et koselig hjem varme atmosfæriske farger

Design et koselig hjem uten å bruke penger

Det er ikke så vanskelig som du kanskje tror å pusse opp huset eller leiligheten din og få inn et lite pust av frisk luft. Her finner du verdifulle tips om hvordan du kan gi hjemmet ditt mer smak og friskhet uten å bruke penger. Du vil sikkert bli overrasket over hvor mange verktøy som er rundt deg og bare samle støvet.

Denne mengden små skatter venter bare på å bli brukt. Kom i gang!

Omorganiser møblene dine

Det er ingenting enklere enn det. Det er utrolig hvor annerledes rommet ser ut etter en slik handling. Flytt lenestolene, sofaen, kommoden og kanskje salongbordet et annet sted.

På denne måten kan du til og med få rommet til å virke bredere

et koselig hjem med skinnende lyslykter og skinn lenestoler

Få de gamle malingsboksene ut av kjelleren

Det er sikkert noen av de gode, halvfulle malingsboksene et sted i huset ditt. Selv om fargen ikke er nok til å male en hel vegg, kan du fortsatt legge til noen friske aksenter. Taket og gamle møbler er like egnet for dette.

Elegant aksent i taket

et koselig hjem med lave elegante sofaer og salongbord

Benytt deg av gamle mønstrede tekstiler igjen

Ta de fargerike stoffene ut av skapene og bruk dem som puter, dyner eller stolputer. Du kan lage et elegant lappeteppe eller sette de mest originale tekstilene i rammer og henge dem opp som veggkunst.

En rekke farger og mønstre

et koselig hjem med broderi og mønstre

Oppfrisk puter, laken og gardiner

Gi stoffobjektene mer friskhet og et nytt utseende. Med bånd eller pomponger ser putene helt annerledes ut og fargede striper på gardinkanten gir møblene mer eleganse og et muntert utseende.

Fantastisk i turkis

et koselig hjem turkis og gullglans

Legg ut skattene dine

Uansett om du er en lidenskapelig samler eller bare har verdifulle kunstverk, kan du vise frem disse skattene. Ikke la dem ligge i mørket i skap eller kister. Endelig vis smykkeplatene dine laget av fint porselen, dine gamle bilder, dine vintage kakebøtter og lysestaker!

Solid eleganse

en koselig hvit hvit keramisk veggplate

Speil speil på veggen der …

Plasser store speil på rommet ditt. På denne måten får du optisk bredde og dagslyset forsterkes. Du kan ganske enkelt lene store, tunge speil mot veggen eller peishyllen.

Neo-barokk møter moderne

en koselig nybarokk krystalllysekrone

Bruk peisen din på en ny måte

Hvis peisen din ikke utfører sin konvensjonelle funksjon, kan du dra nytte av den og redesigne den. Vanligvis er peisen et naturlig fokuspunkt i rommet og derfor veldig egnet for en original dekorasjon. Du kan male innsiden i en slående farge, sette inn noen få kunstverk, planter eller lys i forskjellige størrelser.

Romantisk med stil

et koselig hjemmestollys i peisen

Ta fotoboksene ut av undersengen

Blås støvet av de gamle bildene dine og henge dem stolt opp i stuen, kjøkkenet eller gangen. Du kan også legge dem på bord, mantler og kommoder.

Minner i svart -hvitt

et koselig nostalgisk hjem med svart -hvite bilder og lys

Inviter naturen hjem til deg

Ta med et stykke natur inn i rommene dine – friske snittblomster, grener, naturstein eller kongler, alt er tillatt. Til og med barna vil glede seg. Du kan plassere steinene på bakken og kjeglene i grupper på flate fat.

Naturlig friskhet

en koselig hjem oval innebygd bokhylle

Pynt med frukt

Frukt er naturlig tilbehør med en unik visuell og teksturell effekt. Avhengig av sesong, legg sitrusfrukter, epler, pærer eller gresskar og kviser i glassskåler eller i store gjennomsiktige beholdere og la hverdagen din bli mer fargerik og fruktig.

Deilig fargerikt

et koselig, hjemmelaget glass med godbiter