Hvordan designe et lite soverom med skråtak?

Å designe soverommet er et delikat, men veldig hyggelig tema, fordi det er her ditt private område ligger, der bare du og noen få utvalgte kan ha tilgang. Hvem drømmer ikke om et stort soverom med himmelseng, garderobe og alt tilbehøret? Eller ville et omkledningsrom være enda bedre? Deretter garderoben … fordi rommet ditt er rommet ditt!

La oss sakte komme tilbake til virkeligheten og ta en rask titt rundt: Liten leilighet, høy husleie og alt det i en gammel bygning. Du har leid en vakker, ny leilighet under taket, og du skal trylle frem et helt nytt møbel på soverommet eller få det designet. I en uke har du tenkt på hva slags skap som kan passe med disse skråveggene, enn si å finne skap for skråtakene. Og vil du at dette lille kammeret skal være soverommet ditt? Men ja!

Å designe et lite soverom kan være veldig fordelaktig 

Design et lite soverom 7

Ingen frykt! Igjen fikk vi jobbe her på redaksjonen, og i dag ønsker vi ganske enkelt å behandle temaet hvordan man designer et lite soverom. Vi elsker utfordringer og kan alltid hjelpe med kreative løsninger. I dag har vi også den gode intensjonen å formidle muligheter og ideer, og vi håper veldig mye at våre lesere fortsatt vil være fornøyd med vårt bidrag.

La oss si at du virkelig står foran det tomme rommet som nettopp har blitt malt nyhvitt. De eneste andre tingene du ser i rommet er vinduene, skråtakene og også den gode parketten som gulvet er lagt med. Å designe det skrånende rommet er litt vanskelig hvis du ikke kan se det store bildet. Men hvis du er ute etter en utfordring, har du å gjøre med en av de største innen interiørdesign.

Design et lite soverom 7

En ting burde blitt klart for deg – i dette rommet vil du neppe kunne komme inn i bestemors gigantiske garderobe laget av massivt tre. Dette soverommet krever møbler som er laget for sine masser. Og hva vil vi, eller skal vi begynne med??

Et ledende prinsipp i utformingen av små rom er optimal bruk av plassen. Her er det viktig å oppfatte de vertikale mellomrom og også de små nisene bak dørene mer seriøst.

Med riktig planlegging kan skråtak være spesielt sjarmerende 

designe et lite soverom

Tenk på innebygde garderober med skyvedører, senger med lagringsplass og individuelt utformede hyller for bøker eller DVDer! Speiloverflater og lysende objekter kan forstørre rommet optisk hvis de er riktig rettet.

Du er sikker på å ha litt plass bak døren der den perfekte bokhyllen kan skapes. Selv om denne bare er 25 eller 30 cm lang, kan du kompensere for bruk av hyllen i dybden og høyden på rommet. Hver gang du lukker soveromsdøren og ser deg rundt, vil du legge merke til et smart designet hjørne bak døren som bare er kult.

Tenk deretter på nøyaktig hvordan du vil at garderoben din skal være. For det trenger du det dypeste punktet i rommet. Det er også en fordel hvis det ikke er vindu i nærheten, og det er heller ingen bakker. Jeg vil anbefale en garderobe med skyvedører, hvis fronter er speilvendt. Som jeg sa, skaper dette en illusjon av et større rom og tilbyr et skap og speil i ett. Du kan også bruke plassen over skapet til taket for lagring. Kofferter, flyttekasser eller enda flere rom for hatter, tilbehør eller julepynt kan stables der og lagres fornuftig.

Design et lite soverom 3

Sengen på soverommet kan og bør ta den viktigste plassen, avhengig av hva plassen tillater. Hvis mulig, plasser den i midten med det fine alternativet å kunne se ut av vinduet fra sengen. Med vellykket posisjonering kunne du se soloppgangen om morgenen uten å måtte stå opp. Det hadde vært veldig fint! Men la oss holde oss til rominnredningen!

Akkurat som med garderoben har du ikke råd til en veldig stor seng med pynt eller store elementer. Senger som har ekstra lagringsplass er best. Iøynefallende skuffer under sengen er ekte mirakelvåpen for å løse problemet med mangel på plass. Merkelig nok har du ikke sett noen av disse på møbleringsmarkedene på lenge, men på Internett kan du til og med oppdage mye mer enn bare senger og til og med finne en passende løsning for ditt eller de skråtakene sammen med interiøret designere.

Speilflater forstørrer rommet visuelt 

Design et lite soverom 5

Alt annet du trenger eller trenger å tenke på for soverommet ditt kan muligens bestilles her. Gode ​​nyheter for kuppjegere: Med regelmessig reduserte varer kan du kjøpe virkelig gode varer til lave priser. På nettstedet finner du lamper, nattbordskap, lamellrammer, madrasser, lamellrammer og til og med luksuriøse boksfjærsenger.

Du kan si at det lille soverommet allerede er ganske fullt av seng og garderobe, men vent og se for vi er ikke ferdige ennå.

Tanken på plassbesparende møbler var ikke feil, og nå bør du tenke på å få lys. Det beste dagslyset bør falle på garderoben med speilfronten. Se etter ting som reflekterer lyset og dermed gjør rommet lysere. Flere små lyskilder fordelt i rommet belyser ulike små områder, noe som gjør at rommet kan oppfattes som litt mer romslig igjen. Det ville være bra hvis du alltid kunne klippe lysene på forskjellige steder. Fleksible LED -lys er ideelle her.

Et romdesign kan også lykkes gjennom fargekontraster

design lite soverom 5

Indirekte belysning skaper en mye hyggeligere atmosfære på soverommet 

Det varme og myke lyset i en matt nattlampe fyller soverommet ditt med en innbydende atmosfære. I stedet for en hengende lampe, kan du få en vaskemaskin. Det koster litt mer, men lysintensiteten er justerbar og du får et stort utvalg av lysstemninger.

Plassbesparende løsninger fra fagfolkene på området

Design et lite soverom 2

Lite soverom betyr på ingen måte at du må gi avkall på luksus 

Design et lite soverom 6

Lagringsplass under sengen sparer plass og får mer plass 

Design et lite soverom 3

Tillat deg selv å drømme og gjøre drømmen til virkelighet!

Design et lite soverom 9