Det er en veldig spesiell begivenhet for alle involverte når det nyfødte barnet tar sitt første hellige skritt. Det er en flott dag for personen å bli døpt, sine foreldre, faddere, så vel som for venner og familie. Kristen dåp er en viktig del av de hellige sakramenter og markerer engasjementet for kristen tro og opptak av personen som skal døpes i kirken.

Foreldre må selvfølgelig planlegge denne dagen godt slik at den blir en fullstendig suksess. Gjestene derimot tenker på passende Dåpsgaver. Den følgende artikkelen viser hva du bør tenke på når du organiserer en virkelig hyggelig dåpsseremoni.

dåpsseremoni kirkedåpskjole

Kirkens dåpsseremoni

Den første viktige avgjørelsen gjelder kirken dåpen skal finne sted. Foreldrene kan for eksempel velge den tradisjonelle kirken på bostedet. Så det nyfødte barnet kan også bli døpt av den samme pastoren som giftet seg med foreldrene. De fleste synes dette er et vakkert symbol og kan dermed opprettholde en lang familietradisjon.

Presten velsigner barnet under dåpen ved å dyppe eller helle vann over barnet. Med ordene: "i farens, sønnens og den hellige ånds navn" i mellomtiden blir barnet døpt.

dåp kirkens vannritual

I tillegg utføres andre tradisjonelle ritualer, for eksempel salvelse med kristusolje eller tenning av dåpelyset. Den hvite kjolen som personen som skal døpes, symboliserer Guds vennskap.

dåpsseremoni kirke dåpskjole dåpelys

Faddere spiller også en viktig rolle i dåpen. Du bærer personen som skal døpes til seremonien og inngår derved et livslangt bånd med ham. I den religiøse oppveksten til det sponsede barnet har disse en støttende effekt og er alltid ved siden av personen som skal døpes.

dåpsseremoni nyfødt barnekirke

Organisasjonsområdet

Det er mange formaliteter knyttet til en dåp. Følgende dokumenter kreves for registrering:

  • Fødselsattest og registreringsattest for den som skal døpes
  • Dåpsattest for faddere og foreldre
  • Mulig kirkelig vielsesattest og borgerlig ekteskapsattest fra foreldrene

For å unngå unødvendig stress på dåpsdagen, ville det være lurt å skaffe alle disse dokumentene i god tid. Du bør også gjøre andre viktige ting på forhånd for å være perfekt forberedt.

Nå som du har en fast dato for dåpen i kirken, er det på tide å sende invitasjonene ut til gjestene. Når alle løftene er samlet, kan du enkelt finne det rette stedet der dåpsseremonien finner sted etter kirken. De gledelige feiringene vil fortsette i fred med familie og venner.

Dåpsfest restaurant borddekorasjoner

Det individuelle notatet om dåpen

For dåp i kirken trenger du ikke bare forbønn og leserne, men også en dåpskjole i hvitt og et dåpelys. På denne måten kan den vakre og klassiske seremonien gis en individuell atmosfære. De riktige sangene som skal synges sammen bør også velges på forhånd. Detaljene i seremonien blir vanligvis avklart i en personlig samtale med pastoren.

Fotografen spiller også en viktig rolle. For at det ikke skal oppstå kaos under dåpen, bør en profesjonell fotograf ansettes for å perfekt fange denne spesielle dagen for fremtiden.

dåpsseremoni i kirken

Etter dåpen i kirken går det videre til den avslappede delen av dagen, som tilbringes over et måltid med venner og familie. Rommene bør innredes deretter. En dåpskake er også en god idé.

 vakker borddekorasjon dåpsfest

taiffeier kirkedåp ritual