Ja, mange mennesker er sure på sukkulenter! Og ikke uten god grunn. Disse tykke bladene er de beste overlevelsesprofesjonelle blant blomster i hagen og innendørs. Hobbygartnere og blomsterelskere er spesielt glad i disse, for det første fordi de er ekstremt enkle å ta vare på, og for det andre fordi de kan trives hvor som helst. Og vi verdsetter et annet plusspunkt ved de “tykke bladene” – de er fantastisk gode som dekorasjon for huset og hagen! De er iøynefallende og gir en frisk, grønn lapp til de fire veggene. I minihagen eller ute i uteområdet ser de alltid interessante og særegne ut. Hvis du for øyeblikket leter etter en måte å visuelt fullføre hjemmet eller hagen din, er det bare å lese videre! Her finner du enkle og lett realiserbare ideer for hvordan du effektivt kan sette opp sukkulenter!

Kombiner forskjellige typer i en beholder

sukkulenter som en minihage for dekorasjon i den moderne leiligheten

Sukkulenter og deres fordelaktige egenskaper

Før vi fortsetter med dekorasjonsideene våre med de vannoppbevarende plantene, ønsker vi å understreke nok en gang de beste aspektene ved disse lettstelt plantene. Sukkulenter kan lagre nok vann i de tykke bladene slik at de kan overleve lange perioder med tørke. Hvis du ikke har tid eller har lyst til å vanne plantene, er sukkulenten akkurat den rette for deg.

I tillegg krever de ikke mye jord og trives godt i små beholdere eller glasskrukker. De føler seg hjemme på drivvedgrener eller mellom trerøtter. Sukkulenter vokser ganske sakte sammenlignet med andre hageplanter, men de er motstandsdyktige og holder lenge. I tillegg viser de et ubegrenset utvalg av former som man bare kan beundre. De eviggrønne tykke bladene skinner i solskinnet og tiltrekker seg lett alles oppmerksomhet.

Kreative ideer for en uvanlig dekorasjon

sukkulenter fengsler øyet

 Sukkulenter som pynt hjemme

Ta gjestene hjertelig velkommen og heng en egenprodusert krans laget av tørketolerante planter på inngangsdøren! Dette DIY -prosjektet er enkelt å gjenskape hvis du har gode manuelle ferdigheter og nok fantasi.

Lag en ekstraordinær dekorativ krans

Sukkulenter lager en flott dekorativ krans selv

Du kan plante saftige arter i forskjellige beholdere og sette dem i rampelyset. Det gode med disse tykkbladede plantene er at de ikke krever mye jord og klarer seg med lite lys og vann. Ordne dem i glass, allerede ubrukelige porselenskopper eller tekoker, og lag et flott blikkfang hjemme. En liten vertikal hage laget av disse tørketolerante plantene er også en god idé. La kreativiteten spille og få friskhet og naturlig skjønnhet inn i dine fire vegger!

La den rustikke sjarmen til hjemmet ditt utfolde seg!

Kombiner sukkulenter med grener for en fantastisk borddekorasjon

Sukkulenter dekorasjon i hagen

Det er vanskelig å si om dekorasjonsideene med sukkulenter for innendørs eller utendørs er flere! Disse dekorasjonstipsene og designalternativene vil bare ikke ta slutt! De tykke bladene ser fortryllende ut mellom hvite steiner og grus i en dyktig anlagt steinhage. Eller i skyggen av et høyt tre, i umiddelbar nærhet av trestammen eller mellom andre tørketolerante planter – du kan selv velge det beste stedet for dine “tykke blader”. De fleste saftige artene ønsker ikke å bli utsatt for den lyse sommersolen, så de foretrekker et ganske skyggefullt sted. I tillegg kan de kombineres perfekt med tre og metall, og dette resulterer vanligvis i en fortryllende utendørs dekorasjon.

Dekorasjonsideer og designalternativer med sukkulenter vil ikke ta slutt

sukkulenter og paller for fancy hagedekorasjoner

Rull ned og beundre de unike dekorasjonsideene med sukkulenter i vårt bildegalleri! Få oppmuntring til nye kreasjoner og nyt den vakre sukkulenten i hagen din og hjemme!

sukkulenter i hagen dekorasjon ideer med steiner

hageideer med sukkulenter for et elegant hagelook

hageideer med sukkulenter kreativ hagedekorasjon med planter

hageideer sukkulenter i bakgården

hageideer fantastiske dekorasjonsideer med sukkulenter

hage ideer dekorasjon ideer med sukkulenter

sukkulenter i hagen er vakre aksenter

sukkulenter i hagen sikrer et livlig hagedesign

Sukkulenter i blomsterpotter er vakre dekorasjoner

sukkulenter i fargede blomsterpotter er ekte blikkfang

sukkulenter i hengende lys til hagedekorasjonen

saftig dekorasjon for hjemmets vakre terrarium

sukkulenter er en elegant dekorasjon for innendørs og utendørs

sukkulenter er fantastiske dekorasjoner for innendørs og utendørs

sukkulenter og lys ser vakkert ut sammen

dekorere leiligheter uvanlige deco -ideer for hagen

dekorere leiligheter deco ideer for utendørs bruk

dekorere leilighetsdekorasjonsideer for hagen med sukkulenter

dekorere leilighetsinnredningsideer for kjøkkenet med planter

dekorere leiligheten forskjønne vinduskarmen med planter

dekorere leilighet diy deco med sukkulenter

dekorere leiligheten med planter

dekorere leilighet vakre deco -ideer med planter

dekorere leilighet saftig plante ser fantastisk ut i en gammel eske