringsmidlene. Såpe, vann og en nylonbørste bør være tilstrekkelig.

På bildet her kan du se effekten av å jobbe med denne agenten

marmor i hjemmebruk nærbilde

Tips: Sørg for at du hadde lagt fugemasse på hjørnene. Ellers er det fare for en svak forbindelse mellom fugemassen og hjørnene.

bærekraft

Du bør definitivt undersøke før du bestemmer deg for å kjøpe marmor. Det er for lite marmor i verden og for mange forhandlere av dette materialet som leverer dårlig kvalitet.

Tenk nøye over viktigheten og innsatsen for å bruke det, og vurder porselen som et alternativ.

Det frittstående badekaret på marmorgulvet er et ekte blikkfang fra Lizette Marie Interior Design

marmor i hjemmet bruker frittstående hvitt keramisk badekar