Sikkert er det bare noen få av oss som kjenner tradisjonene med japansk boliginnredning og den bemerkelsesverdige japanske interiøret godt. For å være ærlig, er japansk interiørarkitektur og romdesign noe helt spesielt, til og med forvirrende for oss europeere. I tillegg skiller den japanske stilen seg fra alle andre asiatiske stiler, noe som ytterligere øker dens betydning. Imidlertid kan en sterk tendens bemerkes: Japansk interiørdesign så vel som hagedesign hos japanerne vekker stor fascinasjon for oss europeere. Mange mennesker i dette landet prøver til og med å etterligne designideene fra Fjernøsten i sine fire vegger. For å være til hjelp for alle som er interessert i Japan, ønsker vi å rapportere viktige og interessante fakta om en japansk stue i denne artikkelen i dag. Hvilke regler er dette rommet designet etter, og hva bør ikke mangle der? Vi vil svare på disse og andre spørsmål nedenfor.

 De grunnleggende prinsippene for japansk boliginnredning er balanse og harmoni.

Japansk stue

En tradisjonell japansk stue må være lys og oversvømmet med lys.

Japansk stue, tradisjonelt innredet, sterkt oversvømmet av lys

  • En japansk stue er designet i henhold til reglene i Zen -filosofien

Livet i Fjernøsten er betinget av Zen -filosofien. Det handler om miljøet og hvordan vi forstår det. Som kjent står Zen for enkelhet, klarhet og orden. Disse tre begrepene er grunnleggende i zenfilosofien og sikrer harmoni. Du vil forstå verden og forstå den riktig. Konflikter og spenning unngås, det må være fred og ro overalt. Mennesket må finne en måte å gjenkjenne seg selv og sette pris på det han har gjort. Nåtiden, det vil si nåtiden, er viktig. Det er nettopp disse Zen -tesene som gjenspeiles i møblering og design av interiøret til japanerne. En tradisjonell japansk stue utstråler ro og edel enkelhet. Det er et synonym for redusert estetikk, der alt er nøye valgt på rett sted. I denne forbindelse kommer enkelheten i den japanske stuen fra god organisering av romelementene og ledig plass rundt dem.

Naturen er tilstede i den japanske stuen.

Japansk stue natur nåværende gren hengende lys lave møbler gulvputer grønn matte

En japansk stue kan virke ultraminimalistisk for europeere. Den er først og fremst preget av sin enkle design, men gir samtidig mye komfort og ro. Alt vi har skrevet ovenfor om Zen -filosofien, finner vi som en perfekt refleksjon i det indre av japanerne. En ren og ryddig japansk stue tilsvarer nøyaktig livsstilen til innbyggerne. Det er perfekt balanse og god orden der. Innredningen hyller gamle japanske skikker og uttrykker en grenseløs kjærlighet til naturlig skjønnhet.

 Bruk av tre og andre naturlige materialer er karakteristisk for japansk interiørdesign.

Japansk stue masse trematte bonsai lampe gulvpute japansk bord

Møbler nær gulvet, matter laget av bambus eller rishalm og nesten gjennomsiktige persienner utgjør møblene i rommet.

Japansk stue brede vinduer gjennomsiktige rullegardiner gulvplan møbler vakkert moderne interiørdesign

  • Praktiske tips om hvordan du designer en japansk stue i hjemmet ditt.

Det er vanskelig å etterligne den unike atmosfæren i et tradisjonelt japansk hjem. Imidlertid kan du prøve det og gi stua en japansk teft. Hva bør du imidlertid vurdere?

Fra farger til møbler og tilbehør til romdekorasjoner, alt her er typisk japansk.

Japansk stue lyse farger med svart kombinert lavbordsmøbler nøye valgt tilbehør

  • Japansk boareal og fargepalett

Japanske hus holdes vanligvis i naturlige farger, som er avledet fra det brune av treelementene og det grønne av plantene. Grader og andre nøytrale farger brukes i rommene. Resultatet er et beroligende, balansert moderne rom. Ikke glem å bruke innendørs planter for å bringe mer natur inn i huset. Når du legger til tradisjonelle japanske planter som bonsai og bambus i hjemmet ditt, har du en liten boks med japansk boliginnredning. Fyll huset med naturlig lys, som også er typisk japansk. Velg store, brede vinduer og takåpninger og la lyset strømme inn ovenfra. Prøv å holde vinduene dine fri for hindringer. Men hvis det ikke er mulig, velg enkle rullegardiner av bambus eller rispapir. Dette gir deg et matt, mykt lys i rommet.

Takhøye vinduer eller glassvegger slører grensene mellom innvendig og utvendig.

Japansk stue gulv til tak vinduer ingen grense mellom innvendig og utvendig

 Elegante skyvedører skiller individuelle rom.

Japansk stue elegante typiske japanske skyvedører skiller rom fra subtile belysningsmaterialer

  • Disse møblene er et must i det japanske boarealet

En japansk stue kan ikke være rotete eller overfylt med møbler. Møblene er vanligvis lave, i en vanlig form, de ser moderne ut og imponerer med deres reduserte design. Der finner du et tradisjonelt japansk bord kalt Kokatsu, som brukes til alt fra å drikke te til å studere. Rundt det er det gulvstoler eller gulvputer, som kalles saizu i Japan. En futon bør ikke mangle i den japanske stuen. De sover på den. Om morgenen rulles futonen sammen og lagres utenfor synet. Til din japanske stue trenger du også kister og kommoder som er spesialdesignet for teservisene og kalles Cha-Tansu. Sett møblene dine på en tatami. Dette er en tradisjonell japansk matte laget av bambus eller rishalm. Dette er den japanske måten å bruke moderne og enkelt designet møbler laget av naturlig tre og naturlige materialer.

Det japanske Kokatsu -bordet bør ikke mangle i stua.

Japansk stue typisk japansk bord Kokatsu

Akkurat som en futon.

Japansk stueinteriør en futon i grått

Teseremonien kan begynne!

Japansk stue typisk møbler harmoni i design te seremoni

  • Elegante skyvedører eller skjermer i japansk stil

Skyvedører og vakre skjermer skiller individuelle områder i den japanske stuen, men også rom fra hverandre. De er en uunnværlig del av japanske hjem fordi de ofte er små, og det er viktig at hver tomme tomme blir spart. En autentisk japansk skjerm kalles en shoji og er et viktig designelement i japanske hjem. Den kan ha subtile blomstermønstre, være rikt malt eller ha en veldig enkel design. Moderne japanske skjermer gir en kul asiatisk teft. Ikke bare fungerer de som skillevegger, de brukes også som veggdekorasjoner.

Skyvevegger har både praktiske og estetiske funksjoner.

Japanske stue skyvevegger laget av bambus praktisk og estetisk funksjon

 De er et typisk designelement i japansk romdesign.

Japansk stue har separate elegante skyvevegger

  • En japansk stue er beskjeden dekorert

Naturlige treelementer er en av de beste måtene å bringe rommet i harmoni med naturen rundt. I følge Zen -filosofien er disse et must og derfor så karakteristisk for ethvert asiatisk interiør. Bambus er veldig populært i Fjernøsten og er mye brukt i japanske hjem. Alle rene og rolige rom er dekorert med bambus og har et asiatisk inspirert utseende.

 Mange naturlige materialer brukes i interiørdesign i japanske hus.

Japansk stue hvite vegger mye tre naturmaterialer bonsai -tre

Japansk stue med bambus skyvedører skiller kjøkkenet fra sittegruppen med mange lyse trevegger

Kan du tenke deg en japansk stue uten bonsai -trær? Det tror vi knapt. De små trærne kan gjøre underverker. Men den viktigste funksjonen er å bringe naturen inn. Sammen med vakre Ikebana blomsteroppsatser styrker de Zen -følelsen i rommet og skaper en balanse mellom mennesker og miljø. Ellers er den japanske romdekorasjonen ganske redusert. Du kan plassere en Buddha -figur her og der eller med den populære lotusen, Orkideer,  Kirsebærblomster eller lønneblader dekorerer individuelle gjenstander. Slike motiver kan hovedsakelig sees på japanske skjermer. Fordi det spesielle forholdet mellom japanerne og omgivelsene bestemmer interiøret i husene deres. Resten er et spørsmål om filosofi. Og der det er Zen, er det fred, ro og harmoni.

Bonsai -trær, matter laget av bambus eller rishalm og elegante japanske lanterner skaper den spesielle, fjerne østen -atmosfæren i rommet.

Japanske stuer bonsai trær lanterner laget av bambus eller ris halm

Inviter naturen inn i stua og skap en japansk teft i interiøret.

Japansk stue typiske interiørdesign skyvedører Naturen kommer inn i rommet

Japansk stue moderne japansk inspirert romdesign gulv til tak glassdører steinvegg

Det fungerer ikke uten bambus, skyvedører og gulvputer!

Japansk stue Bambus deco skyve gulv puter ovn bokhyller

Edel enkelhet er stikkordet i interiørdesign her!

Japansk stue sittegruppe lenestol elegant design lyse farger edel enkelhet redusert estetikk

Japansk stue teppe gulvputer glassveggbøker dekorasjon laget av tre

…. Og redusert estetikk!

Japansk stue redusert estetikk lavt bord to gulvputer hvite vegger

Japansk stue moderne japanskinspirert interiørdesign hvit grå

Japansk stue elegant interiørdesign subtil belysning grå beige

Japansk stue moderne japanskinspirert interiørdesign