Hvert år før våren begynner, tenker alle hageeiere på hvordan de kan redesigne hagen de neste månedene. De fleste hager over hele landet har ikke nok plass, så du må prøve å få mest mulig ut av en begrenset plass. Som alltid vil vi være behjelpelig med smarte tips, og derfor har vi utarbeidet interessante ideer for å designe små hager til dagens artikkel. Dette kan også brukes til en liten bakgård, fordi målet er det samme: alle vil skape en vakker grønn oase ute, hvor de kan dvele uforstyrret og tilbringe mye tid midt i vakker natur. Dette er også retningslinjen for følgende ideer om hagedesign.

 Å designe en liten hage er ikke alltid lett.

liten hage form vakkert hus mange fargerike hage blomster sti gjerde grønne busker høyt tre

Det viktigste her er å bruke funksjonene i den lille hagen, til å spesifisere sonen i området og legge det helt inn i grønt. Vi håper at du også vil kunne bruke våre tips og triks for å forvandle den lille hagen din til et populært tilfluktssted. Der kan du finne ro og avslapning fra den stressende hverdagen i de varme månedene, møte familiemedlemmer, venner og kolleger og ha det gøy i naturen.

Til tross for corona -pandemien og alle tilknyttede restriksjoner. Her er de viktigste tingene du må huske på når du designer en liten hage.

Design en liten hage – vi viser hvordan det fungerer!

Liten hagedesign frodige hageblomster og planter på husets pergola innebygd i grønn grønn plen

Design en liten hage: begynn med å regulere den tilgjengelige plassen

På den ene siden kan denne ideen om den smarte utformingen av en liten hage virke motstridende. På den annen side ser det alltid ut til å være mer komplisert enn det faktisk er. Du bør derfor bevisst begynne med å sonere den tilgjengelige plassen. Planlegg først noen åpne områder på den begrensede plassen for å få det til å føles større. Tegn stiene fra den ene sonen til den andre. Tenk så på attraktive og avslappende sittegrupper som du kan lage med komfortable utemøbler. Mottoet her er: Gjør deg så komfortabel som mulig ute, fordi du definitivt vil tilbringe mye tid utendørs. Oppdag hyggen i den lille hagen og lag innbydende retreater for å lese og slappe av. Da innser du verdien av den gode ideen om å dele opp det ytre rommet og lage spesifikke soner. Sørg deretter for mer fred og ro ved å beskytte personvernet mot nysgjerrige øyne med et gjerde i halv høyde og mange flotte planter.

Utforming av en liten hage: Individuelle soner må skilles godt fra hverandre.

Lag en liten hage, skille individuelle soner fra hverandre, utendørs sittegruppe, enkle bistro -møbler i metall

 Med et gjerde i halv høyde og mange frodige hageplanter er du i gode hender.

design liten hage sittegruppe halvhøy gjerde mange hageplanter potteblomster beskytter personvernet

Selv om du har begrenset hageplass, betyr det ikke at du må gå uten noen få tillegg. For eksempel å ha en enkel pergola eller arbor i den lille hagen er den klassiske ideen når du soner hagelandskapet. Det er også en fin måte å ramme inn en visning og oppleve ren avslapning der. Du kan også omgi pergolaen med busker, små trær eller til og med hagepynt for å virkelig skille den fra resten av hageområdet.

Her kan du virkelig hvile og slappe av midt i naturen.

lage et lite hage pergola gjerde midt i naturen mye grønt rundt for å hvile slappe av

Bruk den visuelle kraften til farger og former effektivt

Vi elsker denne smarte ideen for å lage en liten hage, nemlig å dra nytte av den visuelle kraften til fargene utenfor og deres former. For eksempel kan du plante vakre frodige hageplanter i lyse farger foran stedet du vil observere den lille hagen fra. Fordi de er de første til å trekke oppmerksomheten din, vil resten av det lille hagelandskapet bak dem ta baksetet. Dette er et godt triks for å få den lille hagen til å føles større.

Vakre farger har stor visuell kraft og endrer utseendet på hagen.

design liten hage baldakin vakre høstfarger oransje rød gul brun visuell kraft endre hagen utseende

 

Hvor symmetri dominerer: hvite hortensiaer rammer den rette hagestien til huset.

liten hageform symmetri hvite hortensiaer innrammer banen til huset

Vårt neste tips er basert på formenes visuelle kraft. Lange, rette linjer kan skape en illusjon om at en liten hage ser større ut enn den faktisk er. For å dra full nytte av denne optiske illusjonen, opprett et fokuspunkt i den andre enden av linjene. I denne lille hagen gjør et gjerde denne jobben og kompletteres med gjentatte rader med blomster og en pergola. Et fokuspunkt er en god idé for å lage en liten hage for å fange betrakterens oppmerksomhet og holde det utvendige området ryddig. Et komfortabelt sittegruppe og vertikalt oppstilte hageplanter kan også ta på seg denne funksjonen.

Denne sittegruppen i skyggen av det høye treet og plassert på gjerdet ser veldig koselig og innbydende ut.

liten hage skape et koselig, innbydende hjørne for å slappe av i skyggen plassert direkte på hagegjerdet

Feiringsstedet er det definitive høydepunktet i denne velstelte hagen.

design liten hage peis bestemt høydepunkt fire solstoler interessant kreativt hagedesign

Unn deg selv minst ett høydepunkt i den lille hagen

Når du designer en liten hage, kan du finne på noe spesielt. For eksempel å lage en peis. Omgiv dem med komfortable stoler eller solsenger, og du har allerede et innbydende sted utendørs. Men de gode ideene stopper ikke der. Plasseringen av setet rett ved siden av en asfaltert veranda og opprettelsen av et andre sete nær gjerdet får den lille hagen til å virke mer romslig.

 Den perfekt utformede lille hagen ser slik ut, ikke sant??

Små hager skaper klart definerte soner, perfekte uteområder, ren avslapning

 

Dra fordel av hageblomster og grønne hageplanter

Storbladede tropiske planter skaper et frodig utseende utendørs, spesielt i et lite landskap. De store bladene kan endre størrelsen på en liten hage slik at den føles større. I tillegg vekker deres uvanlige form mer visuell interesse og bringer en feriehumør til hagen din. Derfor er det godt å se etter busker og trær som har mye frodig grønt og som ser interessante ut. Disse grønne plantene, som vokser vertikalt og ikke sprer seg horisontalt, er passende. Du kan også plante disse i ubemerkede hagehjørner og beundre deres visuelle effekt om noen få år. Vi gir deg dette rådet, for i en liten hage er disse områdene ofte undervurdert som ikke kan sees direkte fra gaten. Her mener vi f.eks. B. hjørner av huset eller ved siden av en garasje. Gjør disse stedene til uventede blikkfang ved å dyrke vakre frodige hageplanter der.

Frodige eviggrønne planter gir den lille hagen et attraktivt utseende.

liten hagedesign vakre frodige storbladede planter attraktivt utseende store blomsterkar

Selv skyggefulle områder kan grønnes og dyktig iscenesettes.

gjøre små hager til interessant design i en halvcirkelformet grønnfrodige frodige planter

små hager skaper iøynefallende steder på huset grønne frodige planter iøynefallende

liten hagedesign lagdelt terreng steinstruktur frodige grønne planter mer attraktivt utseende

 Følg våre tips for å lage en liten hage …

liten hageform åpen veranda godt sonert tregulv baldakin utendørs sittegruppe

 … og tilbringe fantastiske øyeblikk fulle av fred og avslapning utendørs!

liten hagedesign foran huset frodige hageplanter sett fra gaten