eksotiske trær eksotiske frukter liste

Liste over eksotiske frukter du absolutt bør prøve!

Når vi reiser verden, vender vi oss mest til severdighetene og de sjeldne fenomenene som er nær oss. Vi savner mange “småting” som ikke er mindre imponerende, men som rett og slett ikke vises i reiseguider.

Eksotiske trær og fruktene deres

eksotiske trær eksotiske frukter viser forskjellige arter

Det er en rekke eksotiske trær og frukter som er guddommelig deilige. Men du må nyte dem best i hjemlandet ditt. Fordi de mister noen av eiendommene sine på grunn av den lange transporten. Du må også være kunnskapsrik og handle på et godt undersøkt sted. Ellers kan det føre til ubehagelig forvirring og kjøpsfeil. Disse igjen kan til og med være helseskadelige.

Så hvis du liker eksotisk reise, så forbered deg også på det. Bare på denne måten vil du kunne huske “smaken” til disse landene. For en rekke mennesker er en slik opplevelse grunnleggende.

Hvor kan du finne disse eksotiske fruktene?

eksotisk frukt liste over eksotiske trær

Kanel eple (Annona Squamosa)

De eksotiske trærne som bærer denne frukten finnes i de tropiske områdene i Amerika, Pakistan, India og Filippinene. Kanel -eplet (Annona Squamosa) fruktene minner litt om eikenøtter formmessig. Diameteren deres er rundt 10 cm. Smaken ligner på eggekrem med litt frø.

Kanel eple fra de tropiske områdene

annona squamosa eksotiske trær eksotiske frukter

Mammi -eplet (Mammea americana)

Mammi -eplet er en frukt som kommer fra Sør -Amerika. Imidlertid dyrkes disse typer eksotiske trær nå også i Vest -Afrika og Sørøst -Asia. Fruktdiameteren er rundt 20 cm. Hver frukt har en ganske tykk skall. De fleste frukter har fire nøtter inne. Frukten er veldig søt og aromatisk.

Mammi -eplet er en frukt fra Sør -Amerika

Mammea americana eksotiske trær eksotiske frukter

 Diameteren til mammi -eplet er omtrent 20 cm

Mammea americana eksotiske trær kjøper eksotiske frukter

Cherimoya (Annona Cherimola)

De eksotiske trærne av denne arten vokser i Latin -Amerika. Mer presist, de kan bli funnet der i høyfjellsområdene. Disse eksotiske fruktene er runde. Overflaten kan være glatt. Konsistensen er som i den tunge kremen.

 De eksotiske trærne av denne arten vokser i Latin -Amerika

annona Cherimola eksotiske trær eksotisk fruktliste

Cherimoya kommer fra krem ​​-eple -familien

annona Cherimola eksotiske trær eksotiske frukter

Platonia

Vi fortsetter vår liste over eksotiske frukter med Platonia (Platonia Insignis). Trærne vokser i de tropiske landene i Brasil og Paraguay. Hvis du skulle kjøpe disse eksotiske fruktene, ville du ha en appelsin i størrelse. Saften som kommer ut av den er gulaktig i fargen.

Platonia -trærne vokser i de tropiske landene i Brasil og Paraguay

Platonia eksotiske trær eksotiske frukter liste

Solanum Sessiliflorum eller Cocona

Solanum sessiliflorum eller Cocona er sannsynligvis den minst kjente av vår liste over eksotiske frukter. De vokser på busker i Latin -Amerika. De utvikler seg veldig raskt. Fruktene begynner å dukke opp i løpet av de første ni månedene. De vil modnes innen to måneder. Vi inkluderer også bilder av disse eksotiske fruktene her. De er røde, oransje og gule i fargen. Utenfra ser de ut som cherrytomater. Smaken er noe i midten mellom tomat og sitron.

Cocona er uten tvil den minst kjente eksotiske frukten på vår liste

Solanum sessiliflorum eksotiske trær eksotiske frukter

Brødfrukttrær

Disse eksotiske trærne er utbredt på Filippinene og Sørøst -Asia. Fruktsmaken minner om bananens smak. Når de er modne, har de en jevn og myk smak. Navnet kommer av at smaken, når den bakes, minner veldig om brød.

Eksotiske trær på Filippinene og Sørøst -Asia

Brødfrukttre eksotiske trær eksotiske frukter

Lansi -treet (Lansium domesticum)

Dette er en frukttype som finnes over hele Asia. Barkens konsistens minner om et latexmateriale. Den kan skrelles veldig lett av. Det er fire segmenter i hjertet av denne eksotiske frukten, hvorav noen er fylt med bitre frø. Hvis du fjerner dette, er frukten veldig søt.

 Lansitreet finnes over hele Asia

lansi tree eksotiske trær eksotisk fruktliste

 Hvis du fjerner de bitre frøene, er frukten veldig søt

Lansiumdomesticum eksotiske trær eksotiske frukter liste

Eksotiske trær Dacryodes (saphu -treet), som kan stoppe sult i Afrika

De neste bildene av eksotiske frukter er absolutt ukjente for de fleste. Fordi de kommer fra en del av verden som langt på vei ikke er så kjent og populær sammenlignet med Latin -Amerika og andre verdenshjørner. De finnes i det tropiske Afrika, Nord -Nigeria og Sør -Angola. Fruktene varierer fra mørkeblå til lilla. De kalles også afrikanske pærer. Formen de viser er langstrakt. Den indre delen viser en lysegrønn farge. Å kjøpe eller finne disse eksotiske fruktene er enkelt i disse områdene. Du kan også enkelt transportere dem til forskjellige hjørner av kontinentet. 48% av ingrediensene består av amino- og fettsyrer, vitaminer og triglyserider. Det er beregnet at en hektar med planter med god omsorg kan produsere opptil 7/8 tonn smør. Dette er et av de eksotiske trærne som representerer håpet om å overvinne sult i Afrika.

Sapphu -treets frukter varierer fra mørkeblå til lilla

Dacryodes eksotiske trær eksotiske frukter liste

Jabuticaba, (Myrciaria caulifloria)

Av alle bildene av eksotiske frukter vil disse virke de mest særegne for deg. De eksotiske Jabuticaba -trærne (Myrciaria caulifloria) vokser i Sør -Brasil. Merkelig, morsomt er til og med måten fruktene vokser på den. For det første vises veldig store gulhvite frukter på grenene. Deretter blir de til frukt med en diameter på 3-4 cm. De lilla fruktene er runde i formen. Hjertedelen viser en geléaktig konsistens. Det er 1-4 frø der. Frukten er veldig søt. Du kan spise dem grovt. Men den brukes ofte direkte til vin og likører.

De eksotiske Jabuticaba -trærne vokser i Sør -Brasil

Myrciaria caulifloria sessiliflorum eksotiske trær eksotiske frukter

Rambutan (Nephelium Lappaceum)

Hvis vi er med eksotiske frukter, la oss fortsette med rambutan (Nephelium lappaceum). Det ser ut som et hårete jordbær. 3-6 cm i diameter og oval form er de særegne egenskapene du vil kjenne igjen på begge bildene av rambutanfruktene. Hjertedelen er veldig fast og har en søt smak.

Rambutanfrukter ser ut som hårete jordbær

Nephelium Lappaceum eksotiske trær eksotiske frukter

Noni -treet (Morinda bracteata)

Sørøst -Asia og Australia er hjemlandet til denne eksotiske frukten. Fruktene vokser hele året. Når de modnes, har de en veldig skarp aroma. Men det er verdt det å tåle dette og lage en juice av det. Disse eksotiske fruktene er veldig rike på fibre, vitaminer, proteiner, jern og kalsium. Ikke så rart at Noni finnes i hovedmåltidene til mange mennesker i Stillehavet.

Fruktene av noni -treet er rike på fibre, vitaminer, proteiner, jern og kalsium

Noni tree eksotiske trær liste over eksotiske frukter

Marula -treet (Sclerocaryabirrea)

Hvis du vil kjøpe eksotiske frukter, bør du definitivt vurdere dem fra marulatreet. Det er også kjent som elefantreet. Migrant -bantufolket i Afrika lever av det. De finnes overalt langs de vanlige rutene. Fruktene av disse eksotiske trærne blir gule. Etter modningstiden faller de imidlertid til bakken og begynner umiddelbart å gjære. På grunn av dette kan medlemmene av denne rasen veldig ofte sees i en litt beruset tilstand.

      Marulatreet er også kjent som elefantreet

Sclerocaryabirrea eksotiske trær eksotiske frukter liste