Å henge fra et gardin av lys er en enkel og universell tilnærming til å dekorere både innendørs og utendørs områder. Men vær forsiktig! Denne dekorasjonen kan både adle atmosfæren og få den til å se finurlig, kaotisk og smakløs ut. Det er noen regler du bør følge for å unngå noe slikt. Selvfølgelig bør du også stole på din intuisjon og stilbevissthet. Selvfølgelig tar vi også opp det festlige, inkludert julepynt med lyse gardiner, fordi dette emnet for tiden er veldig aktuelt.

Lyse gardiner kan være en integrert del av innredningen

Dekorasjon soverom julepynt

Hvor og hvordan ser lysgardinen stilig ut i interiøret?

La oss begynne med innredningen, fordi lysgardiner stort sett henger inni. Gardinen skal ikke være i sentrum av ditt dekorative konsept, men utfylle det. Ellers vil rommet ditt se mer ut som en scene eller klubb enn det ser koselig og hjemmekoselig ut.

Lysgardiner er ideelle hvis rommet er innredet nøytralt og det ikke er noen aksentvegg der. Denne funksjonelle dekorasjonen kan brukes som et andre lag over nøytrale gardiner og dermed finpusse dem. Lyse gardiner må også være i harmoni med fargepaletten i rommet. Mesteparten av tiden fungerer det ikke bra når det brukes som en farget aksent i et monokrom rom. Det er best å bruke lyse gardiner som i farge tilsvarer andre dekorative elementer eller ha en lignende nyanse som veggfargen.

Hvordan innrede rommet med lyse gardiner på en festlig måte!

Middag bryllup julepynt

Praktiske aspekter ved å dekorere med lyse gardiner

Et lysgardin kan fremdeles sees på som en veldig praktisk løsning. Dette gjelder spesielt hvis du vil gi mer belysning i et mørkt rom. Videre kan du skape en koselig og varm atmosfære med varmt lys. For at denne effekten skal oppnås, må imidlertid lysgardinet tilpasses dimensjonene til overflaten det henger på. Når det gjelder vinduer, må du finne noe som ser ut som et visuelt rammeverk for den belysningen. Dette kan enten være gardinene eller vinduskarmer. Hvis du fester et gardin med lys til veggen, må det dekke hele overflaten eller danne en symmetrisk geometrisk figur.

Spiralmønstrene ser veldig stilige ut!

edel idé for dekorative lysgardiner julepynt

Bruk av et gardin av lys ved visse anledninger og feiringer

I prinsippet kan du ha et lysgardin som henger hele året. Det kan bare tjene et dekorativt formål og passe perfekt til interiøret ditt. Det ville også være flott hvis du i stedet lagrer lysgardinet som et høydepunkt for visse feiringer. Du kan bruke den til å dekorere det ene eller det andre rommet til jul! Et annet alternativ ville være at du flaunt denne dekorasjonen i de mørke månedene av sesongen. I denne forbindelse vil vi minne deg på noe som vi ofte nevner i våre artikler for interiørdesign: De vanlige små endringene og transformasjonene av designet og dekorasjonen anbefales! De har en positiv effekt på humøret vårt og er en mulighet til å modernisere rommene.

Lyse gardiner er fortsatt en flott dekorasjon for festlige anledninger som jubileer og bryllup. Disse brukes ofte som bakgrunn for seremonielle taler og vakre buffeer.

Du kan skape en magisk atmosfære med lyse gardiner

Vindusdekorasjonsdesign Julepynt

Julepynt og lyse gardiner

Julelysgardinene gir mest mening i stua. Noen ganger kan du klare deg uten andre dekorasjoner. I dette tilfellet kan du velge dem i typiske farger eller mønstre. Den andre varianten for dekorasjonen ville være å bruke prioriteten som et slags bakteppe, foran som effekten av store sentrale stykker som grantrær eller en juleseng ser litt høytidelig ut!

Nok en enkel, men superklassig variant

Gardinjulepynt til gardin

Lag mønstrede lysgardiner selv

Lysgardinene med interessante figurer og mønstre er litt dyrere enn de enkle. Men det er mulig å gjøre en enkel modell til noe mer personlig og derfor mer spennende. Bruk enkle eventyrlys for dette. Du kan feste forskjellige figurer eller mønstre til de vanlige små lampene.

Er ideelle forskjellige bakeformer som for muffins. De ser bare veldig sjarmerende ut, og avhengig av fargen er de også ganske stilige. De er laget av brannsikkert materiale, som unngår risiko for brann ved høy temperatur.

Vi håper at våre tips og ideer var nyttige og forståelige! På slutten finner du også en video med en annen DIY -guide for lysgardiner.

Her er den lovede videoen med DIY -instruksjonene

Et gardin av lys kan være det ideelle bakteppet for et bryllup

Julepynt til jul

Julepynt lysgardiner LED

Gardinen får juletreet ditt til å se enda mer glamorøst ut

Ideer gardinjulepynt

Julepynt ideer

Du kan kjøpe eventyr med julemønstre

flotte ideer - flott julepynt

Eventyrlys kan forvandle et område til en aksentvegg

Juledekorasjonssmykkervindu

Julepynt på vinduet

Julepynt lys gardin detaljer

Det finnes spesielle typer lys til utendørs bruk! Spør om det i butikken eller online handel!

Julepynt fasade design moderne arkitektur

På denne måten kan du også gi mer lys i interiøret

Sovebelysning med juledekorasjon

Julepynt Hvit veggdekorasjon