designhage plantet forgård

Kunsten å være gjestfri

Mange blant oss lever i lokalsamfunn der mennesker altfor lite blir guidet av ideen om et flott generelt utseende når de designer hager og hus. Vi har så mye felles geografisk, økonomisk og kulturelt.

Få er menneskene blant oss som har kjent naboene våre siden barndommen.

De forblir fremmed for oss for alltid. For å skape en følelse av fellesskap må du ofte komme sammen med naboene dine slik at du blir bedre kjent med hverandre.

Du kan gjøre det sånn Design hagen, at medlemmene i nabolaget blander seg naturlig. På denne måten vil nabolaget komme sammen på et sted hvor naboene ikke bare bor sammen, men hvor de tar vare på hverandre og tar vare på hverandre.

Her er noen ideer som kan inkludere fortauet, forhagen og inngangsdøren for å oppmuntre til mer sosialt samvær blant naboene.

Å designe hagen og kunne håndtere naboene bedre

hage form hus bolig struktur trær trapp hus

  1. Skygger over gangveien

Tenk på et tre ved siden av gangveien, slik at det skaper en behagelig atmosfære og er et veldig morsomt sted å være. Trærne gir regn- og solbeskyttelse og temperaturforskjeller på 5 til 15 grader kan observeres. I urbane områder bidrar trærne til å begrense varmeøyeffekten og skape en god forbindelse til naturen.

I mange byer er det imidlertid begrensninger på parkeringsplasser, men som oftest påvirker disse ikke private områder.

Skjønnheten i tusenfrydene

hage-design-hus-tusenfryd-gjerde

  1. Bygg et stopp på gjerdet

Å plassere et lavt gjerde eller en vegg noen få meter fra kanten av gangveien gir et veldig interessant utseende for naboene. I tillegg til blide tusenfryd som disse, fungerer andre plantearter som Stachys byzantina veldig bra.

Kreativt bibliotek

hagedesign barnehus i skogen

  1. Legg til et lite gratis bibliotek

De små gratisbibliotekene er alltid kjempegøy. Venner og bekjente kan lese bøker og gi dem tilbake.

Trakteffekten

hage-design-eng-hus-blomster

  1. Stol på trakteffekten

Å forlenge lengden på den sentrale stien fra hjemmet ditt kan vise besøkende veien til ditt hjem. I dette tilfellet strekker de flislagte trappene seg dobbelt så bredt som porten. Samtidig kan trinnene brukes som et sted for avslapning. Her har du mye vann og tekstur, et grønt område som krever veldig lite vann. De er godt preparerte og kuttede lavt slik at naboene opplever et åpent utsyn.

Lys opp veien

hagedesign hus trær

  1. En opplyst sti

I dette tilfellet er det ingen barrierer her. Det er en fantastisk måte du kan ønske besøkende velkommen hjemme hos deg. Lyset fungerer bra i denne forbindelse, spesielt om natten. Det kan sies at dette også er et velprøvd avskrekkende middel for de kriminelle.

Når du belyser gårdsplassen foran, bør du prøve å eliminere sirkler av lys og skygge. Disse kan bli vanskelige, spesielt for eldre besøkende. Man bør lage en jevnt opplyst bane.

Integrer vakre planter

hageform planter hus / bygning svart dør

Fargerik magi

hagedesign fargerike blomster

  1. Skap interesse gjennom planter

Hvilken erfaring vil du ha med venner og naboer på forplassen? Hva med plantedesign med rikelig tekstur som forutbestemmer atmosfæren i hagen? Vurder å plante arter som kommer fra regionen du er i. På denne måten kan hagen bedre registrere seg i detaljene i regionen din. Først og fremst vil du føle deg mer “hjemme”, og du vil også bidra til bærekraftig utvikling.

Sitt utendørs og slapp av

form hagehus bolig hagemøbler planter

  1. Lag et område som er perfekt for fritid

Liker du bare å stå på verandaen noen ganger og se på naboene som går forbi? Men kanskje du ikke har en inngangsdør? Ikke noe problem. Et sittegruppe i hagen, kanskje midt i store trær, ville være et flott sted å slappe av med venner og bekjente.

I håndteringen av naturen

hage form terrasse tregulv bord

  1. Gjør plass til samlinger

Verandaen din bør være veldig egnet for sosiale aktiviteter. Jo mer komfortable mennesker føler seg, desto større er sjansen for at de blir hos deg lenger. Hvis du har en uhindret utsikt, blir samtalen din også mye bedre. Bord med drikke og mat er et annet element som sikrer komfort.

Et lite antall mennesker klarer å skape en behagelig atmosfære hjemme eller utendørs. Du må ha visse egenskaper for å kunne tiltrekke venner eller naboer. For at de skal føle seg komfortable og besøke ofte, er det imidlertid ikke nok å være gjestfri. Du må gjøre litt mer, du må skape og ha fantasi. I denne forbindelse håper vi at våre få forslag vil være nyttige for deg, slik at du kan kose deg hjemme og i ro Design hagen og bli den beste naboen.