Tiden er endelig kommet: Det er besluttet å sette opp et drivhus i hagen. Gratulerer! For at du skal være fornøyd med valget ditt i mange år fremover, er det noen ting du bør huske på. Tross alt bør drivhuset ditt tilby deg akkurat det du vil. Her er de viktigste tipsene hvis du har en Kjøp et drivhus ønsker.

Automatiske vindusåpnere ventilerer Bio-Varis-drivhuset fra Hoklartherm om sommeren

Kjøp et drivhus: Først av alt, presiser det grunnleggende

For en Glasshus Den du bør kjøpe avhenger mye av den tiltenkte bruken. Tenk på forhånd hva du skal gjøre med drivhuset ditt:

  1. Det viktigste spørsmålet er absolutt hvordan du vil bruke drivhuset ditt. Hva skal plantes der: tomater, paprika, salat, tropiske frukter? Vil du foretrekke sommerblomster i drivhuset? Bør potteplanter dvale der? Ekstraordinær bruk som et “fritidsdrivhus” med et komfortabelt sete eller et skilpaddehus er også mulig.
  2. Hvilke krav stiller favorittplantene dine til drømmedrivhuset ditt? Hvor mye lys og hvilke temperaturer trenger du? Hvor store er plantene? Det bør sikres en avstand på minst 30 cm til taket, og avstanden mellom plantene selv må være tilstrekkelig.
  3. Hvor mye plass har du til drivhuset? Hvor stor er hagen din eller den delen av hagen som er egnet for et drivhus?
  4. Er det en bestemt stil drivhuset ditt skal være, f.eks. B. Gammel engelsk, jugendstil, asiatisk eller puristisk? Sørg for at du bruker visse materialer eller farger?
  5. Et av de viktigste spørsmålene: Hvor mye kan drivhuset ditt koste? Ikke bare tenk på kjøpet, men også på vedlikeholdskostnadene, f.eks. B. for oppvarming og nødvendig energi.

Balkongdrivhus Terra tilbyr ferske grønnsaker innen rekkevidde

Oppmerksomhet: Ikke bare hvis du kjøper brukte varer eller kjøper drivhuset som brukes på eBay, kan oppfølgingskostnader “skjule” seg, for eksempel hvis reparasjoner raskt er nødvendige. Solide drivhusprodusenter som Hoklartherm gir på forhånd råd om alle individuelle spørsmål ved kjøp av drivhus. Du kan derfor betale litt mer i kjøpet, men spare på oppfølgings- og vedlikeholdskostnadene.

Hvilket drivhus jeg skal kjøpe – hvilket som passer best for meg?

Det er frittstående drivhus, skjeve drivhus, folietunneler og spesialløsninger (balkongdrivhus). Når du har svart på spørsmålene ovenfor selv, er du mye nærmere å bestemme hva det skal være. Valget er absolutt størst i det frittstående drivhuset. Du kan kjøpe drivhus med mindre enn 3 m2 gulvflate, men også de med over 50 m2. Utvalget er også veldig mangfoldig når det gjelder stil.

På den annen side kan du vanligvis spare ikke bare penger, men også plass og energi med skjeve drivhus. Velkjente Drivhusprodusent tilby slanke drivhus i samme høye kvalitet som frittstående drivhus.

Folie drivhus er spesielt rimelige, men ikke visuelt tiltalende. De egner seg spesielt godt hvis du vil dyrke varmeglade grønnsaker. Filmen kan vare fem til ti år, avhengig av kvalitet og omsorg.

Inngang til det plantede drivhuset bio-varis fra Hoklartherm

Glass, doble veggplater eller folie?

Drivhus er eventuelt laget av doble veggplater (polykarbonatark), glass og folie. Hvert materiale har forskjellige fordeler, og selvfølgelig er materialene også forskjellige når det gjelder gjennomsiktighet, bruddmotstand og rivemotstand, temperatur, UV- og værbestandighet, vekt, isolasjon (K-verdi), brannatferd og omsorgskrav Ditt valg av materiale, hvilke lysforhold plantene trenger som du vil dyrke i drivhuset ditt. Produsenter av solide drivhus gir deg detaljerte og individuelle råd.

Tenk miljøvennlig når du skal kjøpe drivhus

Når du velger et materiale, bør du ikke bare vurdere prisen, men også levetiden. Jo mer holdbart et materiale er, desto mer miljøvennlig og til syvende og sist billigere. Et plusspunkt for miljøet er en stabil grunnkonstruksjon. Tykkvegget aluminium har vist seg å være det mest holdbare her. Fra et miljømessig synspunkt er det også lurt å kjøpe drivhuset av glass.

For en fullstendig høstesuksess - drivhuset Arcus fra Hoklartherm

Drivhus: hvor du kan kjøpe?

For alle som ennå ikke vet hundre prosent hvilket drivhus som er best for dem, vil kjøp direkte fra en drivhusprodusent være den bedre avgjørelsen, for her kan du svare individuelt på dine ønsker og alternativer. Produsenter som Hoklartherm understreker at det er nettopp gjennom den presise justeringen i henhold til kundens krav og omfattende erfaring med hva som er mulig og hva som ikke er det, at kostnadene til slutt spares igjen. Kvaliteten på varene direkte fra drivhusprodusenten er vanligvis bedre.

En annen idé: kuppjegere kan kjøpe drivhuset sitt brukt. Dette er z. B. mulig hvis du kjøper drivhuset ditt på eBay (enten med vanlig søk eller via eBay -rubrikkannonser: skriv inn “drivhus” som et søkeord eller bare under kategorien “hagetilbehør” & Planter “bla). Du må bare godta at det ikke er råd og vanligvis ingen garanti.

Drivhuset Arcus fra Hoklartherm muliggjør høst fra alle sider

Hvor kan man kjøpe drivhustilbehøret?

I spesialbutikker eller direkte fra drivhusprodusenten kan du også få alt tilbehøret du ønsker – fra skyggelegging til hylle. Også her er det fornuftig å nøye vurdere hva som faktisk er nødvendig før du starter Kjøp tilbehør til drivhus. Det samme gjelder selve drivhuset: hvis du vet nøyaktig hva du vil ha og ikke verdsetter råd så mye, kan du også finne det på nettet og brukt. Det er best å kjøpe forbruksvarer som drivhus eller agurkplanter til drivhuset i regionale hagebutikker.

Automatiske vindusåpnere og persienner avrunder Hoklartherm -drivhuset

Når skal man begynne å bygge?

Våren er en ideell tid for å bygge det nye drivhuset. Fordi plantingen starter i mars, og det er der du vil være i starten! Betryggende for alle drivhuselskere: I prinsippet kan du også bygge drivhuset ditt når som helst til langt ut på høsten. Du bør bare ta hensyn til riktig vær, for sterk vind eller kontinuerlig regn kan gjøre byggingen vanskelig. Som regel kan et drivhus settes opp på en dag.

Montering av bio-top t-line drivhuset fra Hoklartherm

Tips: Hvis du vil betong en gulvplate eller et fundament for drivhuset ditt, bør temperaturen ikke være under +5 ° C. Betong herder ikke ved temperaturer under 0 ° C.

Greenhouse York by Hoklartherm med sittegruppe      Drivhuset bio-top t-linje fra Hoklartherm kan også tilpasses individuelt på forespørsel