Livet vårt har endret seg totalt de siste månedene på grunn av Covid -pandemien. I stedet for å gå på puben eller teatret og møte venner, blir vi vanligvis hjemme og jobber på hjemmekontoret. Vi opprettholder hovedsakelig sosiale kontakter og relasjoner på nettet, det vil si i sosiale nettverk. Men det vi alle mangler i lockdown og beskyttende tiltak for å forhindre koronaviruset er daglig trening. Nå gjenstår muligheten til å gjøre yoga hjemme, men det er ikke for alle. Men ikke glem at du kan gå en tur hver dag. En daglig tur i frisk luft har etablert seg som fritidsaktivitet nummer én. Og med rette, fordi den kombinerer trening og frisk luft. To ting vi trenger og som er bra for kropp og sjel. I de neste linjene lærer du om de positive effektene av daglig gange.

 I Corona -tider er en daglig spasertur et absolutt must for mange mennesker.

Daglig gange et absolutt must i Corona -tider ung kvinne som går i parken

En daglig spasertur er det ultimate i dagens situasjon

Corona -restriksjonene tillater for øyeblikket oss ikke å invitere venner og slektninger og ha en koselig runde hjemme. I tillegg er det knapt noen mulighet til å gå på treningsstudio eller svømme noen runder i utendørsbassenget.

Så den beste løsningen i denne vanskelige situasjonen er å ta en lang tur hver dag. Du kan gå en daglig spasertur med en venn eller din partner, ektemann eller betydelige andre og ta de anbefalte 10.000 trinnene i parken eller i den nærliggende skogen. Du chatter vanligvis og diskuterer alt som rører deg. Så ta en hyggelig prat mens du går! Flott rett?

Så nå er det på tide å komme ut i frisk luft!

daglig gå ut i frisk luft mann med sykkel kvinne i parken

 

Du kan ta den daglige turen i både godt og dårlig vær. Alt du trenger er passende sportsklær og komfortable sko. Du vil snart legge merke til hvor positiv daglig trening er for kroppen din. Du føler deg i form og har mer energi. I tillegg virker en daglig vandring i frisk luft mot sorg og depresjon. Mens du går en tur kan du lettere avlaste hverdagens stress og lade batteriene og være i godt humør. Din kreative tenkning oppmuntres også. Litt mer: De som går tur regelmessig føler seg lykkeligere, holder seg rolige i hverdagen og viser en høy arbeidsvilje. Akkurat det vi trenger i Corona -tider, ikke sant?

 Når du går i frisk luft, gjør du noe godt for deg selv.

daglig går tre kvinner som gjør noe godt for seg selv mens de går i parken

 

Hva er fordelene med daglig gange for kropp og sjel??

Alle som faktisk går en tur hver dag har mange fordeler. I det følgende oppsummerer vi disse og viser hvordan en daglig tur er bra for kropp og sjel.

  • Daglig spasertur i stedet for et strengt kosthold

I stedet for å gå på en streng diett for å gå ned noen kilo, anbefaler vi at du går en time om dagen. Dette gjør det også lettere for deg å gå ned i vekt uten å måtte gi opp favorittmaten din. Trening i frisk luft hver dag vil styrke muskler og ledd og holde seg i god form. På denne måten jobber du også mot sykdommer i muskel -skjelettsystemet og forbedrer din mobilitet.

De som går tur hver dag, tar vare på sin mentale helse.

daglig tur ung kvinne som går med venner sikrer mental helse

 2) Daglige turer er bra for hjernen din

 

Når du går en tur kan du nyte naturens nærhet maksimalt. La det grønne av trær og busker påvirke deg. Dette beroliger øynene og frigjør hjernen fra negative tanker. I tillegg kan du beundre fargene fra forskjellige blomster utenfor, som står i full blomst fra mai. Dette maksimerer din konsentrasjonsevne og har generelt en positiv effekt på psyken din. Det er vitenskapelig bevist at endorfiner frigjøres når du går hver dag. Dette vil senke stressnivået og øke kreativiteten. Daglig trening i frisk luft er en positiv fysisk aktivitet. Det hjelper mye for å forhindre depresjon og utbrenthet.

Din daglige spasertur kan bli en rutine. Hvorfor ikke med hunden også?

Daglig spasertur i parken med hunden er en daglig rutine for mange ektepar

3) Risikoen for å bli syk reduseres takket være daglige turer

 

En daglig tur er lett en del av å endre livsstilen din. Dette har også en positiv innvirkning på helsen din. Risikoen for å utvikle diabetes eller utvikle hjerteproblemer er minimert. Studier viser at syke mennesker føler seg mye bedre når de går regelmessig.

Og en viktig ting til: Hvis du går vanlige turer i frisk luft, styrker du immunsystemet og gjør det lettere for deg å bekjempe virus og forhindre forkjølelse. Dette vil holde deg i form og frisk i alle aldre!

Er ikke det gode nok grunner til å gå en tur hver dag??

Foto 10: Ta de anbefalte 10 000 trinnene hver dag?

daglig tur ung kvinne i parken venner gjør 10.000 skritt daglig

Romantiske mennesker finner alltid drømmende steder for turer i naturen.

daglig spasertur romantisk person et drømmende sted går i naturen

Du kan kombinere turene med lette gymnastikkøvelser.

Daglig tur bra for helsen i alderdommen i kombinasjon med lette gymnastikkøvelser

 Jogging er bare for godt trente mennesker!

daglig gange passe frisk i alle aldre jogging mann kvinne godt trent